Monday, February 28, 2011

EX-SUAMI ROSSA,YOYO HISAP SYABU?

Opssooppsss artis dan dadah.Yoyo anggota kumpulan band 'Padi' yg juga bekas suami kepada penyanyi  Indonesia Rossa ditahan polis kerana menyalahgunakan dadah jenis syabu.

GOOGLE
Dalam serbuan di kediamannya polis menjumpai 0.5g syabu dan beberapa alat menghisap syabu.Yoyo adalah merupakan salah seorang dari 12 artis popular Indonesia yang dalam pemerhatian polis kerana disyaki mengambil syabu.Yoyo juga pernah mengaku mengambil dadah jenis Heroin 10 tahun lalu dan mula mengambil Syabu sejak 5 bulan terakhir.


DUIT KEPING-KEPING

Bila dari kecik lagi mak pak kau dah ajar mcmana nak hidup bila besar cara tulah yg kau praktikkan.Jgn ade parents yg tersalah didik pulak anak-anak tu.Naya anak kau bila dh besar nanti.

Zaman aku dulu p tadika je kne bawak duit tabung,mak aku dh siap-siap letak dlam poket.Aku tak taulah sekarang ade lagi tak tabung-tabung ni.Kat rumah,parents aku sediakan sorang satu tabung utk anak2.Bukanlah tabung yg cute2 mcm budak-budak sekarang.Tin milo or buluh tulah yg depa kasi,karang dh penuh pun kne pecahkan jugakkan.So tak payah nk tabung cantek2.

Sampai sekarang ni hah aku non-stop menabung.Aku sumbat duit syiling aje,buat blanje aku gune duit kertas.Jgn sekali-sekali kau pandang mudah menabung ni karang susah-susah tabung tu jugak ko korek,itu jugaklh yg nolong kau.

Semalam aku jumpe bekas bedak yg saiz beso tu alah bedak Baby Johnson yg aku dok tepek2 kat muka tu apelagik tebuk aje kasi jadik tabung tak buang duit aku beli tabung2 bagai.Sebelum ni aku simpan duit syiling dlm handbag aku je kemain malas aku nk kuarkan,bila dpt syiling jer aku campak dlm handbag.Senang keje aku.Tabung bedak aku tu dh separuh dh tu lepas aku kutip duit2 syiling dlm 2 handbag aku tuh.Moga-moga bulan Mac ni dh boleh masuk bank=P

Friday, February 25, 2011

VIDEO GEMPA BUMI 6.3 SKALARITCHER DI CHRISTCHURCH NEW ZEALAND

Baru-baru ini kita digemparkan gempa bumi yang menggegarkan Christchurch New Zealand pada 6.3 skala Ritcher.Dilaporkan seorang rakyat Malaysia hilang dan usaha mencari masih dijalankan.

sumber:Youtube
Malaysia ni kira bertuah ckitlah takde gempa bumi,gunung berapi namun jangan pandang remeh klu negara sebelah terkena gempa bumi,Malaysia pun turut terkena tempiasnya.Macam2 dh dunia sekarang ni.

Thursday, February 24, 2011

APA NAK BUAT BILA DPT BUFFERED EARNING?

Sebelum ni aku bising2 takde BE sekarang ambik Nuffnang bg 2 BE sekali.Jadi aku tak bising dah=P 




Bila ade BE ape nak buat?

1)Blogwalkingblogwalking

2)Buat entry yg best2

3)Kne pastikan hits mencanang2 naik

Itulah yg aku akn cuba buat bila dpt BE.Bukan senang nak dpt BE sekarang tak mcm aku mula2 berblog dulu,so  bende dh ade depan mata cuma tinggal nak usaha je lagi.

oh pening SamansamansamanSamAn!!!

Wednesday, February 23, 2011

PATUTKAH AKU TERUS SETIA?

Nak dapatkan kesetiaan aku amatlah sukar kecuali aku betul2 yakin maka aku akan terus setia pada kamu.Aku berhati batu ok.Aku rasa perangai anak sulung mmg gtu.

