Friday, September 30, 2011

Yay!Dah dapat!

2 bulan aku menunggu kemain lama kooo.Baru hari ni aku dapat.Yay!!!!!!!!!!!Patutlah tangan aku gatal jer rezeki nak masuk kut.Hahaha.
Rezeki dr nuffnang BE ko yangggg.Hope its a good start lah yer.Mari2 BE masuk blog aku lakkkkk=P



Pic kredit to Google

Majlis Pernikahan Nabil & Zira.



Tahniah buat pasangan Nabil,28 dan Zira 23 kerana telah sah bergelar suami isteri.Majlis berlangsung di Masjid Tuanku Mizan,selepas solat Asar hariini.Pengantin perempuan menerima maskahwin Rm300 berserta sebentuk cincin bernilai Rm5000,manakala wang hantaran sebanyak Rm15,000.

More info korang leh cek kat Oh Bulan.
Pic kredit to OhBulan

Real Steel Battle sangat luar biasa!!!



Real Steel battle dalam ring sememangnya sangat luar biasa!Sebelum ni kite tengok orang jer yg battle dalam ring dah muak dahhhhhh.Kali ni mesti gempaknya lah!Ini antara movie yg aku rasa WAJIB tonton nye.Selain dari Real Steel battle kat dalam movie ni ade lelaki macho yg satu ni.Sape lagi klu bukan Hugh Jackman!!!

Kali ni korang takyah nak beli2 tiket coz TuneTalk nak kasi ticket wooooooo.Nak tau macamane korang kene checkout FB Tune Talk!Cepat2 sebelum terlambat!!

Pic kredit to Google.

Thursday, September 29, 2011

Gaun & kasut mewah untuk Memey Suhaiza!

Ini kira gambar paling menyeluruh gaun rekaan Vera Wang & kasut rekaan Jimmy Choo untuk Memey Suhaiza.


Gaun ni pendek rupanya.=P Tiba2 aku teringat balik gaun persandingan Erra & Yusri dulu.Tapi gaun Memey lagi pendeklahh=P


Semoga berbahagia buat Memey dan Norman.

Pic kredit to OhBulan & AtfreeForum

Miss Simply Pretty..Siapa lagi cantik???

Khas buat kamu gadis2 yang cun2 comel2 cantik2 semua tu korang terasa tak nak jadi beauty pageant??Alah a'la Deborah Henry,Nadine Ann Thomas ataupun Thanuja Anathan.

Gelaran yg bakal jadi rebutan adalah Miss Simply Pretty Avon 2011.Disamping tu kan korang leh menang hadiah bernilai Rm4K tau.Siap dapat FREE makeover & photo session lagi!Eh bukan tu je tau hadiahnya ade banyaaaaaakkk lagi.Klu rasa serius or nak tau lebih pasal Miss Simply Pretty Avon 2011 leh klik pada gambar dibawah k.


Untuk lebih mudah jenguk FB Avon.


Bubble Hilang!!!

Dalam minggu lepas aku dok kecoh2 carik Bubble.Actually siang hari cage die mmg aku bukak.Bubble free nak g mane2 pun.Selalunya klu bubble nak tido ke die mest balik cage die balik.Haritu lama lak die menghilang.


La kat sini rupanya Buble
Tertido=P


Dah bangun pun.Tengah mamai lagi tu.


Tengah turun pun leh sangkut lagi.Tido jap.Heheh


Ini kisah malam tadi aku dengar cage tu berbunyik kuat tul.Sampaikan aku tersedar dari tido.Rupenye si Bubble ni dok gigih kunyah cage die.Alang2 dah bangun aku layan Bubble dululah sampai die tido balik.Tak lame pun dalam 10 minit gtu jer.

Tuesday, September 27, 2011

Nur Fathia & ibunya..cantik!



Nur Fathia & ibunya. Ni first time aku tengok ibu Fathia cantik bangettttttt dongggg! Ade iras2 gtu yelah dah name pun mak & anak. Auntie pakai skincare ape yerrrrrrr=P

Pic kredit to shahrizan

Disamping Orang Tersayang..

