Friday, March 18, 2011

PRIHATIN KE?JOM PLEDGE!

Korang tahu 26 Mac tu hari ape?Takkan dh lupa kott ni aku ingatkan balik 26 mac setiap tahun 8.30pm-9.30pm adelah EARTH HOUR .Aku ingat lagi aku dok bergelap dalam hostel sorang2 kawan aku dh balik rumah.Pweeee nasib baik tak kuar citer seram.Kat hostel aku tu mcm2 versi ade.

Ok berbalik pada Earth Hour tadi,korang leh google la ape kebaikkannya kan klu shut down lektrik tu.Kita kan nak menyelamatkan bumi kita ni.Jangan lupa bumi kita ni dh terlalu tua kne jaga leklok.


Okeh korang sebagai rakyat Malaysia yg prihatin kan jom Live Green Pledge sebagai tanda korang memang support Earth Hour ni.Yg best nyer kali ni kita pledge ikut negeri lagi banyak org pledge dari satu2 negeri tu lagi cepatlah negeri ko on top.Aku nengok Selangor dh 500++ dh..Aku dh pledge korang bila lagi...apelagi jomlaaaa PLEDGE !

CHAMPION LEAGUE:CHELSEA JUMPA MANCHESTER UNITED PADA SUKU AKHIR

khas untuk peminat bola seperti saya yer=P Undian untuk suku akhir Champion league telah dijalankan.Inilah hasilnya.


Perlawanan suku akhir
->5 dan 6 April serta 12 dan 13 April 2011

Perlawanan separuh akhir
->26 dan 27 April serta 3 dan 4 Mei 2011

Final
->28 Mei 2011


ABANG P YANG HOTHOTHOT!!!!

Nak dijadikan citer aku dan kawan aku baru balik dari beli barang.Sampai kt bwah rumah aku kiteorg stoplah betul2 sebelah Abg P ni.Aku tak ambik tau apelah kan coz aku tak kenal die.Kat bawah tu ade deret2 kedai and ramai lah org coz ade kedai makan gak.

Dh parking sume tiba2 aku tersentak,aku dga suara Abang P ni herdik awek die kut.Serius suara mcm tu korang dga bila lelaki btul2 marah jer.

Ko nak pegi mane tu!!

Awek die terus jalan jer.Aku budjet depa ni gaduhlah.Takut aku tgk misai Abang P tu.

Ko tunggu ctu!!

Lagi suara jantan Abang P kuar.Si awek tu stop jugak smbil menahan malu.Dah suara mcm petir tu comfirm2 lah semua org dga dan tgk.Disebabkn seorang bro yg tgah hisap rokok tu tgk kat die tak pasal bro tu kne herdik sekali dgn Abang P.Bro tu diam jer buat muka selamba.

Ape tgk2!!Ko nak kene ke!Tgk org macam tu!!

Ade lagi dialog2 die tu tapi terus hilang dr ingatan aku bila suara mcm tu.Aku dh gigil takut jugak klu kiteorang  kene sound.Alhamdulillah takde pape jadi.Kawan aku bilang org tu duduk same level dgn kiteorg gak.Ah sudah!Jadi suara yg jerit2 aku dga dr rumah dulu msti suara Abang P ni agaknya.

Nak aku tepek pic Abe P kt cni?=P

KERANA KENE SERGAH OLEH ABG P!

Sampai rumah aku terus carik katil landing jap,terkial2 bukak tudung tulah banyak belit.Dalam setengah jam rasa semacam jer mata aku lah lupa buang mascara & eyeliner.Aku remove2 semua yg ada kat muka aku ni pastu terus mandi.

Tok tok tok!!

Sapa pulak lah yg ketuk pintu ni

Takde pulak dgr suara org aku diam2 jerlah.Takut aku nak bukak.Klu kawan aku msti mcm nk pecah pintu tu depa suruh bukak.Lima minit gtu terus senyap!!Dekat nak 10 minit jugaklah aku tercegat kt dlm bilik baru aku berani nk p kat pintu depan umah.Sampai kt depan pintu aku rasa nak lempang2 jer muka aku ni bila aku tgk pintu aku tak berkunci grill depan pun tak berkunci!!Kalau masuk dek org asing tu mcmane.Kne lebih berhati2 pasni.

P/s:Ke aku terus jadi lupa pas dga Abg P sergah awek die=P Nanti aku citer kes Abg P ni kt korang.

SOALAN INTERVIEW YG BIASANYA AKAN DISOAL

Aku ade interview job pagi tadi kelam kabut aku dhlah bangun lewat,nak pergi interviewnyer  9am SHARP!!Hah aku ingat lagi pmpuan yg tepon aku aritu ulang2 kali die bgtau.Aku jawab  je Yeyeye saya paham dkt nak sepuluh kali gak.Takut tul die.

Mane2 interview aku pg mmg bapak ramai yg dapat interview.Jawatan kosong adelah dlm 4-5 tapi yg dtg berganda2.Ramai tu better utk majikan lebih banyak pilihan.Tapi rata2 jobless.Aku akui mmg  payah nak dapat keje sekarang banyak pesaing.Ko ingt ko dh cukup baik rupanya byk lagi yg lebih baik dr ko.Kesimpulannya ko kne jadi yg terbaik.Jangan lupa rezeki itu anugerah Allah kita kene usaha dan selalu berdoa saje.

Meh aku kongsi sedikit soalan-soalan temuduga yg biasa aku dapat.
1)Ceritakan tentang latar belakang anda?
2)Kenapa anda berasa layak utk memegang jawatan tersebut?
3)Apa yg anda tahu tentang jawatan yg anda pohon?
4)Jelaskan kekuatan dan kelemahan anda?
5)Apakah kebolehan istimewa anda berbanding yg lain?

Diharap post aku kali ni dpt memberi serba sedikit ilmu kepada anda yg bakal menghadapi interview dalam masa terdekat ini.

tweet..

Followers