Aku adalah pelanggan setia X.X tu satu brand telekomunikasi kt msia ni.Klu korang pembaca blog aku msti tau dulu aku pernah beli satu broadband ni.Sekarang aku dh pakai dlm 5-6 bulan kut.Mula2 aku pakai mmg cantik lahh.Tapi aku perasan sejak 2 bulan ni line mcm cikai jer.Dulu molek2 aku dpt HSDPA sekarang aku dpt GPRS.

Tau2 volume limit aku dh habes.=(

Tuesday, February 22, 2011

RAJIN BACA TAPI...

Dah habes pun Gadis Semasa Sunsilk kt TV3.Aku ni jarang buat draft utk entry blog ni.Jadi bila ade masa and idea aku direct type jer.

Sesambil tu selang iklan aku baca Twenties Girl ni.Dari tahun lepas lagi aku tak habes2 baca buku ni.Yelah aku sekarang baca pun ikut mood.


Maybe sbb bfr ni aku kne baca buku yg hok tebal2 tu wat mood aku melayang jer.Aku lebih rela baca mags sgt best tgk baju,kasut and bags=P


Koleksi majalah yg aku ade setakat ni.Ade lagi sekotak kt bilik store.Inilah penghibur aku dikala aku boring.

lalalalalalalalala..hujan oh hujan aku lapar=P

THE MYSTERY GIFT

Terbau2 kari dr rumah sebelah.Lama dh tak perkene kari.Hujung minggu aku plan nk masak asam pedas namun hanya angan2 dihujung minggu aku mkn kt luar jugakkkk.Aii mcmane nak jimat ni..

Entry ni special aku nk ucapkn byk2 terima kasih to Siti owner of The Beautyholics dek kerana aku antara bertuah mendapat mystery gift dr blognya.Aku dapat parcel tu last week and sgt teruja okeh dh kata pun myster gift kan=P

The gifts
Aku dapat gift ni pun coz aku ade buat review ckit pasal my fav blogshop.Sungguh the baik hatilah u dear.Lagi menarik korang akan dpt RM5-Rm10 instant rebate.Ok pe tunggu lagi p terjah TheBeautyholics klu nak nmpk cntekk.^_^

PESONA FAZURA SEBAGAI DUTA LUX

Klu ditanya banyak2 artis siapa yg aku nak jumpe???Aku akan jawab Fazura!!!!!!Bagi aku Fazura ni ada daya tarikan yg tersendiri  yg banyak artis takde n aku boleh kata Fazura adalah artis yg stand on her own class.

Baru2 ini dia dipilh sebagai jurucakap produk mandian terkenal Lux dan itu adalah pilihan yg tersgt tepat.Walaupun jarang kelihatan di kaca tv namun wajah melayu asli(bg akulah) ini boleh memikat sesiapa saja yg melihatnya.Confirm aku beli Lux pasni.Hehehe.



pic google
Dlm pic kt atas ni nmpak ala2 royal face kn.Mcm permaisuri gtu.=P

Monday, February 21, 2011

POLKA DOT PUNG INNNGGGG APe!

Bz ckit dr pagi tadi smpailah ke petang.Sampai tak menyempat aku nak update blog.Hujung minggu tarak bestlah aku kat rumah je cuci baju kemas rumah.Ye aku suri rumah yg agk malas ckit sume nak settle hujung minggu.=P

Besok tokey bank a.k.a paksu aku dtg jenguk anak sedaranya kt cni.Klu die dga ayat aku ni msti dia kata ''Aku dtg ni nak jalanlah''Hahahaha.Aku mmg nak jmpe paksu pun nak kirim barang kt mak aku.Mak dh sound  

''Awat ko tak hantar lagi tudung mak tu.Mak nak melaram p kendurik!''

Ok mak kakak antolah siap bg lebih 2 helai lak tu=P


Masa aku nk clearkan kotak2 kt bilik depan tu aku jumpe shawl polka dot ni.Eh  sekali aku cuba cantek ape!So aku asing2kn dpt dlm 3 helai yg aku tgk masih elok lagi.2 helai aku ingt nk kasi kt adik aku jerlah.Kt umah mak aku lagi byk shawl aku beli  p tak pakai.Karang ade lebih2 lagik aku kasi kt korang eh.


classy with LiLSugarBags

Friday, February 18, 2011

SHOPPING LINGERIE

Untuk girls berapa kali korang shopping lingerie.??Klu aku dlm 3 bulan sekali,dan aku akn tukar pas 6 bulan gune.Itu aku agak secara rambang jerlh.


