Friday, December 31, 2010

2011 DATANG DGN BERGAYA!

Selamat tinggal 2010 dan selamat datang 2011.Meningkat lagi setahun usia kita.Okeh takmau citer hal tahun lepas kita pandang depan jer terus bole?.2011 datang dgn bergaya.Yeahhhh.

Tahun 2011 kita takyah nak panjang2 citer kite buat sehabis baik berbanding tahun lepas.Berjaya dlm kehidupan dunia dan tak lupa akhirat.Misi yg tak terlaksana try laksanakn secepat yg bole.Kite kne berubah my dear.Time runs fast.

Okeh malam menjelang tahun baru selalunya muka saya bertapak kt padang merdeka tak pun BB namun kali ni tarak.Dok umah je dediam tgk tv.Hehehe.Besok dh 01012011 syg kne pikir banyak bende and kne keje keras ckit.Ape2 pun Selamat tahun baru to all my dear readers!=D

Ade sesape nk blnje sy mkn?Terjah mamak jap.=P

Thursday, December 30, 2010

HARIMAU MALAYSIA BUKAN HARIMAU MALAYA


Sudah ade khabar2 rakyat yg tersinggung dgn penggunaan nama Harimau Malaya seolah-olah tidak melambangkan penduduk2 di Borneo.Mereka lebih suka jika skuad bola sepak Malaysia dinamakan Harimau Malaysia bukan Harimau Malaya.

Penggunaan nama Malaya yg jelas maksudnya literal tidak melambangkan Sabah dan Sarawak dan bertentangan dgn semangat 1 Malaysia.

Apa pandangan korang??

WAJAH KHAIRUL FAHMI SEIRAS VJ DANIEL MANANTA

Murai menyampaikan yg wajah Khairul Fahmi mirip pada wajah VJ Indonesia,Daniel Mananta.Adalah ckit kut tang matanya yg sepet2 tu.


Klu mirip pun setakat ini takde yg teror dok jaga gawang gol seperti Khairul Fahmi.Makcik2 yg ado anak iras2 Khairul Fahmi ni meh tayang kat kawe.=D

FACEBOOK KHAIRUL FAHMI


Gila gni asyik post pasal Khairul Fahmi.Memang sah2 dh jadi peminat fanatik.Takpe fenomena begini jarang berlaku.Ade yg dok cari facebook Khairul Fahmi.Alahai ni akak kasi link nya.Facebook Khairul Fahmi

Kata aweknya twitter si Khairul Fahmi ni nan ado.Yang ade cuma facebook.Menurut bernama,facebook Khairul Fahmi mendapat hit sebanyak 57,000 dari peminatnya.Jangan tak tau Khairul Fahmi juga mempunyai peminat di Indonesia.Selain itu SafeeSali juga mendapat hit yg tinggi iaitu sebanyak 17,000 hit.Semasa post ini ditulis Fan Khairul Fahmi telah mencecah 111,016!!!

BLOG AWEK KHAIRUL FAHMI DISERBU


Apabila nama Khairul Fahmi mencanang-canang naik di kalangan awek seMalaya semestinya akan ade yg google mencari awek sebenar jejaka hebat itu.Muahahahaha.

Saya dpt tau ni pun dari my friend on twitter.Lihatlah segala2nya di twitter.Sesapa yg tak buat acc twitter mmg terlepaslah citer2 hot ni.Kekeke.Bagi yg nak sgt tau blog and wajah si jelita di hati Khairul Fahmi korang leh terjah blog awek Khairul Fahmi ni.

JUMAAT 31 DISEMBER CUTI UMUM

Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak telah mengisytiharkan Jumaat,31 Disember 2010 sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung skuad bola sepak kebangsaan pada Piala AFF Suzuki semalam.

Last2 hari dalam 2010 kita dpt cuti mmg masyuklah.Lehlah nak rehat2kn otak yg serabut ni.Hehehe.

