Friday, July 15, 2011

BAJU RAYA INSPIRED BY VICTORIA BECKHAM!

Macam tahun2 lepas baju raya aku mak aku yg settle kan.Aku hanya pakai n komen jer.Hahaha.Tahun ni aii tak tau pulak mak aku senyap je ke aku kene carik sendiri nih.=P

google

Nampakkah kamu tunic si Victoria itu??Yeahh color  itulah yg aku dok bising2kan kat adik aku suh die carik cepat2.Sekarang buat baju dah takde hal,last2 minit pun aku kasi kat adik aku jer.Dua tiga hari cmfirm siap.Pasni lehlah bangga color baju raya aii inspired by Victoria Beckham!Wahhhh tak agak2=P

KERABU MANGGA TERBAEK!



Inilah kerabu yang aku kata sedap sgt tu.Yang ni aku tapau bebanyak nak makan kat rumah pulak.Ada satu lagi kerabu yang aku rasa terbaik di salah satu kedai kat Sungai Besi.Kedai tu bukak malam jer.Ok yang aku tapau ni dekat2 area aku jugak di Cheras.Sebab aku dah selalu sgt makan kerabu mangga ni lidah aku dh dapat agak jugak resepi nak membuatnyer.Meh aku share...

1)Mangga
2)Kacang panjang
3)Carrot
4)Tomato
5)Cili Padi
6)Air gula
7)Lemon
8)Garam & serbuk perasa

Cara nak buat tu u olls campur jer semua tapi hiris nipis2 panjang2 dulu biar senang ckit perasa tu nak menyerap.Air gula n perahan lemon jangan letak banyak sgt.Korang pandai2lah balancekan rasa tu.Resepi tu ikut tekak aku yg merasa ni klu tak jadik mintak maaflah yer.


ADE DAH BUKAK BLOG KE?


Morning semua=D Ade yang dah bukak blog ke pagi2 ni??Me!me!me!Hujan lebat jer tapi takleh nak tidolah so tengok kartunlah jap.


First time tengok kartun gni..Cute jer!Next....ai nak buat sarapan dulu yep..

tweet..

Followers