Perkara paling best kat dunia ialah bila kita berada disamping orang tersayang.Walaupun sekejap tapi moment tu terasa sangat bahagia=)


Kiteorang satu family dah plan nak lepak2 jap kat pantai. Alah saje santai2 tenangkan otak serabut ni.Family  with my uncle la. Depa dah meroyan nak mandi laut. Ok kelauuuuut lah korang. Aku bantai pakai suar putih jalan2 ke pantai aduhhhhhh perit aku nak mencucinyaaaaa!!!


Dua orang yg paling meroyan nak rasa air laut. Mandilah korang aku dah tak herannn.Chewaaahhhh=P


Mak akulah paling setia tunggu barang2 kiteorang. Mak aku tak minatlah nak basah2 ni leceh nak tukar baju lagi.Korang nak tau mak aku tengok ape tu????Aku bagitau mak ade orang pakai bikini kat sebelah tu.Mak aku tolehlah.=P Memang ade pun siap aku sempat snap lagi.Korang nak tengok??lalalalalalalala....=P 


Dah name lelaki berani tul mandi ketengah2 laut. Mak aku dok jerit2 jer tu.


Ni jer keje aku ngan adik aku sepak buah kelapaaaaaa..Oii takde keje lain ke!!!


''All Your Love'' Siti Nurhaliza nampak Merahh!!



Wow Siti nampak merahhhhhhh koooo.Gambar ni adalah sempena pelancaran album Inggeris pertamanya di Starhill berjudul ''All Your Love''.Ade yg mcam tak setuju Siti nyanyi lagu Inggeris tapi aku rasa die nak target international sales lah tu. Klu lagu melayu tu omputih sana dok nganga jer tak paham satu patah pun. Bab bahasa Inggeris Siti tu biar dia settle sendirilah yer..


Inilah die album terbaru Siti yg telah terjual sebanyak 3000 unit untuk salinan pertama. Ade komen yang kata cover album Siti macam cover album dangdut 80an jer.Hehe.Ape komen korang.

Pic kredit to BeautifulNara


Monday, September 26, 2011

Wajah Syawal...

After raya haritu,muka aku tiba naik jerawat yg merah2 tu.Bila aku jumpe doc die kata aku alergik.Ntah apelah yang aku tak leh makan tu kan.Gambar dibawah aku ambik minggu lepas.Dah takdekan jerawat tu yg tinggal cuma bekas jer.


After

before


Nampak tak?Itulah kesah yg aku potpetpotpet kan dalam twitter masa raya haritu.Start raya ke 4 aku dok umah jer ko.Malu aii nak kuar umah.Heheh.Dah habes ubat doc bagi tu aku clearkan lagi kesan merah tu dengan Safi Rania Gold.Terbaik!!semakin hari kesan tu makin hilang.Dah bolehlah aku snap2 lepas ni=)

Sunday, September 25, 2011

Gambar terbaru Persandingan Memey & Norman Hakim







Gambar selebihnya korang leh tengok kat OhBulan!

Pic kredit to OhBulan .

Tahniah Norman Hakim & Memey Suhaiza..

Tahniah buat Norman Hakin dan Memey Suhaiza kerna telah sah bergelar suami isteri.Majlis ijab dan kabul dilangsungkan di Felda Tenggaroh Selatan 1,Kota Tinggi Johor.Pada majlis tersebut Memey menerima mas kahwin berjumlah Rm22.50 dan lima dulang hantaran termasuk wang hantaran Rm24,000.

28 September karang kita tengok perkahwinan 12 juta lak yer.










Pic kredit to MyStar,OhBulan,
Kredit juga kepada BeautifulNara


OhTidak!!Tampak lebih muda dengan Olay..

Semakin hari usia kita semakin meningkat.So atas kesedaran itulah kita sebagai wanita ni kene ambik berat tentang kulit kita especially kulit muka.Bila usia semakin meningkat first sekali akan nampak kedut2 dimuka korang.

Tak mau laaa tua sebelum usia so korang kene try these two stuff dari Olay. Korang boleh dapat info lebih di Olay Facebook.Lagi Senang korang follow Olay Facebook utk update terbaru.



Walaupun harga tu agak mahal dari produk lain tapi berbaloi tau.Itu pun investment utk jangka masa panjang jugak yer=)

Thursday, September 22, 2011

Nak Rm1000??



Nak Rm1000??