Selamat bercuti!=D

PIALA AFF SUZUKI MILIK MALAYSIA


Buat julung2 kali selepas penantian selama 16 tahun akhirnya Piala AFF Suzuki menjadi milik Malaysia.Skuad Harimau Malaya merangkul gelaran juara apabila menang secara agregat 4-2 pada perlawanan akhir kedua di Stadium Gelora Bung Karno,Rabu.

Pada perlawanan akhir pertama di Stadium Bukit Jalil ahad lalu Malaysia telah menundukkan Indonesia 3-0 manakala pada perlawanan akhir kedua Indonesia menundukkan Malaysia 2-1.Namun kemenangan berpihak kepada skuad Harimau Malaya berdasarkan pengiraan agregat.

Tahniah buat K.Rajagopal atas kemenangan paling berharga buat Malaysia!

pss--->Rakyat Malaysia boleh menyambut ketibaan wira kita di KLIA pada pukul 2 petang harini.Selamat kembali Harimau Malaya.AUUUUUUMMMMMMM!!!

KHAIRUL FAHMI ANTARA YANG PALING HOT DI TWITTER

Fenomena hangat terbaru iaitu Khairul Fahmi antara yg paling popular di laman sosial Twitter.Mana taknya selepas melihat aksi2 terbaik Khairul Fahmi semasa Malaysia VS Indonesia pada Final Piala AFF Suzuki 2010 di Stadium Gelora Bung Karno Indonesia.

Ape tak kenal sapa Khairul Fahmi ni??Meh akak citer meh.Khairul Fahmi ni merupa menjaga gol skuad Harimau Malaya.Penjaga gol terbaek ni dik oii.Khairul Fahmi dh menjadi goreng pisang panas di kalangan awek-awek seMelaya .Siap ade yg google Khairul Fahmi ni dah ade awek ke lum.Hahaha.Fanatik!Lelaki hebat sume pmpuan suka tau.


Inilah wajah lelaki idaman awek2 seMalaya.Hehehe.Ala2 aktor Jepun gtu yg pegang pedang samurai tu.Hehehe.Dilahirkan pada 7 Januari 1989 di Kota Bharu Kelantan dan merupakan penjaga gol kelab bola Sepak Negeri Kelantan.Tahniah buat skuad Harimau Malaya atas kejayaan yg cukup membangga kan.Malaysia Boleh!

Tuesday, December 28, 2010

GAMBAR TEA PARTY WITH LISA SURIHANI


Cantek kan Lisa Surihani ni.Lagipun die antara artis kt Malaysia yg tak seksi sgt pemakaiannya.Mungkin sbb tu jugaklah sy suka tgk dia.Tea party ni berlangsung sempena pelancaran Lipice Sheer Color Shimmer Lip Moisterizer di Bijou Restaurant & Cafe pada 22 Disember lalu.Enjoy the picas!






Love her!=D


nak tgk byk lagi pic Lisa meh cni

SERANGAN DARI COLI JULIA PEREZ BUAT MALAYSIA.

Sebab bola jer org sanggup buat ape saje.Hah tak caye??Ni ha ade artis dari Indonesia bakal melancarkan laser dari coli lak tu sbb nak kasi player Malaysia buta.Hahaha.Hebat2.Siapa artis terdesak sgt tu?Si Julia Perez lah,penyanyi dangdut atau lebih dikenali sebagai artis simbol seks.

Indonesia mendakwa sinaran laser dr penyokong Malaysia itu sebagai punca kekalahan Indonesia pada Piala AFF Suzuki ahad lalu.Tgk Indonesia dh buat modal citer pasal laser tu.


Takut pulak player Indonesia yg tergugat dek laser dr Julia Perez ni.

Monday, December 27, 2010

KERETA CONTROL

google
Membongkang dirumah pun tak elok jugak.Makin sakit kite dibuatnyer.Jadi utk menghilangkan rasa sakit my fren bwk jalan di Lake Garden yg dh sejuta kali aku pusing tu.Tak mengapa asalkan ada udara segar=D.

