Saturday, December 31, 2011

Keputusan Penuh Pemenang Maharaja Lawak Mega 2011.


Pemenangnya jatuh kepada
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Kumpulan Osbon yang dianggotai oleh Mr Os dan Abon.

Tempat kedua : Boboi
Tempat ketiga : Seahu
Tempat keempat : Syok

Tahniah2.Boleh pulak aku update pasal Maharaja Lawak Mega ni eh sedangkan aku tengok pun tak..Yaaauwww=P

Pic kredit to google.

Friday, December 30, 2011

Hope ia bukan daging babi..

Bukan pasal makanan ye korang tp pasal beberapa ketul daging ditemui di sebuah masjid di Johor.Tak pasti lah samada ia daging babi or bukan tp hope bukanlah yer.Kene tunggu test dulu.


Kejadian ni baru jer berlaku semalam.Eeee tak bermoral betullah individu yg berbuat begitu.Dah bagus2 tempat kite ni aman ade pulak sekoq dua yg buat onar.

Cerita lebih terperinci leh klik CINI.

Pic kredit to Hazrey.com




Sampai hati Nuff tarik dua sekaligus ko=(

Tengok tu Nuffnang tarik dua buffered earning aii sekaligus malam tadi.Meraung aku sekejap,mana taknyer klu nuffnang biarkan satu takdelah meraung sgt sangat.Huhuhu.


Bajet dapatlah seploh hengget utk buffer microsoft tu tapi rupenye hujan ditengahari.Nuff oh nuff bila my next buffer lak..jangan lelama tau.hiksss

Agak2 ape dalam tu??=P

Cer teka cer teka ape dalam plastik belang biru tu??

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
:
:
Hoyeee pandainyer ade GOOD FOOD tau.Untuk aku and my friend.Ini bukan makan tengahari kami tau tapi makanan awal pagi kami.Seawal pukul 3pagi tadi kami kelaparan carik nasik.Nasib baik ade kedai yg bukak lagik.



Nasi goreng paprik utk aku and nasi goreng + ayam goreng kunyit utk my friend.Bila dah kenyang barulah leh tido dengan aman.Hahahaha.


Inilah impian terbesar aku Tahun 2012..

Lagi beberapa hari kita nak new year kan korang.Tahun 2012 maka semakin meningkatlah usia aii.Rasa baru2 jer dapat tittle sweet 17 sekarang dah tak berape sweet dah.Hehe.

So tahun baru ni aku tak ketinggalan nak pasang Impian 2012 jugak.Nak tahu ape impian aku tahun 2012 ni??Tengok kat bawah ni aku dah listkan...


Yang pertama sekali aku nak membahagiakan mak aku,and nak luang lebih masa bersama dia.Yelahkan sebelum ni aku asyik berjauhan jer dengan mak start dari aku study sampailah aku keje sekarang ni.Impian aku dari dulu nak bawak mak dok sekali ngan aku



Yang kedua nak saving banyak ckit sebab dotdotdot=DSebab tu kene bagitau kemudian tau dah comfirm baru syok bercerita ngan korang tak gitew.Hehehe.

Yang ketiga nak buat something yang tak pernah aku buat before ni.Maksudnya aku nak try aktiviti barulah.

Setakat ni itu jelah impian terbesar aku dalam tahun depan yg mampu aku fikirkan.Klu ade lagi nanti aku tambah ek..


Sesi leleh air mata bersama Maya Karin..

Hebat ko leleh bersama Maya Karin lagi tu.Waaa tak tahan kooo nasib baik aku tak tengok movie ni kat wayang klu tak maluu jekkkk..Tak menahan aku tengok part sesedih ni..Patutlah ramai yg kate kene bawak tisu klu nak tengok ombak rindu ni..


Aku tengok sensorang jer time ni aduh leleh air mata aii.Nasib baek hidung merah aku tu tak nampak ek=P Time ni baru sekerat jalan citer dah nanges..Hehe..Pas habes movie cecepat aku lap air mata karang kawan aku nampak pulak.Malu aiii.=P

p/s japg aku nak blogwalking,hope korang ade kat umah lah yer...

Thursday, December 29, 2011

Ombak Rindu di Youtube Yahooo!!