Kali ni dengan music video jer.Kira korang buat music video sendiri kemudian upload di CNI  .Yang penting setiap video korang tu mestilah kreatif kata nak RM1K kan.Korang yg jenis suka2 music ni boleh tengok T&C dan cara-cara penyertaan di R U Ready My=)

Raya Tak Jadi di Mataku...

Korang dah tengok movie Raya Tak Jadi?Aku baru sempat nengok 2 hari lepas. Mungkin sebab Apek & Johan tu yang buat aku tertarik nak tengok movie ni. Movie start dalam pukul 8pm gitulah. Kemain sejuk panggung ko. Gigil2 dibuatnya...


Intro jer tiba2 mata aku tertangkap something kat skrin tu .Bila aku nampak jer aku tau aku dah buat SILAPPPP BESAR!!!Ape yang aku boleh bagitau movie ni tak best mane pun. Biasa2 jer macam korang nengok citer kat TV tu. Bukan aku sorang jer tau budak2 yg dok sebelah aku siap keluar panggung uolls.Plus dengan tempat yg tak selesa lagi. Silap!Silap! 




Star : 2/5.
pic kredit to GoogleImage.


Wednesday, September 21, 2011

Nak tengok durian kahwin??

Bangun pagi jer aku tengok Pak Usu aku angkut durian dari kete. Durian atok katanya,durian zaman batu!Yelah duri durian tu pelik jer jarang2 aku nampak.Haritu dapat tak sampai 10 bijik pun.Baik bawak balik terus karang adelah yg nak jadi pencurik tu.


Aku : Atok nape durian ni pelik jer durinya?
Atok : Tu durian kahwin.


Tu aku closeup kasi korang nampak durinya.Isi durian ni besau2 and lemak2 gtu.



Buah kelapa tu khas untuk aku.I need air kelapa lah sebab...nantilah aku bagitau.Makan durian sambil minum air kelapa!!!Segarrrr!!!=)


Ajaibnya Ashiteru..

Ashiteru by Zivilia Band


First time dengar lagu ni bulan Ramadhan haritu. Aku macam tak berap kesah dengar2 gitu jer. Started bila baby yang mak aku asuh tu datang umah. Yang peliknya bila baby tu nangis jer adik aku pasang lagu ni,dalam seminit dua gitu baby tu terus tido. Aikk dalam hati aku baby ni pandai tido pun kene ade music. Bila aku tanya adik aku die kata baby tu CUMA akan tido bila dengar lagu Ashiteru ni. Agaknya lagu Ashiteru ni boleh buat kita ngantuk kut.


Aku try sendiri.Wahhhhh aku pun tertido sekali=P


Inilah die baby yg mak aku asuh tu.Gelak2 ko yer baby amni betapa penatnya kne usung die kehulu kehilir sebab die bajet die dah boleh jalan!

Pengakuan Mamat(Sepah) dedah rambut Fida Ibrahim

Kes Fida dedah rambut tu heboh tul di internet sekarang yer cuma aku taknak tulis lagi sbb sebelum ni tak ade ulasan lagi dari pihak yg terlibat.Sekarang Mamat(Sepah) dah bersuara jadi kita boleh updatelah kes tu.Mamat dengan ikhlas hati mengatakan die bersalah meng'upload' gambar Fida di dalam Facebooknya sendiri.



Antara kata-kata Mamat:

"Saya mengakui itu adalah salah saya tetapi sejujurnya saya tidak berniat untuk mengaibkan nama baik Fida pada mata masyarakat. Dia adalah seorang gadis yang baik,"~Mamat.
Dah aib pun bang oiii. Satu Malaysia ni dah nampak.

"Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata.~Mamat.
Kene pakai cermin mata selalu yer and before update tu kene perati tenung gambar tu dulu.To Fida lain kali jangan pakai topi  sebab kebarangkalian rambut nak TERkeluar tu tinggi.

pic & story kredit to MyStar

Morning dose..



Morning korang?Dah breakfast ker??Aku breakfast meehon goreng makcik kedai bawah rumah aku ni jer.Sekarang perut dah diisi boleh start buat keje dengan gumbira=)

Tuesday, September 20, 2011

Chloe feminine Fragrance..



Aku dah jatuh cinta dengan Chloe perfume yg satu ni.Hari tu aku dapat FREE sample dr dotdotdot..Klu nk full bottle knelah saveeeee moneyyy lebih nmpaknya.Oh wangiii nye engkauuuu...