Disitu pun haku tak lama kerana dek panas yg buat haku betul2 mcm monyet carik kutu.Bila dh cukup satu pusingan tu saya ajak my fren balik.Dah nak balik??ape daaaa.Kita ke Tasik Titiwangsa lak kata kawan ku.Okeh saya ikut jer.

google
Hujung minggu life cam membosankan jer.Lalu stu tempat tu telinga haku tertarik dgar bunyik cam kete F1 jer.Ok stop kite jenguk lu.Rupanye abe2 dok main kete kawalan jauh yg comel2 dan dasyat laju tu.Ramai org kt ctu saya rempuh gak nk ke depan.kt belakang nak buat ape bukan nmpak pun.Moh ke depan!

Eh lama pulak saya tersangkut kt ctu.Klu bab2 gtu saya sokaaa.Memang hobi haku menengok tapi mainnya tak retii.Terasa hilang sume bisa2 dalam badan ni.Tapi balik rumah mengadap baliklah tong2 ubat saya.Sungguh tidak suka!

SAH CAMPAK!

Alahai time ginilah saya kne penyakit campak ni.Dhlah my mummy xde harapkan my fren jer handle.Haku tak retilah klu xde org tua ni.Bukan ade byk pantang larang ke penyakit nih=(

KEPUTUSAN FINAL(1st leg) PIALA AFF SUZUKI MALAYSIA VS INDONESIA.


Tahniah buat pasukan bola sepak Malaysia atas kemenangan 3-0 keatas Indonesia untuk 1st leg game di Bukit Jalil tadi.Tahniah juga buat jurulatih pasukan Malaysia K.Rajagopal kerana telah berjaya membawa skuad negara ke peringkat yg cukup membanggakan ini.

Dua jaringan telah disempurnakan oleh Safiee Sali minit ke-59' dan ke-71' manakala satu jaringan lagi oleh Ashaari pada minit ke-67'

Ape yg menarik nak citer ni korang perasan tak perasanlah kan 2 gol Malaysia adelah hasil  gerakan menarik yg disajikan oleh Norshahrul Idlan Talaha.Class tak class lah mamat ni.Dan hantaran cantekk dari Mahali membolehkan Safiee Sali menyumbangkan gol yg ke-3 buat Malaysia.Paling membanggakan defend Malaysia yg dibarisi oleh pemain2 muda telah berjaya mengekang kemaraan Skuad Garuda.

Dalam gembira ada juga yg kecewa pada penyokong Malaysia.Buat pe lah pegi tgk bola bawak laser and bunga api.Ko ingat pegi konsert kaaa???Disebabkan hal tu permainan terpaksa dihentikan seketika.Atleast player leh gain energy balik.Hasilnyaaaa 3 gollllllllllllllllllllllllllllll daaaaaaaaaa.=D Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Sunday, December 26, 2010

PLAYER GANTENG IRFAN HAARYS BACHDIM

Dipagi ahad bangun awal mcam tak caye jer.Selalunyer matahari dh nak tegak baru buka mata.Ini kerana saya tak dapat tido semlaman hanya 2 jam je lena pastu celik balik.Atas sebab bintik2 merah di badan ini.Terseksa betul kne penyakit mcmni.Paling teruk dikaki dan tgn.Nasib baik badan n muka takde.

Kecewa jugak sbb dh plan nak tgk bola tapi tiket tak beli pun.''Kite tgk kt tv jer mesti ade live''bunyi mcm kedekut jer nak beli tiket.Xpe!lagipun segan ada bintik2 mcm ''chickenpox''(betul ke ejaan tu) di lengan.Cepatlah sembuh saya dah tak tahan tanggung derita.Pagi2 saya dh telan air kelapa sambil tgk spongebob.