Yoheee Ombak rindu dah ade kat youtube..Thanks kat kekawan kat facebook korang laju jek dapat update ek..Apelagi aku terus downloadlah walaupun line ni sipi2 jer...


2 jam tu berbululah aku tunggu nak habes downloadnye.Oh ye korang yg nak download klik CINI k.




Selalunya klu nak download aku gune real player jer sebab tu paling mudah.Kekadang tu aku gune keepvid jugak.Tengok,lame lagilah nak habes.Takpelah aku sanggup tunggu utkmu ombak rindu..ngehngehngeh

Untuk adik tersayang=)

Semalam aku p interview utk kerje.Alhamdulillah dapat.Maklumlah sekarang cos hidup makin tinggi jadi nak taknak kene wat part time jugak.Klu ada rezeki lebih karang lehlah bagi lebih kat mak aku=)

Dah sampai rumah tu tiba2 adik aku call,die nak tagih janji ler tu.Well dalam 2 bulan sekali gitu aku akan kirim magazine kat die.Kat kampung aku tu payah betul nak dapat magazine2 melayu yg ade magazine cina jer.


Kebetulan aku dah siap2 beli magazine dara.com ni utk die.Nanti tinggal nak poskan jer.Bulan depan yg lain pulak kut.Sesambil tu adik aku cerita jugak yg kpg aku tu tak ketinggalan jadi mangsa banjir.Air paras pinggang koooo..Hope cepat2lah banjir tu surut kesian pulak aku tengok mak aku kene bersihkan rumah nanti=(

Tuesday, December 27, 2011

Menangis aku tengok Japanese Cotton ni!!!

Aku rasa nak ambik semua aje.Cecantik betul Japanese Cotton ni.Aku sepasang cotton pun takde.Yelah baju aku yang sedia ada tu sape nak pakai pulak.Ada banyak lagi cuma aku tepek ni buat tatapan korang.Menawan tak?=P






Ini bukan iklan berbayar tapi serius koleksi depa ni mmg cantek2 belaka.Tapi sayang depa cuma terima pembelian secara borong.Nampaknya aku kenelah carik sendiri kat Jalan TAR takpun klu rajin ke Nilai saje.

Pic kredit to JapaneseCotton

Monday, December 26, 2011

Hasil test Drama Korea You're Beautiful!


Nak cuba tak?

Drama korea ni mcm coffee tau.Ketagih!Bagi yg minat drama korea mesti setuju dengan pendapat aku kan.Klu yg tak pernah tengok tu comfirm macam  tak percaya.Ntah apelah yg hebatnya cerita korea tu kalau dibandingkan dengan drama melayu kita.Ohh banyakkkkk.Nak aku senaraikan??Ileklah nanti free2 aku cerita yer=P


Jadi semalam aku try test my friend ni tengok drama korea.Before ni dia TAK PERNAH menonton pun drama korea.Jadi aku bagi tonton You're Beautiful(Ini jer yg ade).Mula-mula dia on off on off tengok.Episod kedua klu tak silap aku die dah melekat depan laptop dari pukul 10 pm sampai 12 tengahari esoknya.Aku dah lame bermimpi indah..Hehehe

Eh ko tak tido ke?

Tak=D

Kan betul baru first time tengok dah ketagihhhhhh.Cuma kekadang  tu janganlah melampaui batas sedang2 aje udah ler=D

Pic kredit to google

Saturday, December 24, 2011

Why Facebook Timeline??



Awat payah sangat aku nak memaham facebook timeline nih Mark Zuckerberg oii??Pusing2 carik mana nak upload gambar..aku ni suka yg se'simple' je kalau yg bertanduk sana cni mmg aku tak gemar...japg gigihlah aku blaja satu2 sebab dah takleh tukar kan..Stop2 bebel oklah selamat berhujung minggu readers!!Klu rajin tu jenguk sorga bag ku CNI =)

Pic kredit to google.

Sah Yusry & Lisa Surihani nikah 23 Februari 2012

Sape tak kenal Lisa Surihani dan Yusry.Dua insan ni kan tengah hot berchenta.Dan harini mereka berdua akan mengumumkan tarikh perkahwinan mereka yg bakal berlangsung tahun hadapan.


