Saturday, December 10, 2011

Malam ini Gerhana Bulan tau...

Malam ni kita berkesempatanlah nak lihat gerhana bulan.Menurut yang pakar gerhana bulan bermula jam 7.31 petang ini.Umbra pula berlaku sekitar jam 8.30mlm dan Fasa Gerhana Penuh berlaku jam 10.05 mlm sehingga 10.57 malam.


Walaupun dulu aku kat sekolah belajar jugak pasal gerhana2 bagai ni tapi tak pernah pun melihatnya sendiri.Bagi yang tak berapa paham macamana gerhana bulan ni jadik aku sarankan tengok video kat atas ni.

Nak tau lebih pasal Gerhana Bulan dan terms2 semua tu bolehlah rujuk pada yang PAKAR

Nak sakit,sakit sorang!

Molek-molek bangun pepagi nak sedut udara segar pastu pegi kedai nak sarapan tiba-tiba dapat sedut asap free.Eeeee memang tak berkenan.Pagi-pagi dah merokok dok hembus2 asap tu apekehei sarapan tu tak cukup ke sampai nak makan asap.


Aku taulah yg nak stop merokok tu payah.Aku pun dikelilingi rakan-rakan yang kuat merokok,cumanya jangan dok hembus2 kat orang.Ni ayat member aku selalu cakap,

''Nak sakit, sakit sorang!''

Bayangkan akak tu bawak baby,sebagai perokok stoplah kejap merokok tu bukan mati punggggg...

Pic kredit to google

tweet..

Followers