Tb2 masuk ke suzuki cup nyer website sbb nak tunjuk sesuatu kat korang.Kawan saya cakap ade player Indonesia yg ganteng!Harus kita carik namanya.Irfan Haarys Bachdim!dpt dh jom google pic pulak.Dlam Website suzuki cup dia tak cukup ganteng dimata saya.


sekarang dh boleh lihat dgn senang hati=D

Saturday, December 25, 2010

MUMMY KITE

Bila dikurniakn dgn seorang mummy yg penyayang,rajin dan byk lagi sifat2 baik dlm diri mummy tu kite rasa sgt bertuah.Saya antara umat manusia yg rasa begitu.=D



Mummy saya seorang surirumah sepenuh masa jadi memang dh arif sgt2 dgn keje2 rumah.Mummy jugak seorang chef yang rajin memasak.Anak2 mummy pun rajin jugak tapi banyak mummylah yg buat keje dapur.Kite jadi tukang cuci pinggan sahaja.Tak pun tolong masak nasi lauk mummy yg buat.

Bila anak2 ke sekolah mummy bersihkan rumah,settlekan baju2,kemas dapur,dan mop rumah.Hari2 mummy buat rutin yg sama.Tak penat ke mummy?Mummy jawab dh biasa lagipun mummy nk rumah kilat2.Hahahaha.

Bestkan dpt mummy mcmtu.Syukur2.Tb2 rindu mummy=)

SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2010

KATEGORI FILEM


FILEM TERBAIK:MUALLAF

PELAKON LELAKI TERBAIK FILEM:BRONT PALARAE(BELUKAR)

PELAKON WANITA TERBAIK FILEM:SHARIFAH AMANI(MUALLAF)

PENGARAH TERBAIK FILEM:YASMIN AHMAD(MUALLAF)

PELAKON PEMBANTU LELAKI TERBAIK:AARON AZIZ(EVOLUSI KLDRIFT2)

PELAKON PEMBANTU WANITA TERBAIK:FAZURA(PISAU CUKUR)

LAKON LAYAR TERBAIK FILEM:SYAMSUL YUSUF(EVOLUSI KLDRIFT2)

KATEGORI DRAMA/DRAMA BERSIRI/DRAMA KOMEDI BERSIRI


DRAMA TERBAIK;ANTARA GARISAN

PELAKON LELAKI TERBAIK:FAUZI NAWAWI(SEBELUM AKHIRAT)

PELAKON WANITA TERBAIK;NORKHIRIAH(ANTARA GARISAN)

PELAKON PEMBANTU LELAKI TERBAIK:AZMAA AIZAL YUSOOF(ANTARA GARISAN)

PELAKON PEMBANTU WANITA TERBAIK:FADILAH MANSOR(SEBELUM AKHIRAT)

PENGARAH TERBAIK:MURALI ABDULLAH(SEBELUM AKHIRAT)

LAKON TV TERBAIK:SHAHRUL EZAD MOHAMEDIN(ANTARA GARISAN)

DRAMA RANTAIAN TERBAIK:NUR KASIH

DRAMA KOMEDI TERBAIK:SIMPANG 3

KATEGORI PENERBITAN DALAMAN



Dokumentari atau Majalah Terbaik: Epik Suatu Ketika (Laskar Senoi) (Astro Prima)


Bual Bicara Terbaik: Isu Khas Gaza Palestin Kami Bersamamu (RTM)
Rancangan Muzikal Terbaik: Anugerah Juara Lagu 24 (TV3)
Rancangan Hiburan Terbaik: Anugerah Bintang Popular
Rancangan Realiti Terbaik: Showdown 2010 Episod 10 (8TV)
Laporan Khas/ Berita Terbaik: Aduan Rakyat Berbumbung Langit (TV3)
Videografi Terbaik: Datang Bulan
Anugerah Yasmin Ahmad: Shaheizy Sam

Thursday, December 23, 2010

2011 LIST

Hi darlings!