Aku ke Jusco balakong last week.Semata2 nak survey cluctch and bag.Sampai je,terus makan pastu aku dok pusing2 dlm jusco tu tapi takde yg menarih punggg.Jadiknya aku p kt part baju2 and kasut.Cis baju kt ctu cantek2 and murah jer.Byk gak yg berkenan p hold dululh .

Mata aku lebih tertarik kt part lingerie.So ended up dgn beli lingerie sajer lagipun last aku beli dlm 4 bulan lpas.Now aku kne jimat2 ckit project aku nan satu tu tak jalan lagik.


Seluar tido ni sedapp pakai ooo,byk pattern yg cute2 gtu aku rembat satu,klu taksilap dlm 19.90.Aku ingat nak beli lagilh nnt.Aku nak kne ade seluar tido ni klu tak teruk aku takleh tido.Mengada2 aih tapi nak tido kne selesa tak gtu.=P

ROSLI TALIB APE KES??

Disuatu hari yg agak cerah dibawah sinaran bulan,kami lepak dikedai mamak.Kami bercerita tentang kehebatan Arsenal menentang Barcelona semalam.

Van Persiee gugup lagik tu yg tak dapat score.

Cayalahlah Arshavin

Aaalah kn tapi xkesahlah asalkan menang.Ingat senang ke nak beat barca.

Sape ahh yg bunuh british tu?

Sape??Ade ke?

Tadi tgk dlm astro.

Player mane pulak yg dh bunuh british ni????

Alahhhh Rosli Talib tueeee..Yg kne hukum bunuh dulu..org serawak tu bah

Itu Rosli Dhobi lahhh bangggggg!

Citer pasal bola mcmane ntah leh masuk bab sejarah lak ni.

Thursday, February 17, 2011

KEPADA YG BERMINAT SAJEEEE

Aku nak buat iklan jap yer

Sekarang blogshop aku ngah buat Clearance Sale for some collection.Yg berminat check link MaharaniHijab

Happy shopping ye u oll's!!!^_^



ARSENAL 2-1 BARCELONA

Terasa ngantuk giler uuuu.Semalam pas isyak dh tido bangun pulak kul 12.30 am gtu.Layan tv jer dulu smpai kul 3.30am.3.45 am aku dh menapak kt kedai mamak.Hah sanggup okeh demi nk tgk bola.!

Game ni pun julung2 kali berlaku so ambik kesempatan lah.Belum tentu tahun depan ade lagi game gni ye tak.Arsenal vs Barcelona tuee.Dek aku tak pernah tgk Barca main live tu yg aku join gak.Tapi tak sokong Barca aku Arsenal fan kooo.Senang hati kwn aku Arsenal menang 2-1.Tido dgn senyumannlah die.

Team mu ade menang vs Barca???????Hahahahaha.

Wednesday, February 16, 2011

CIK D KE PIZZA HUT.

Salam maulidur rasul semua walaupun dh lambat sehari.Pagi2 aku dok depan tv jer tgk2 perarakan kt Putrajaya tu.Dulu kecik2 aku join berarak kt kampung sampailah ke masjid kmpung seberang.Seronok ramai2 pastu dgar bekas cikgu agama aku bg ceramah.Sekarang dh jadi imam pun.

Dh besor ni aku tgk dr tv jer dgar ceramah pung dr tv gak.Tgahari aku zasss ke Pizza Hut.We eat,laugh and share!Biase klu tgahari aku mkn nasi berlauk jer.Mmg gaya aku gtu tekak org melayu katakan kecuali semalam la coz aku nak usha something yg penting sgt=P


Kemain haus aku.Dr pagi aku tak minum and makan pape.Nikmat smpai tak leh nk bukak mata!



Nape takde gambo pizza?Aku pun taktau bila aku aku check balik camera aku gambo sume pesen gni.Salahkan kwn aku naaa.Dessert tu aku rasa ckit2 jer ai tak minat sgtlah aiscream2 ni.Manis!