Dalam sidang media yg baru berlangsung sebentar tadi telah sah tarikh pernikahan Yusry dan Lisa ialah 23 Februari 2012 dan majlis resepsi akan diadakan 26 Februari 2012.Majlis akad nikah akan diadakan di Masjid Tuanku Mizan Putrajaya.


Pic google


Friday, December 23, 2011

Tanda protes tak puas hati kat aku!!!

Tengok dari cara die tu memang aku dah tau yang sememangnya dia tak puas hati kat aku.Aku nampak tapi buat tak tau jer.Lagipun aku dah cukup baik dah dengan die before ni nak lelebih pulak.

Korang tengok ni Bubble tunjuk rasa tak puas hati dia kat aku.Rosak cage tu asyik digigit jer.Before ni aku dah bagi chance bubble di kuar dari cage berjam2 pulak tu.Sekarang nak kuar lagi mana boleh mcmtu.


Selagi aku tak kuarkan dia selagi tulah cage tu bunyik macam nak roboh dibuatnya.Bila aku bagi kuar dia buat sepah habis makanan dalam mulut dia kuarkan balik kan aku jugak yang nak cuci lantai nanti.



Ko duduklah dalam cage tu je no more kuar2 tunggu minggu depan baru leh kuar..Hehe.


Reaksi seorang lelaki tentang video propose di Youtube..

Korang ingat tak this one video youtube tentang seorang lelaki propose tunang die.Klu yg belum tengok boleh usha kat CNI.

Satu hari aku tunjuklah vid ni kt seorang kawan lelaki aku.Aku dah tengok before tu sesambil berangan ''Best nyer this guy!'' pastu feeling2 pulak sesambil menitiskan air mata.Biaselah perempuan mestilah rasa terharu gitu.

First time kawan aku tengok die senyap xde komen pape.''Takde perasaan betulla lelaki ni!!" pastu tanpa aku sangka kawan aku ulang tengok sekali lagi.Hahaha.

Pas habis tengok kali kedua die tetap tak komen pape tapi dok mengajuk ape lelaki tu buat!Last2 aku dok puji2lah guy tu,macam2lah.


Pastu kawan aku kata ''Lain orang lain caranya''

''Lelaki ni lain2 jadi cara nak tunjuk kasih tu pun lain.Ada yg tunjuk melalui material,kata-kata and even senyuman yg paling manis.=)''

Pic kredit to PhotoNet

Wednesday, December 21, 2011

Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia..



Ini duit kertas baru Ringgit Malaysia jangan tak tau bukan memain punyerrrr.Duit kertas ini akan dikeluarkan mulai Julai tahun depan.Yang istimewa duit kertas RM20 diperkenalkan semula.Yay!!!Aku tak pernah pegang duit kertas Rm20 yang oiii..Teruja pulak!=)

Pic kredit to Mstar

Airport banjir..



Today ada cerita agak sedeh cikit one of our family member akan berpindah.Ini adalah kali pertama Mak Teh akan berjauhan dari atok and nenek aku.Hari yg cerah tetiba macam nak hujan pulak.Korang pepaham lah yer.Lebih2 lagi mak aku akan banjirlah airport ituuuuuu.

Baru jer sejam lepas Mak Teh aku tepon sora die alahaiiii bikin aku sedeh jer..=(Hmmm...Ingat nk citer panjang lagi tp takat ni jelah dulu karang aku sambung balik..**lap airmata**

Pic kredit to google.

Tuesday, December 20, 2011

Terima Kasih Ustaz Azhar Idrus=)

Dulu aku tak kenal pun sape Ustaz Azhar Idrus ni.Nampak jugak kekawan aku share2 link kat facebook tu tapi aku wat taktau jer.Aku bajet Ustaz ni same jer macam ustaz2 yang lain tu.

Aku mula terjebak dan tau rupa-rupanya Ustaz Azhar Idrus ni satu fenomena gitu selepas aku 'Like' fb Wardina Saffiyah.Kira ada terdetik ckit kat hati ni sapolah Ustaz ni kawan2 aku asyik sebut jer.