Dah siap2 dgn list 2011??Hahaha list yg wajib ditulis utk perancangan masa depanku.Kita hanya merancang dan berusaha Tuhan yg menentukan semuanya.=D


tettttettt..nak smbung dgn list2 ni jap..=P

Tuesday, December 21, 2010

GAMBAR ISTERI BARU KM SARAWAK

Pada mulanya saya tak ambik port sgt tetapi selepas my fren ckp KM Sarawak kahwin  dgn gadis muda dari Lubnan tb2 lak jadi teruja nak tgk.=P Tue diaaa gadis Lubnan tinggi tak tinggi taste KM ni.Dah jodoh kn.Meh tgk pic isteri cun KM Sarawak ni.





Before ni arwah isteri KM Sarawak berasal dari Australia sekarang ke Lubnan lak.Wanita yg berusia 28 tahun ini adalah seorang bekas pramugari.Semoga berbahagia selalu=)

ALAHAN PADA DEBU

hi darlings!

Syukur saya xda alahan dengan makanan,tetapi kene alahan pada debu pulak.Rumah kne bersih dari  debu and habuk dhlah kt umah ni senang2 jer habuk nk masuk.Kne jarang buka tingkaplah jawabnyer.Agak melecehknlah kn klu alahan pada debu ni.

Nth debu mane pulak yg tinggal tu badan jadi gatal2 and mula kulit jadi kemerahan.



Gambar ni tak bleh nak tunjuk pulak yg merah2 tu.=P

Monday, December 20, 2010

CERITA KEDAI KOPI


Awal2 pagi dh pesan nasi lemak kt kwn sy tu.Yelah bfr ni mkan cam pe jer.Dgn mood swing n badan tak berapa nak sihat.Bila suap jer tak rasa pape pun yg sy kunyah.Masih xok lagi deria rasa saya ni.Huhuhu.

On jer lappy nak check my mail and ade keje ckit nak wat.Tb2 dpt msg dr my friend kata sy kne settle my job kat jabatan A,B and C.Ohh tidakk bfr ni handle kt satu tmpat jer.Nampak gayanya tak dapatlah nk settle sume harini.

Sekarang dok menunggu cik abg ambik nak g tmpat study dlu.

SAMBAL PENYEK TEH

Lame dah tak post tentang makanan ek.So harini saya nak share resepi Sambal Penyek Teh.Memandangkan my aunt peminat setia Nasi Ayam Peyek,jadi saya copy resepi ni dr die.Heehee.

They called it ''Sambal Penyek''.Cara membuatnya dibawah ye.

bawang merah+bawang putih+beberapa bji cili padi digoreng sehingga kaler bawang jadi kekuningan.Pastu korang letak bahan yg digoreng tadi didalam lesung batu.Bubuh ckit belacan.Tumbuk sehingga lumat.

ambik dalam 10 biji tomato,belahkan dua kemudian goreng sehingga tomato kelihatan agak lembik.Keluarkan tomato dan toskan.

Bila bawang dh siap tumbuk masukkan tomato yg digoreng tadi satu persatu.Lenyekkn tomato.

Ok siap!Saya slalu mkan dgn ulam raja atau pucuk ubi.

Selamat mencuba!=)

Sunday, December 19, 2010

GAMBAR LADY GAGA TANPA BRA.


Gambar Lady Gaga tanpa bra ini diambil ketika membuat persembahan di 02 Arena London,baru2 ini.Menurut mystar Lady Gaga turut tidak memakai seluar dalam dan hanya menutupi alat sulitnya dgn pita pelekat

Komen haku:
Nape tak telanjang jer terus kan senang,tak payah nak tutup2 dah lagipun satu dunia dah nampak aset U.Itu baru sporting.Ade beran???=P

TANGAN KAKI BIRU!

Jadi kebiasaan klu balik semenanjung saya mesti sakit.Sebab susah nak adapt cuaca disini berbanding tempat saya.Lagi mengejutkan semalam jari tangan n kaki jadi biru.Ni my first time.=(


Sakit2 pun blog kne update jugak.I  miss my blog more=)





Saya kira bertuah ade seorg kawan yg sgt baik.She prepares my food and ubat2 bila saya tak sihat.Tq darlings!!=)



Friday, December 17, 2010

AKHIRNYA SAYA JUMPA ASLAN!