Tuesday, February 15, 2011

ENGKAU TIADA HAK

Aku dh plan nak buat besday treat tapi non menjadi.Angkut my fren ke klcc ko beli je ape yg ko nak tp wth certain budjetlah.Klu tak wat gtu tak ke die mintak handbag Tods!Hahaha.Sekali kwn aku blank tak tau nak beli ape dekat 2 jam pusing klcc xde jugak yg berkenan katenyer.Udahnyer klu gtu kita pg lain kali jer lah.

Ada satu kedai kat sungai besi tu yg aku dok mggila kerabu mangga nya.Sedap tau sbb tu aku dtg balik kedai mu abe.Ntah mcmane abe yg masak tu ngantuk agaknyer sume lauk aku order takde rasa.Dah kawan aku bebel.

Iyolah karang tak mkn cni dah.

Aku makan hati ko dgn sikap seorang insan yg langsung TIADA pertalian darah dgn family aku dok control hidup family aku.Aku sendiri pun tak tau ape ke motif nya.Adik akulah paling malang dia paksa adik aku buat mcm2 seolah2 adik aku tu budak sekolah rendah yg takde akal Heh!ko tu bkn bapak aku pun ntah sapa2 ko tu!Ko usik jiwa adik aku pun rasa sekali tau!

Tgk aku yg baik hati ni dah berapi-api.

Monday, February 14, 2011

ROGER2 LANGKAWI

Allah Maha Mendengar.Remember SMS Adik Beradik?Pagi tadi auntie aku call

Kaklong mak dtg jenguk ko bulan 6 ni.Auntie dh ambikkn tiket minggu lepas.

Doa aku termakbul!Syukur.Auntie aku ckp tiket ngah murah so baik ambik jer terus.Nak dijadikan cerita aku dok berborak jap dgn adik aku tetiba lak auntie aku habaq baik kite direct Langkawi je pas kenduri tu.

google

Adakah???
Aku excited sbb aku ni Langkawi pun tak jejak lagi.Nak p luar rasa tak mampu lagi so jalan dlm negara jerlah.Insyaallah klu ade rezeki lebih sampailah aku ke Paris.Hahaha over!

MOTIVASI ISNIN

dot blogspot dot com..dot com..seriously mmg aku dh niat nak tukar dr tahun lepas lagi tapi dia tetap taknak spons.Tunggu katanya.Ok kne sabar lagi.

Bergantung dgn priority beb.Sekarang ni aku tak perlukan semua tu.Yg aku perlu skrg line tenet yg laju utk buat kije.Hello Monday!Alahai lemah gemalai jer bila nak start kije.Bila nak kayoooo ni???

Motivasi hari isnin aku bgn awal dr biasa,pakai bright color,heels,smile and bawak bekal.Hahaha bawak bekal tu utk motivasi supaya aku tak makan byk and bazir byk duit!Uii sekarang sume makin mahal takut2 tak balance lak acc bank aiiii.Entry ni aku taip awal pagi otak aku tgh tepu jadik pendek je.

Happy working ^_^

Sunday, February 13, 2011

ASYIK LUPA JER.

Nampaknyer takde yg sudi.Hahaha.

Semalam aku boleh lupa birthday kawan aku selamba kodok jer aku dok borak2 dgn die dh tgahari baru aku sedor.Sorrylah dear aku ni byk sgt mkn semut agknyer.Anyway ''Happy birthday dear semoga dimurahkan rezeki dan segalanya diberkati''.Sedaplah kek cokelat tu.=D Die yg kne beli sendiriAyooo.Jahat aku!

Hari sabtu buat ape je aku dok layan citer hidustan lagi bagus feeling2.Petang lak hujan tak p mane pun rehatlah koo dh kije karang bebel2 letihlh tulah nilah.Baik dok diam2 kt umah layan bola.=P

Hujung2 minggu ni aku xde byk bende nak update.Aihhhh aku nk p cucci baju laaa tadi.Lupaaaaaaaaaaa.

Friday, February 11, 2011

PERUT MU!

''Hidup mewah dgn kesusahan org lain'' Haha aku buat ayat selingan jer tu terbawak2 pulak pas baca one post dr sahabat blogger kita.Jangan ingat aku nk buat entry hal2 gtu.Belum lagi koo.