Aku pun trylah tengok video Ustaz Azhar ni kat youtube.Pangggg!Menyesal aku tak tengok dari dulu lagi.Bertambah ckit ilmu yang aku ada ni.Tulah klu bab majlis2/video-video ilmu ni jangan pandang sebelah mata jer.Dahlah dapat ilmu dapat pahala pulak tu.Ilmu tu karang berguna utk kehidupan seharian kita takdelah jadi manusia jahil!

Pic kredit to Sinarmawaddah

Handbag Heaven...

Eh dah Selasa ke?Rasa kejap je hujung minggu.Masa cepat tul berlalu sekarang uolls.Blog aku ni kejap2 tenggelam kejap2 timbul,bukan ape aku sibuk ckitlah stock baru banyak dah sampai.Kene handle sorang2 pulak tu.Jadi agak kelam kabut di situ.

Korang kalau rasa free meh jenguk blogshop aku,cuci2 mata orang kata-->Trick-UP



Dua ni je aku sempat tepek yg lelain tu korang tgk kat TrickUP yer.Semalam naik berpinar mata aku resize gambar SATU2!Harini aku rekruit Bg Chik tolong aku cepat ckit siapnye.=P Oklah nanti2 aku update lagi k..

Saturday, December 17, 2011

Marion Caunter telah selamat melahirkan baby girl!!



Congrats buat Marion Caunter kerana telah selamat melahirkan baby girl semalam!!Ape yg lebih istimewa baby girl tu lahir on her Wedding Anniversary!!Double celebration gitu=)

Pic kredit to Marion Caunter twitter

Friday, December 16, 2011

Ariff Alfian Rosli,Pelajar Tajaan Petronas kahwini teman lelakinya di Dublin Ireland.



That guys yg pakai baju melayu tu bernama Ariff Alfian Rosli pelajar Tajaan Petronas di University College Dublin berkahwin dengan seorang lelaki bernama Jonathan di Dublin Ireland.Thats mean yg guys sebelah tu husband dieeeeeeeeee OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!Ariff dilaporkan hilang oleh familynya di Malaysia tup2 tengok anak dah kahwin dengan sejenis pulak tu!

Aku tak tau nak cakap ape more info check RotiKaya
Pic kredit to Aysha Ridzuan


OST Ombak Rindu meruntun jiwa sehhh...

Dengarnya Ombak Rindu dah kutip 10juta sekarang so dah leh pengang tittle filem paling laris kat Malaysia ni..bertapa hebatnya penangan cerita ni yer..aku pulak sampai sekarang tak tengok lagi adoyai..Buat pengubat rindu tu dengar lagu ni jelah..Khas untuk anda=)


enjoy^_^

Thursday, December 15, 2011

Akon nyanyi lagu hindustan !!!!

Tq kat uolls yg bagi komen kat my entry Rambut gugur semakin teruk tu .Komen korang sangat2lah aku hargai.Kat forum ada yang suggest aku pergi kedai India cari tonic rambut ia akan aku usahakan nanti.Enough hal rambut dulu yer nanti2 aku update lagi kut2 leh share something dgn uolls.

Dalam last week kawan aku dok ajak aku tengok satu filem Shah Rukh Khan ni.Dia kata filem ni ade ditayang kan Malaysia.Filem Ra-One lakonan Shah Rukh Khan & Karena Kapoor korang tau tak?Yang minat hindustan ofcourse lah tau kan=)

Well aku tertarik dengan one song dalam filem tu called ''Chammak Challo''.Yang tak tau tengok video ni dulu.


Nice kan leh jadi lagu aerobik aku.muahahahaha.Dan dan aku baru tau lagu tu dinyanyikan oleh AKONNN n ade one penyanyi india ni (aduh aku tak hengat namanya,korang leh google k).Sangat tidak sangka Akon leh nyanyi lagu hindustan macam orang india betul!Korang leh tengok n denga Akon nyanyi lagu Chammak Challo tu kat video bawah ni.


Lets dance babeyyyy!!!!=P

Wednesday, December 14, 2011

Rambut gugur semakin teruk=(

Oh my dear rambut aku kemain banyak gugur macam air mengalir dah gayanya.Rasa nak menangis pun ada=( Lepas aku baca forum tadi aku nekad nak stop gune shampoo rejoice tu depa kata banyak chemical.