Sudah beberapa bulan saya tak menjejak kaki disitu.Akhirnya saya bertemu jua dgn Aslan in The Choronicles of Narnia:The Voyage of the Dawn Treader.

googled

Citer yg menarik ttp tmpat yg agk tak selesa which is terlampau sejuk.Memang mengganggu tumpuan.Huhu.Plus ade 3 org kt depan yg buat kepoh jer.

Si Lucy yg ingin menjadi cantik,Edward yg senang terpengaruh,Eustace yg sgt ego dan sombong,Si bintang yg sgt cantik sehinggakan Caspian hampir2 terpikat padanya.Ape yg saya teringin sgt nak tgk is Aslan's Country!!Citer tu stop setakat tu jer mesti ade sambungan lagi kan kan.

Jom explore NARNIA

QUICK UPDATE!!

Hi darlings!

Saya belum ade masa  nak menulis mybe dlm sehari dua lagi.

Will entertain u all later ya..

xoxo=P

Tuesday, December 14, 2010

SOFAZ TUKAR NAMA MENJADI SOFAZR

googled
Selepas tujuh tahun menggunakan nama Sofaz, kumpulan yang dianggotai oleh enam anak muda ini tampil dengan nama baru iaitu Sofazr bersempena dengan kemunculan album terbaru mereka, Maaf Dari Hati Mohd Atlas.

Menurut gitaris kumpulan itu Zimi, selepas kontrak mereka selama tujuh tahun di bawah label Suria Records berakhir baru-baru ini,Sofaz menanggap sudah tiba masanya utk mereka berdikari dan menguruskan sendiri perjalanan seni mereka.


Justeru, penjenamaan semula kumpulan itu disifatkan bertepatan pada waktunya bagi meraikan kemunculan terbaru mereka di bawah label Global Records.
"Keputusan untuk tampil dengan nama baru ini dibuat atas persetujuan semua ahli kumpulan. Seperti yang semua sedia maklum, nama Sofaz diilhamkan hasil gabungan huruf pertama nama setiap ahli kumpulan kami.
"Sebenarnya, sudah lama kami ingin mengubah nama kumpulan ini kepada Sofazr kerana sejak album kedua lagi pemain keyboard iaitu Rodie sudah menyertai kami.

Monday, December 13, 2010

SAYANG-SAYANG MARIA FARIDA DAN SHAHZ JAZLE

''Sayang-sayang Maria farida dan Shahz Jazle'' Bila ditanya kepada empunya diri keduanya tidak memberi banyak komen tentang hubungan yg terjalin antara keduanya.



Tetapi kini Maria dan Shahz semakain berani memberi ''hint'' tentang hubungannya di laman sosial Twitter.


Tue diaaa sayang abang gtu..Hehe.Keduannya juga dikhabarkan sering kali keluar bersama.

Sunday, December 12, 2010

TURUN 3KG DALAM 1 BULAN SETENGAH

googled
Alhamdulillah dah selamat sampai kt rumah my auntie.Bila dh smpai cni perkara pertama yg nk wat timbang berat.Hahahaha.Dh 1 bulan lebih tak timbang.And harini saya teruja giler2 my weight turun 3 kg dlm masa satu bulan setengah!!!!!


Sukeeeeee!!!=P


Dalam jangka masa sebulan tu xdelah nk diet teruk2 cuma saya kurangkan makan nasi.Itu jer and ade sesekali tu  g stadium wat jalan kaki.Hasilnya turun 3 kg darlings!

Friday, December 10, 2010

SAH REBBECA NUR AL-ISLAM KAHWIN DUDA JANUARI 2011

Tidak berapa lama dulu ade terdengar ura-ura mengatakan Rebbeca Nur Al-Islam bakal menamatkan zaman bujangnya.Namun sekarang khabar angin itu akan menjadi nyata apabila Rebbeca akan melangsungkan pernikahan dgn seorang peguam,Nor Azam Datuk Sulaiman,42 pada 14 Januari 2011.