Dalam entry ais tu mmg tak elok aku dok bising2 nak nasi bubur gak!Dua malam lepas aku dptlh, sampai ke Kpg Baru aku carik rupenyer makcik kedai dekat rumah aku ni ade je jual.Haihh tulah bukan nak survey dulu

.

Ni aku tepek gambar bubur kacang jek ganti gambar nasi bubur yg aku dh ngap dulu smpai abes=P Sedap uuu.

Dr tgahari tadi perut aku dok meragam jer ni.Nasib baek aku kt umah nk p toilet pun senang.Penangan makan nasi lemak pagi tadilah ni.Ehhh baru sedor tgahari aii tak makan uuu.Aii kurus leh jadik model Nur.=P

Sekali harunglah dgn entry ni aku mempelawa sesape yg sudi utk EXCHANGE link dgn blog aku ni.Aku tgk Link list aku tu tak berape nak meriah lah.Dulu masa mula2 berblog meriah jer sana cni nak exchange link.Sekarang mcm senyap dah.Klu sudi korang komen and bagi link skali.Senang aku nak p blog korang nak tgklah ade ke idak link aku tuh.

FLAT?

Sambil tulis post ni aku dok browsing2 through some webs.Ade some project nak buat ckit.Eh tadi aku tgk pic Heliza Helmi dr satu blog ni cantik je si Heliza ni kan and i love her shawl!

Minggu lepas sebenarnya aku ade 2 interview tapi aku cuma citer satu jer dlm post.Kira bz jugaklah byk benda aku nak study.Terima kasih sgt kt kwn aku yg menghantar pastu ambik aku balik.Dh aku mcm tak reti je cemane nak sampai tempat interview tu.

Sehari sebelum tu aku p lah carik kasut,mmg kelam kabut punye.Aku kn mmg last minit punya org.Jangan ikut perangai aku ni.Last2 aku ended dgn flat bole??


Sbb murah aku sembat jerlah.=P

Thursday, February 10, 2011

COMPACT AKU?

Baru logout dr acc nuffnang aku.Semu BE aku dh jadi ME.Bila pulaklh nk dapat BE baru lak yer Cik Nuff.Aku dok kehulu kehilir dlm rumah ni crk compact powder aku.Mende2 kecik ni klu hilng mmg ngak ketemu.Ni mmg nak aku membuang lui lagi kt Watson.

Aii pakai compact Maybelline je uuuu.Muka aku ni tak ade byk masalah pun, pakai  ape pun IN ajer.Dulu masa muda remaja muka aku kemain berminyak.Nak buang minyak tu hari2 aku pakai pupur cap amoi ni hah.

googled

Bertahun jugak aku pakai sampai hilang minyak tu.Pastu aku stop,sekarang ni either Maybelline or aku pakai Baby Johnson je.Aku sekarang dok jeling2 nak pakai compact MIYAMI gak.Aku dgo review bagus jer pas gune compact tu.Nntlh aku carikkn.

googled

Pakai yg hok murah gni pung muka elok jer nape nk gune yg mahal.Tapi klu ade bajet lebih nak beli yg mahal ape salahnyer kan.=P

SEMPORNA

Dh siap2 lunch,makan nasi bungkus jer pun.Semalam tak jadik nk beli brg dapur.Aku update blog pun kt ruang depan ni sesambil tgk citer Sejuta Cinta Marshanda.

Cuaca kt cni panas tul cepat je kering baju2 yg aku jemur tu.Tadi turun tangga nk pg beli lunch aku terserempak dgn budak2 sekolah dok melepak kt tangga tu sambil hisap rokok.Huihhh sedapnyer.Depa tak sedo aku dok perati dr tangga atas.Klu ade camera tu aku snap jer.Biaqlh!Bila depa nampak aku terus p buang rokok tu n larik.Dlm sedozen jugaklh!

Hok anak orang kite tak boleh nak buat ape.Taulh mak pak depa nk mengajar.

Pelakon Indonesia ni ganteng2 banget sih.Klu yg rupa darah campuq2 tu uihhhh lawaaaaaaaaaaaaaaa.

Wednesday, February 9, 2011

SMS ADIK BERADIK

Harini aku plan nak g beli barang dapur ckit,ikan bilis,belacan,cili padi sume dah habes.Belacan,cili padi takde payah aii nak buat sambal belacan=P.Masih menunggu bila pulak kwn aku nk blik ni.