Bila aku tengok lantai mak ai rambut aku jer bersepah kat situ.Aku rasa dah tahap serius bebenor dah ni.Korang yang tau macamane nak kurangkan rambut gugur aku ni pls pls tell me..

Bantuan anda sangatlah dihargai=)

Pic kredit to google.

Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia(BR1M) Palsu.

Dahlah orang tu susah,ada yang ambik kesempatan lagi.Yang aku nak cakap ni mengenai borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang PALSU!!!

Inilah dia borang PALSU tu..


Aku dapat info ni dari rakan2 fb korang tengok dulu elok-elok borang tu sebelum isi tau..

KL dilanda banjir kilat..terkejut aiii...

Mana tak terkejut aku bila member aku bagitau Bernama banjir.Eh bila masa pulak yer aku yang dok cni pun macam terpinga2.Tulah aku dok bertapa jer tak dengar news pun.Masalahnya aku tak lalu pun jalan yang banjir tu so tak tau ape2 punggg.



Kesianlah korang yang balik keje petang semalam.Dari gambar yang aku tengok ni agak teruk jugaklah.Jangan hari ni hujan lebat lagi masakkkkkkkk!!!

Pic kredit to Hmetro & Malaysiakini

Monday, December 12, 2011

Kat mana Semarang ni???

Harini selangor cuti kan?Pagi2 aku dapat call..

''Ko kat mane na?Jap lagi pakcik ambik ko kita g Genting mak ko ada sekali ni''

Aku yang tengah mamai tu ahhh??Biar tul baru 2 hari lepas aku skype dengan depa tapi time tu depa kat umah lagi sekarang ni dah kat KL pulak.

''Biar betul ni???''

Aku dok tanya macam2 dengan pakcik aku sekali..


''Tipu jerlah...''


Ahh pandailah korang!Pakcik aku dok kata nak p Semarang jadi disuruhnya aku buat research cikit pasal tempat tu.Nama Semarang tu pun aku tak pernah dengar kat mana agaknya yer.Pas habis bual2 kosong tu aku terus bukak email macam biasa tiba2 nampak email Airasia fly ke Semaranglahhhhh...godek2 lagi tix only RM27!!! Sekarang aku faham kenapa=P

Pic kredit to google

Sunday, December 11, 2011

Si Penyamar Amira Afiqah..

Amira Afiqah this girl sangat kasihan tau.Dari blog2 yang update pasal die mengatakan ada orang menyamar sebagai Amira dan buat satu blog yang kutuk2 KPop.Apelagi peminat-peminat KPop marahlah.

blog si penyamar tu

Muka Amira Afiqah yang terpampang kat blog tu pulak yang jadi mangsa serangan.Aku tak fahamlah ape masalah si penyamar tu.Stop curik identiti orang lain and now u see orang yang tak bersalah pulak kene tanggung beban.

Ada komen yang siap kata nak toreh muka Amira tu dengan pisau lagi!Hey wake up lah!!Bercakap tu biar guna otak jangan ingat  Malaysia ni takde undang2.With more than 100 comments now korang tau yang si penyamar ni just nak attention!Aku tak sabar nak tau siapa siapakah die tu... 

(Gambar) Gerhana bulan 10 Disember 2011

First sekali aku nak bagitau gambar yg bakal aku nak tunjuk ni adalah gambar cincai yang aku ambik menggunakan kamera biase jek.So hasilnya sangat tak cantik tapi aku rasa masih boleh lagi nak show kat korang as long korang nampak perubahan tulah.Fuh!

Nak jugak aku tunjuk yang aku tunggu gerhana bulan tu malam tadi.Tempat korang nampak tak?Dalam 8.30 malam gitu aku tercari-carik bulan manalah peginya kau ni bulan.Dalam 9.35 malam gitu kawan aku jerit ''Oii bulan oii!!''

9.40-9.45mlm

9.50mlm

9.55mlm

10.03mlm

Ni first time aku tengok gerhana bulan penuh dengan mata aku sendiri selalunya aku tak ambik port pun.=P

Selamat berhujung minggu my readers!

Saturday, December 10, 2011

Malam ini Gerhana Bulan tau...