Menurut Rabecca, dia akan mengadakan tiga majlis berturut-turut iaitu pada 14 Januari bagi acara pernikahan sementara 15 dan 16 Januari pula bagi acara persandingan.

"Pada 14 hari bulan, pernikahan akan diadakan di rumah baru saya di Ampang, Selangor manakala majlis resepsi sehari selepas itu di Hotel Flamingo, Ampang berkonsepkan tradisional.
"Manakala 16 hari bulan pula ia akan diadakan di Menara Kuala Lumpur berkonsep Inggeris, di mana hanya 250 tetamu sahaja yang akan hadir.
"Syukur alhamdulillah setelah tiga tahun bercinta, kami bakal disatukan," katanya pada sidang media pengumuman perkahwinannya di butik Harrods, KLCC di sini, Jumaat.

BLOG KIM KARDASHIAN

Saya bukanlah peminat kepada artis berwajah fake.**Pengakuan berani mati tu**Saya jarang baca blog artis cuma kdg2 tu klu tb2 mood nak baca sy baca jer.


Kim's Blog


Bila dh belek2 fb tu so saya terjmpalah blog Kim Kardashian!Saya akui die gorgeous sgt2 even ade setting2 ckit**Hahaha**Makeup Kim sgt cantekkk okeh.Byak makeup Gurus tiru gaya makeup si jelita ni.


And die byk jawab gosip2 ttg dirinya dlm tu.Do read it HERE.


Enjoy!

LAST-LAST MINIT CUTI

salam darlings!

Alhamdulillah sempat lagi bertemu jumaat.Harini saya cuma bersenang2 di rumah saje.menikmati cuti yg hanya tinggal beberapa hari lagi.Waaaa tak sokaaaa!!!=P

''Terbang'' on 15 jadi sibuk packing bag wlaupn sy ni last minit nyer org.Heh.



Otw ke felda rumah auntie.Klu cuti rumah auntie yg satu ni kira wajiblah nk jenguk.Saya suka tempat tu.Tenang!


Semalam pas kuar makan cam bosan je.So my little cousin dtg.Enjoy layan budak2 yg petah bercakap nih.Apelagi kita terus ke rumah my aunt kt felda.Sorry mcm tak tersusun lak citer ni.Malas dh nak adjust.=P.Kite makeup ckit bfr g jalan.

Later kite cter g Xoxo=)

ANANG NIKAH TAHUN HADAPAN

Bekas suami Krisdayanti,Anang Hermansyah memberitahu dirinya akan nikah tahun hadapan pada bulan Ramadhan.


Bersama siapa??Tiada siapa yg tahu.Hehehe.Dia memberitahu belum bertemu calon yg sesuai.Anang juga selalu dikaitkn dgn artis popular Indonesia dan yg terbaru,rakan duetnya.Syahrini.

psst--->Klu xde pasangan takkan leh tahu nak nikah tahun depan ye tak.=P

Thursday, December 9, 2010

SIAPA BINTANG REALITI TERMAHAL??

Siapakah dia??Dia disenaraikan sebaris dgn artis berpendapatan tinggi dan terkaya di Hollywood.


Sapa yg tidak kenal dengan model jelita Kim Kardashian.

googled
Kim juga telah diumumkan sebagai bintang realiti termahal tahun ini.Untuk program TV Keeping Up with the Kadashians,Kim telah mendapat bayaran sebanyak RM18.6 juta.Khabarnya lagi Kim dibayar RM232 ribu setiap kali muncul dlm rancangan tersebut.

TIGA MALAM BERTURUT-TURUT SAMBUT HARIJADI LINDA ONN.

Mengikut perancangan Linda mahu menyambut hari jadinya(26 November) selama sehari sahaja namun majlis itu menjadi besar apabila ada perancangan lain saat2 akhir termasuklah abang keduanya yg datang dari Johor ingin bersama2 meraikan Majlis berkenaan.

Malam 25 November:Untuk rakan-rakan dari Suria FM.