Sibuk msg ngn adik aku nk settle tmpat tinggal depa kt cni nnt.Adik aku dh slalu p lawat aku kt cni.Bila  pulak mak aku nk jenguk anak die sorang nih.Rindu ni mak!!!=P



Aku cuma ade 2 adik jer.Kite tiga beradik jer yg jadi penyeri mak.Chewwwahh.Walaupun tiga JEEE tapiiii meriahnyer mcm 10 beradik!Dulu2 masa umo aku belas2 gtulah kite tiga beradik ni taklah rapat sgt.Gaduh jer memanjangggg.Sekarng dh sedor diri agknyer boleh pulak main SMS,gurau2.=P

Klu boring2 aku kacau jer adik aku tu.Depa mmg stresss jer ngan aiii.Hahaha.Mungkin sbb kite ni dh berjauhan terasa ikatan tu makin kuat.=D

BUNUH DIRI DAN FACEBOOK

Spesel facebook sekarang dok jadi tempat budak bagitau nk bunuh diri.Alahai sayang nyawa tu dik sekali jer bukan dpt hidup balik.

Aku rase depa ni ade masalah dan tak tau nk citer kat sapa,so pendam je dalam hati tu yg bwk pada murung.Klu jadi gni cepat2 crk kwn luah aje tak pun citer kat mak pak korang.Tu yg paling afdal kan.Aku pun kdg2 bila banyak masalah sampai pening pala aku minum teh dulu.

Rasa2 tak ok aku nangis jer ade rasa lega ckit baru pale otak aku leh jalan balik.Jangan malu nak nangis bukan bermakna kita ni lemah .Ade masa jugak aku kongsi dgn mak aku tapi klu hal2 yg boleh settle sendiri tu tak naklah aku nk memeningkn pale org tua kt kampung tu.

Ape2 pun beware jer ngn budak2 yg buat status pelik2 tu.Bukan hape umur remaja gnilah depa mudah ikut emosi.

READ:Org tua pun kdg2 tak matang jugak.

AIS TU MMG TAK ELOK

Panas2 dapat minum minuman berais mmg syokk..Hilang terus haus tu.Dapat pulak makan ABC phewwitttttt mmg IN lah!

Balik rumah dgn gumbira.Bila malam menjelma awatlah tekak  rasa panas2 jer.Rasa mcm nk bengkak lak.Hahhh tulh minum sgt air ais mmg nangeslah ko lepas nih.(READ:Klu cuaca panas elok minum air putih jer).Pernah rasa kan?Nak minum pun sakit nak mkn apetah lagi.



So dek hal tu skrg haku rasa mcm ''menggilai'' nasi bubur.Dohhhh carik kt Kampung baru tapi habes lak.Last2 beli Bubur Ayam McD jelah.Haku rasa ckit jer coz bkn haku yg sakit=P Sampai skrg haku mcm nk lagi nasi bubur tu.Tolonglahhh.

Tuesday, February 8, 2011

TEMPAT BORONG TUDUNG::BLOGSHOP

Blogshop sudah updated!!

TUDUNG LYCRA AWNING MANIK

&

TUDUNG BUNGA ROSE BATU

jOM TERJAH

MACAROON VS RED VELVET CUPCAKE HAKU JILAT JARI

Saya merancang nak buat suprise tetapi hati haku ni mcm ''bgatu jelah,bagitau jelah''.So tak jadiklah nk buat suprise tu.Sempena besday my fren haku tak tau nk bagi ape dah.Last2 haku kasi kertas n pen suruh die senaraikan sendiri ape die nak.Senang kn=P.Dari ctu haku choose lh die nak ape.

Tgk2 ade food in the list..Dlm otak dh terbayang2 Macaroon n Red Velvet Cupcake.Lagipun haku xpernah rasa dua makanan ni.Dulu org sibuk2 citer pasal macaroon haku buat dunno je.Same jgk dgn red velvet cake siap org hulur2 pic yg mmg ''menggiurknlah'' makan cake tu pun haku buat dunno gak.


haku nk bagi salah satu jer antara Macaroon atau Red Velvet Cupcakes.Sat na haku pikiq dulu.


pic googled

Monday, February 7, 2011

NAPE KE LHDN?