Malam ni kita berkesempatanlah nak lihat gerhana bulan.Menurut yang pakar gerhana bulan bermula jam 7.31 petang ini.Umbra pula berlaku sekitar jam 8.30mlm dan Fasa Gerhana Penuh berlaku jam 10.05 mlm sehingga 10.57 malam.


Walaupun dulu aku kat sekolah belajar jugak pasal gerhana2 bagai ni tapi tak pernah pun melihatnya sendiri.Bagi yang tak berapa paham macamana gerhana bulan ni jadik aku sarankan tengok video kat atas ni.

Nak tau lebih pasal Gerhana Bulan dan terms2 semua tu bolehlah rujuk pada yang PAKAR

Nak sakit,sakit sorang!

Molek-molek bangun pepagi nak sedut udara segar pastu pegi kedai nak sarapan tiba-tiba dapat sedut asap free.Eeeee memang tak berkenan.Pagi-pagi dah merokok dok hembus2 asap tu apekehei sarapan tu tak cukup ke sampai nak makan asap.


Aku taulah yg nak stop merokok tu payah.Aku pun dikelilingi rakan-rakan yang kuat merokok,cumanya jangan dok hembus2 kat orang.Ni ayat member aku selalu cakap,

''Nak sakit, sakit sorang!''

Bayangkan akak tu bawak baby,sebagai perokok stoplah kejap merokok tu bukan mati punggggg...

Pic kredit to google

Friday, December 9, 2011

Aku suka kata-kata ini....


''Apabila kita berniat untuk menjadi baik insyaallah Allah akan hantarkan orang-orang yang baik untuk berkawan dengan kita''-Wardina Saffiyah.

Personally aku suka kata-kata dari Kak Wardina=)>>Tempat bercuti idamanku<<

Terpaksa Unfriend..=(

Ye aku kenal budak tu kenal sedara mara even mak die pun aku kenal.Tapi nak buat macamana aku tak selesa dengan gambar2 yang diuploadnya di Facebook.Hope tak jadi isulah karang ada mulut yang gatal tu kang.>>Bawa pulang iPhone 4S<<

Mula-mula dulu die upload benda yang sama tapi aku masih boleh terima lagi.Sonsang koo faham-fahamlah maksud aku tu.Tapi harini melampau sangatlah so tanpa segan silu terpaksa tekan butang Unfriend.

''Bukan akak tak suka ko dik tapi akak sangat2 tak suka tengok gambar macam gitu''


Aku heran nape setiap kali aku search ''sonsang'' kuar muka mamat kat atas ni.Rupanya nama die Suppapong Sonsang=P 

Pic kredit to designboom

Giler ah Facebook Timeline!

Aaa facebook sekarang kan macam wajib sign up jer.Aku baru jer tengok video dari AmanzNetwork review mengenai Facebook Timeline yang terbaru sekarang nih.Facebook aku takde lagi kene tunggu lah sebab kita dapat fungsi tu secara berperingkat-peringkat.>>Lepas simpan dapat Voucher pulak tu<<



AmanzNetwork pinjam video jap ah
Aku tak reti nak terang macamana korang tengok video jer senang.

Kad kawen Chef Riz anak Chef Wan..


Lihatlah kad kahwin anak Chef Wan ni..siap ada karikatur lagi.Ini adalah kad kahwin untuk belah perempuan cantik kan.Chef Riz sebagai Master Chef dan Ana Dahlia sebagai Snow White.Majlis perkahwinan Riz dan Ana Dahlia ni akan berlangsung 11 Disember ini di Taiping Perak.Selamat Pengantin Baru ualls!





Apa yg istimewanya kad kahwin ni siap ada menu lagi kat dalam.Tengok menu tu terus dapat idea nak masak ape esok..Hahaha..Jom senah p tesco carik udang..=P

Pic kredit to kadlestari & Oh bulan

Year End Sale di Trick-UP!!!!



Whootwhoot sempena akhir tahun 2011 ini Trick-UP akan mengadakan Jualan Akhir Tahun dengan diskaun kaw2 punyer!!!

Diskaun sehingga 50%

with

FREE SHIPPING!!!!!


Wednesday, December 7, 2011

You promised me heaven then...