Malam 26 November:Keluarga,rakan-rakan serta kawan-kawan artis geng motor berkuasa besar.

Malam 27 November:Kejutan dari peminat.

Tuee diaa!Betul2 majlis harijadi.Hehehe.Dengar2 Linda Onn akan dilantik sebagai jurucakap kosmetik Shiseido jumaat ini.

FILEM KISAH SOSILAWATI

Dr Mahadi J Murat
Bila baca online news dengarnya filem kisah Sosilawati akan mula pengambaran pada April 2011.Pengarah filem kisah Sosilawati,Dr Mahadi J Murat memaklumkan tujuan pembikinan filem tersebut adalah untuk memaparkan perjuangan hidup seorang wanita yg berjaya dalam kerjaya namun tidak pada hal lelaki.

Untuk memastikan tidak ada pihak yg tersinggung,Dr Mahadi berbincang dgn anak Sosilawati,Erni Erinawati Sofea Bukhari terlebih dahulu dan Erni telah meletakkan beberapa syarat.Erni meminta agar filem kisah Sosilawati tidak mencemarkan nama Sosilawati dan memberi tanggapan negatif kepada keluarga mereka.

psstt--->Nampaknya Dr Mahadi sanggup mengambil risiko utk filem ini.Dan kene jaga hati banyak pihak.


Wednesday, December 8, 2010

DENGGI:IJOY DAH TERKENE.

Sejak my fren kene denggi aritu word DENGGI tu buat saya takut jer.Kene jaga kesihatan tu leklok.Oh ye ade seorg pelakon,Ijoy Azahari,36 turut dijangkiti denggi dan dimasukkan ke hospital sejak ahad lalu.namun doktor hanya mengesahkan ianya denggi biasa.Denggi biasa pun seram sejuk jugak bulu roma ni.


googled


Komen Ijoy:
''Pada mulanya saya ingatkan demam biasa,tetapi agak terkejut setelah doktor sahkan saya demam denggi.Dan doktor meminta saya berehat selama seminggu sebelum memulakan karier saya''


Pesanan-->Demen cepat2 jumpa dokterrrr=P

WOW SITI NORDIANA PAKAI GAUN PENDEK!!

Dulu Siti Nordiana atau lebih mesra dipanggil Nana popular dgn lagu berunsur slow dan mendayu2 gtu.Hah ni bukan nak bercerita pasal lagu tetapi perubahan imej Nana yg berlainan sekali dari kebiasaannya.Yelah dh nama artis haruslah ikut peredaran zaman gtu.Lagipun public figure katakan.


Bila dh jadi public figure tu ape je yg tersarung kat badan pasti akan jadi mangsa komen peminat industri tanah air.Kali ini imej Nana saya kategorikan sebagai ''hot mama''.Lihatlah imejnya sekarang.

Ada pihak yg mengatakan Nana nampak terlalu seksi dgn gaun pendek tersebut.Mungkin ada betulnya sebab org ramai tidak pernah melihat dirinya berpakaian begitu di khalayak ramai.

Komen Nana:
''Rasanya gaun yg saya pakai itu tidak seksi melampau.Takkan saya nak berimej yg sama nanti orang bosan pulak''


SEIN DAN NANA CERAI!!

GOOGLED
Menurut mystar juara rancangan realiti,Sehati Berdansa musim ke-3,Sein dan Nana sah bercerai talak satu.Sein,27 yg merupakan ahli kumpulan Ruffedge melafazkan talak pada 2.45 petang selepas mahkamah membenarkan permohonan yg difailkan Nana.

Berita selanjutkannya karang sy update.

MATA PENAT.

Seperti post ringkas saya sebelum ni,i have new life routine.Mengadap lappy smpai kul 4 pagi,sekarang dh hampir seminggu begitu.My mum dh naik risau yelah kan tak cukup tido.Bawah mata semakin gelap.I need cucumber nk refresh my eyes.Mata sy pnt sesgt.

googled

 Taip post ni pun rasa nk tido jer.

tweet..

Followers