Setelah seminggu bercuti bateri sudah recharged=P Awal pagi haku bergegas ke LHDN dek kerana interview.Lama jugaklah menunggu my turn ramai org ko.Zaman sekarang ni satu jawatan kosong yg pegi interviewnyer beratus.Banyak sungguh persaingan.Redha jap.

Sementara nk tggu dipanggil ringan2knlh mulut tegur akak dok sebelah kanan tu.Tegur jugak yg dok sebelah kiri tu.Tak sampai 10 minit dah berbual2 mcm lama kenal kooo.Kul 10 lebih dh  jmpe panel penemu  duga mcm biaselah depa tanya2 ape yg berkaitan dgn u.Haku rasa mmg berbaloi betullah haku dok bising pasal kisah pelajar  kita di Mesir tu kt my fren.Tgk siap boleh diskus2 lagi dgn panel.

Dlam kul  11 am gtu dh settle apelagik balik tidooooooo=P

Doklh mengharap sgt tapi klu dh rezeki tu jgn ditolak.Tak berjaya haku cuba lagi.Thats L.I.F.E

gambar hiasan semata2

Sunday, February 6, 2011

CUTI PANJANG=DUIT HABIS!

Before cuti bukan main bersemangat nak bercuti,seminggu lak tu.Cuti kali ni saya tak balik kampung pun bertapa kt KL jer.Bila org nk shopping raya Cina saya pun nak join jugak.Manyak ONG laa manyak SALE laaa.Hehe.

Tulah klu xbalik kmpung msti byk duet kuar koo.Kate nk menyimpan.Eh haku menyimpang duet syiling okeh.Dua hari lesap 4 rat adoh pening sudah kepala haku ni.Al maklum kami student lagi bang oi.Hahaha Alasan!

Tips utk harini:Cuti 2 hari dahlaaaa

Saturday, February 5, 2011

HITS TERTINGGI

Saya ingt nak tido jer rehat tapi hati ni tetap nk menulis.Kali ni saya cuba kurangkan post gosip2 namun post tulah yg plg byk orang baca.Dh mcmane?Eh haku nak bina identiti haku sendiri jugak.

Selama haku berblog ni cerita artis yg medapat hits paling byk.Yang kedua adalah isu semasa.Isu semasa mmg tak boleh nak larik kita kene tulis dan update sbb semua org nak tau.Bagi hakulah klu nak menulis ni kne tau ape yg berlaku di sekeliling kita lainlah klu cable korang dh mmg kuat dlm industri berblog ni.Nak cable kuat knelah rajin.

Haku mmg tak puas hati dgn pencapaian blog haku ni.Jadinyer kne usaha keras lagi.

SEMUANNYA BAU UBAT!

Iye merata2 je bau ubat.Dh macm kat hospital.Haku kne demam lagi,tahun ni je dh 2x demam.Apekah anti bodi ni tak sekuat dulu.?Cuaca agaknya.

Dh cukup 2 hari dh ni.Selsema non-stop.Bila selsema dtg mood haku mmg xelok memanjang.Cepatlah sembuh haku nk kne g interview isnin depan ni.Bila pulak aku nk study,hope ade hikmah disebalik semua ni.Amin.

Thursday, February 3, 2011

KEJADIAN SERAM DI LOKASI PENGAMBARAN VIDEO KLIP ARIL

mystar
Kejadian misteri berlaku semasa pengambaran video klip Aril iaitu Hanya Kamu,sebuah lagu tema untuk filem Tolong!Awekku Hantu.

Kejadian bermula apabila seorang kru menegur tentang persekitaran lokasi yg menyeramkan.Kemudian bekalan elektrik tiba-tiba putus dan diikuti dgn sebuah pokok besar tumbang dihadapan kru2 tersebut.Menurut pengarah video klip terbabit,Suhaimi Lua Abdullah,pokok sebesar empat pemeluk itu hampir mengenai salah seorng kru mereka dan sebuah lampu yg telah pun dipasang.Mereka memotong pokok tersebut disebabkan pokok itu menghalang laluan mereka ke lokasi pengambaran.

Namun tiada kemalangan berlaku dan bekalan elektrik dapat dipulihkan dgn bantuan pihak penyelenggara chalet.