Kau marah ke na?Marahlah jugak tapi lebih pada geram.Bila dah geram tu rasa nak ''karate'' dinding jer tapi takleh tangan aku mesti sakit pastu.

Jadi macamana nak atasi rasa geram tu?



1) Manja2 dengan haiwan peliharaan anda.
Betul orang cakap bila dok main dengan pet terus hilang rasa geram.Aku pun mainlah dengan Bubble betullah hilang cikit.

2) Beristighfar
Aku buat ni nak mengelak dari mulut ni haaa jadi celupar walaupun kekadang tu terlepas jugak.**Well im not perfect**

Tengah aku geram , tetiba Allah turunkan hujan ni.Sejukkkk hati aku terus rasa ngantuk.Dengan meluah perasaan aku kat blog ni pun dah boleh rasa hilang ckit beban kat kepala ni sebab aku dah bahagi2 kan kat korang.Hohoho.

Mana hilang saya dah jadi akulah pulak??Bila geram saya jadi aku sayang pun boleh jadi aku...Hahaha. 



Shaheizy Sam Songlap Siapa??

Shaheizy Sam Songlap Siapa??

Shaheizy Sam kan baik tak songlap siapa2 pun.

''Ini isu jual bayi dan jual orang kemudian dapat untung ribu-ribu punya.''



Itu adalah antara isu yang ingin diketengahkan oleh filem Songlap arahan Effendee Mazlan dan Fariza Azlina Isahak.Filem Songlap bakal ditayangkan 15 Disember 2011.Dan pasti peminat Shaheizy Sam tak sabar2 nak tunggu filem ini.Entah kenapa bila lihat trailer filem Songlap saya teringat akan filem Anak Halal.Emm nevermind.Filem ini juga dibintangi Shafie Naswip dan pelakon baru Sara Ali.

Nak tau info kaw lagi pasal Songlap klik SonglapMovie

p/s Ehh banyaknya movie hujung2 tahun ni mana satu nak tengok nihh.

Pic kredit to Songlap Movie

Giliran Drama Bicara Hati pulak...

Sesudah filem Ombak Rindu Osman Ali akan muncul pulak dengan drama Bicara Hati.Sama seperti Ombak Rindu drama 26 episod ini adalah adaptasi dari novel Bicara hati karya Damya Hanna.Siapa yang pernah baca novel tu mesti dok terbayang-bayang Tengku Shahran dan Zahlia kan.

Drama ini akan di release Disember 2011 di Astro Prima (105) dan Preview drama ini juga sudah ditayangkan.Ade sesiapa yang dah tengok?Yang takde astro tu nampak gayanya kenelah dapatkan astro macam saya.Hehehe.




Sharnaaz Basir Ahmad memegang watak sebagai Tengku Shahran dan Christina Suzzane sebagai Zahlia.Saya teruja sesangat kalau pelakon baru yang membawa watak utama.Sekirannya mereka berjaya membawa watak tersebut maka Sharnaaz Basir Ahamad pula jadi pujaan saya.Bye2 Aaron Aziz.=P

Nak info lebih mengenai drama ini boleh ke Fanpage Drama Bicara Hati.Kat situ juga boleh baca sinopsis drama ni sekali.

Pic kredit to beautifulnara

Tuesday, December 6, 2011

Perkahwinan Jutaan Ringgit Malaysia..

Disebabkan masa yang sangat 'banyak' terluang untuk saya hari ini , lebih baik saya buat post untuk blog ini dari terus membuang masa.Saya membaca sekali imbas sahaja 'update' di twitter dan mata saya tertangkap no 12 dalam satu tweet.


Rupanya perkahwinan 12 juta untuk Ezlynn dan pasangannya Adam.Dalam tahun ini sahaja  ada beberapa perkahwinan artis yang bernilai jutaan ringgit.Sesetengah adalah tajaan dari beberapa pihak.Banyaknya duit sedangkan banyak dok meronta-ronta nak kumpul wang.Bak sini 1 juta.Hahaha.

Antara yang terlibat :

Rm12 juta

Rm15 juta

Bila saya search wedding juta-juta Malaysia nampaknya perkahwinan Rm15 juta Shella Kamaruddin di tangga teratas sekali.Lagipula siapa suaminya masih menjadi misteri=P

tweet..

Followers