Friday, March 30, 2012

Gambar Zizan Raja Lawak dan Kereta Terbarunya!

Nak tengok aksi Zizan Raja Lawak bersama kereta terbarunya??Jomjom kite skodeng..menurut sumber Zizan baru jer beli kereta ni harini.



Zizan bersama Evo 10 miliknya..



Pic kredit to isupanas

Wednesday, March 21, 2012

Birthday gurl!

its 21 Mac!!!
21 Mac uollss!!



Opppsss birthday sape tue yer???
=P
=P
=P


**blush=)

Thanks untuk korang yang bagi wish thru FB,Twitter,SMS and phone call...Bye2 birthday girl nak carik cake dulu....=P

Thursday, March 15, 2012

Cukai 6% Khidmat Prabayar Dikenakan Julai ini??


Berkenaan dengan cukai khidmat Prabayar yang ditangguhkan dulu dan tup-tup sekarang muncul lagi.Adakah ianya BENAR???

Korang leh refer CNI untuk news tersebut.Dalam news tu kata cukai khidmat prabayar akan dikenakan mulai Julai tahun ini.Dan ofcourse lah prepaid akan naik harga lepas ni.Kalau benarlah berita ini siap sedialah kita untuk menanggung kenaikkan harga topup.T__T

My favs-Adele One and Only



Dalam banyak2 lagu Adele ni lagu One and Only ni dalam top list aku.Enjoy the song babeyyy!!!

Vid kredit to youtube.

Tuesday, March 13, 2012

Tips kurangkan asma??

6 hari berlalu tanpa sebarang post..Bukan sebab malas ke hape cuma ada masalah kesihatan ckit..Sebab tulah nak tanya korang ni kut2 ade orang leh membantu aku.

Dari kecik lagi aku ni memang ada asma,tapi takdalah kena selalu tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii kan kalau timing2 asma aku datang tu tak dapat aku nak menahan.Macam dihujung2 nyawa gitu..=(Minggu ni saje straight seminggu aku kene kooo..

Mak aku dok pesan jangan mandi memalam,jaga makan minum ko,jangan main sejuk and macam2 lagilah tapi macam takde perubahan punngg.Jadinya nak bertanyalah dengan my readers kut korang ada petua2 tradisional or amalan2 untuk kurangkan asma aku ni..Jangan pulak suggest aku jumpa doktor yerrr sebab aku dah rupe pelanggan tetap doktor tau.. Sebelum tu korang leh dapatkan Apps untuk membantu korang dalam kehidupan seharian.Berbaloi!

Pic kredit to google.

Wednesday, March 7, 2012

Champions League Result : Arsenal 3-0 AcMilan..Tetap kalah jugak=(

3 berbalas 0 pun tetap tak layak kerna Arsenal sudah terkena 0-4 masa first leg duluuu dengan Milan..Aduh sayang betul tapi tulah orang kata bola ni kan ikut nasib,walaupun kau main macam five star nyer player tak kemana jugakkkk..Bila tengok muka Rosicky tu kemain kecewa dia..Dia antara yang main peranan dalam game awal pagi tadi..

Tapi ape2 pun semangat Arsenal main awal pagi tadi sangat lain macam Ooooo..Hope lepas ni berterusanlah semangat player tu..Nampaknya takda cup lagilah musim ni..EPL??macam tak tercapai akalkuuuuuuuu=P

**Pagi ni kita sarapan citer bola jerlah yer=P

pic kredit to google.

Monday, March 5, 2012

Fazura cantik dalam Bujang Terlajak

Cantik tak Fazura??Dia adalah sebab musabab kenapa aku relakan hati tengok movie Bujang Terlajak ni..hehe..Kalau bukan Fazura aii tak tengok kut.Movie jenis gini bukan minatku..=P




Malam minggu lepaslah aku chop 2 movie ni Bujang Terlajak & Sumpahan KumKum.Dalam movie Bujang Terlajak tu Fazura gojes gilerr uuuuu..Aku lebih suka dia tanpa mekap tebal2..Ape rahsia ek kak Fazura??=P tak caya p lah tengok...=P Dan Sumpahan KumKum tidaklah seseram yg dikhabar tu..Entahlah mybe meter berani aku ni dah naik ckit kut..muahahaha..

kredit to google & FB

Friday, March 2, 2012

Surirumah yang dot dot dot


Surirumah yang ....... .
Tempat kosong tu korang isi sendirilah yer tapi sebelum tu baca dulu kisah kat bawah ni.Baru tau jawapannya=)

Kaunselor : Apakah pekerjaan Encik Zainal?
Encik Zainal : Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.



Kaunselor : Halimah pula?
Encik Zainal : Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.

Kaunselor : Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?
Encik Zainal : Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.

Kaunselor : Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??
Encik Zainal : Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.

Kaunselor : Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??
Encik Zainal : Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.

Kaunselor : Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?
Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.

Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?
Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.

Kaunselor : Apa Halimah buat?
Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit. Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?? Rutin seharian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?? Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!

Hargailah seorang isteri.. Kerana pengorbanannya tidak terkira..
kredit to FB


iPad 3 concept features super cool!!!

Kalau beginilah iPad 3 mari kita sama-sama menangis...T___T




Video kredit to Youtube

Kecik-kecik dah jadi pencabul!

13 tahun-keciciran pelajaran-mencabul adik 10 tahun-dengan cara .....


Ambik point penting jerlah baca time lunch tadi..Adoi budak2 ni mana tah dia belajar tu semua siap adik sendiri  pun leh ko tibai sekali.''banyak sangat tengok dvd lah ni'' kata Pak Jabit.

Ehmmm esok ade lagi citer cabul rogol ni lusa pun comfirm ade jugak sampai bila2 pun kes macam ni takkan selesai.Jadi ape ubatnya??

Pic kredit to google.




Thursday, March 1, 2012

Gambar anak Mawi dan Ekin Cahaya Malaika..



Ini dia gambar anak Mawi dan Ekin Cahaya Malaika..

“Jujurnya, saya berasa amat teruja menanti kehadiran cahaya mata pertama ini, namun debaran saya terbalas apabila mendakapnya.Saya pasti akan menjaga dan mendidik anak sulung saya ini sebaiknya. Saya dan Ekin akan membahasakan diri kami Abi dan Ummi,”-Mawi


Agak2 ikut muka sape yerr...

Tutup lubang webcam anda..

F:Tutup lubang webcam ko.
Aku : Kenapa?
F : Untuk keselamatan.
Aku : Ohh aku mmg dok tutup webcam aku ni dengan kertas dari dulu lagi.



Dari ape yg aku tau webcam pun boleh dihack tau.Macamana tu aku tak taulah.


How Can A Webcam Harm Me?
Suppose you gave your laptop to a repair shop for some purpose and it has a webcam built in it. Now you go and collect it from the shop after a few days. Now there can be two cases, either the repair boy you gave to is nice and he repairs and gives back to you the laptop, or he can do another thing, which is going to turn your life miserable from now on. 

What he can do is install some malicious code or some remote management tool. So now what happens is that when ever you get online he can virtually do all the things that you can do in your computer. Including turing on your camera and taking pictures of yours. Guess, what would happen if you kept it on during some private moments of yours.


Untuk keselamatan tu terutamanya girl kan.Please tampal sticker ke ape ke kat lubang webcam tu takpun mintak orang yg boleh dipercayai tu check laptop korang.


tweet..

Followers