Tuesday, February 1, 2011

POMPUAN SUKA LELAKI KELAKAR.

Betul tak tipunyer.Siyes.Meh2 duduk2 dulu minum2 teh haku citer.

Lelaki kelakar leh hiburkan hati
Tgah kite sedih2 nangis2 tb2 die wat lawak yg ikut standardlh kn.Dah leh gelak xhengat dunia.Klu lawak yg nth pape tu silalah larik tkut ade yg kne penampaq karang. 

Tolong kite wat senaman
Ade korang dga org tolong senamkan korang?Takde2..tetttt.Bila org buat lawak kite gelak jadi senyum2 manis ko tu dh tlg strech2kn urat2 kat muka tu.Senyum ckit.....Hahh kan dh naik seri tu tak payah nk pg mandi munge.

Hidup xboring
Hari2 tgk muka serius pakwe pun panas gak.Nak makan pun mengadap muka seyis die p karaoke apetah lagi.Tak berbunyik microphone tu.Heh.Cuba korang bayangkan=P Lelaki kelakar ade je citer die yg boleh wat kite gelak.Kira ko lh org yg plg Hepi go lucky aritu.Sampai nk tido pun ko gelak lagi.Aiiiyooo bahaya=P

Bahagia
Ko banyak heppi dari sedih kira bahagialah tu.

Tiba2 otak jam jap ni.Okeh dh boleh balik.Teh seringgit 20 posen ye.=P


DEPA YG KAT MESIR TU NAK BAWAK BALIK MALAYSIA KE TAK?

Tiba2 terasa muak tgk pic model tandas yg lebih 50 keping tu.Ade yg bising2 nak kn pelajar2 kita kt Mesir tu bawak balik Malaysia jer.Bukannya depa dpt buat pape pun dok negara jiran tuh.Duet habes jer.

Ok itu antara kata2 yg masuk dlm telinga haku ni.Haku pun risau jugak kerna ade kwn2 gak yg belajo kat sana.Some of them tak dapat dihubungi lagi and some yg dh selamat sampai tempat berkumpul tu.Klu haku ni jadi mak pak dieorg mmg haku nak anak2 haku balik lebih selamat.Walaupun depa berkumpul sesama rakan2 keselamatan still tak terjamin.Mak pak risau je memanjang.Makan minum,wang,keselamatan sapa nk jawab tue.

Yang tak dapat dihubungi tu nth macamane pulak nasib dieorg.

Perlu ka depa ni dibawak balik???

BRUNEI,SINGAPURA,INDONESIA,TERIMA KASIH

Terima kasih utk pembaca dari Brunei,Singapura dan Indonesia.Ade jugak yg dtg utk membaca blog yg tak seberapa nih.Saya check balik tiap2 hari saya akan dpt pembaca dr 3 negara ni.So sapakah anda??

Saya xdpt nak says thanks sorang2 coz ade yg tak tinggalkan jejak.So entry ni khas utk ucapkan terima kasih buat anda semua.=D


**Klu anda dr 3 negara diatas komen dibawah yer and yg ade blog sertakan link sekali saya nk letakkn dlm My blog List.

BERBASIKAL ITU SERONOK

Ape??Tak pernah naik beskal??seronok koo..Dulu masa kecik2 slalulah naik beskal dok kt kampung ade beskal dh kira cool.Ajak kekawan meronda satu kampung.Woahhh tu kenangan manis haku masa kecik2 dululah.Masuk sekolah haku jalan kaki jer bukan ape time sekolah dok boarding sekolah sebelah dorm je.

terasa payah na haku nk panjat beskal gni

Dah tua nih terasa nak lagi main beskal ala2 Le Tour de Langkawi tuh.Haha beranganlah ko!Eh jgn klu bwah 10km tu dapat lagilah haku redah klu atas2 tu pancit deng.Dekat ngan rumah ni ade taman tasik so cuti2 slalu jugak buang peluh kat ctu.Tapi kan klu bwk beskal lagi best buat sampai 10 pusingan ke lagi cepat kaki haku bermusle.Muahahaaha.

Nak g dataran merdeka tunggu depa yg kayuh beskal tu tapi kwn haku kije.Alooo.


tweet..

Followers