Watson Brand

Korang kan nak bagitau Watson ngah wat promotion 2nd item for Rm1 only!!Patutkah aku tolak???Noooooooo terus lah kita ke Watson yer.Actually utk brand Watson jer kut..Aku sedih giler Watson kat tempat aku kecik sangat jadi barang2 pun tak banyak.=(


Dulu aku pernah buat post tentang Creme Bath Watson color biru tu. Sangat best dengan rasa MINT lagi sejuk2 berangin gitu.Klu korang pakai pagi2 before pergi kerja tu confirm segar badan korang!!Body wash yg botol kecil tu wangiiiiiiiiiiii uolss..

''Maher Zain LIVE in Sarawak''



Kepada orang Sarawak syoklah korang Maher Zain nak buat konsert kat Sarawak. Orang Sabah and Brunei pun comfirm datang sekali ni kan.Aku pulak di KL=( Maher Zain ni famous tul kat Malaysia,sampaikan layak menerima enam anugerah platinum setelah 120K albumnya berjaya dijual di sini.Ini maklumat utk korang refer yer:

Maher Zain Live in Sarawak
Tarikh : 19 November 2011
Masa : 8 pm
Tempat : Stadium Perpaduan Kuching
Harga Tiket : RM103, RM203, RM303

www.ticketcharge.com.my
**pembelian secara atas talian diberi 10% disc
pic kredit to MyStar


Spaghetti,Prego & Chicken Frankfurter...

Malam tadi tekak ni nak makan spaghetti tau korang. Apelagi membawa dirilah ke tesco carik bahan-bahan. Sambil2 tu aku topuplah mane2 barang dapur yg dah kurang tu.


Dalam gambar ni ade 2 bahan yg kurang,bawang putih & penyedap segala rasa cili padi okehhhhh!!!. Bahan2 dah ade apelagi moh lah kite ke dapurrr...


See simple jer aku masak campak2 jer semua..Asalkan rasenya sedap di lidah aku semua aku sumbat masuk mulut.Hehe..Jemput makanggggg..=P


Monday, September 19, 2011

Sinopsis Slot Akasia Soffiya



Aku sukerlah top yg die pakai tu..plus lagi dengan jaket kat luar ohh macam artis youuuuuuuuuuuuuuu..Baru ku tahu nama pelakon ni Izara Aishah baru 19 tahun ko.Izara Aishah jugak salah seorang pelakon dalam Drama Soffiya yg akan disiarkan di TV3 bermula 21 September ini.

Sebelum drama start jom baca sinopsis dulu.

Sinopsis drama Soffiya

Ikuti kisah Soffiya, seorang gadis lincah dan periang yang tinggal di sebuah kampung bersama bapanya, Sulaiman seorang doktor dan ibunya, Aishah, yang sering menghadapi masalah kesihatan. Selepas satu kejadian hitam, rutin kehidupan Soffiya mula berubah termasuklah sikapnya yang lebih suka menyendiri dan sering kelihatan murung.
Nasib buruk terus mengikuti dirinya ke mana sahaja dia pergi hinggalah dirinya meringkuk di penjara. Baru mula mengenal erti cinta, namun, dia terpaksa merelakan pemergian kekasihnya ke luar negeri. Setelah berkahwin dengan seorang jutawan yang penyayang, ketabahannya diuji sekali lagi apabila cinta pertamanya merupakan anak tirinya sendiri. Bagaimanakah dia mengharungi konflik demi konflik yang melanda dirinya?
Drama Soffiya turut dibintangi Tiz Zaqyah(Soffiya),Fizo Omar(IIyas),Azhar Sulaiman(Kamal),Syazwan Zulkifli.
pic kredit to MyStar
sinopsis kredit to OhGempak


Wangi2 untuk Bubble...

My rutin hujung minggu kan bersihkan cage Bubble,my sweetheart.Hehe..Biar cage Bubble wangi2 ckit. Bukan seminggu sekali yer aku cuci cage die 2 hari sekali okeh! Klu agak mata aku tak tahan tengok,aku cuci everyday.Wahhh tipulahhhhhhhhhhhhhhhhhhh aku tukar bedding jer=P


Dah siap cuci aku kasi kering jap.Kawan aku kata merah kuning bendera selangor!Gituuu pulak Bubble rakyat selangor lah ko yerrr..


Korang tengok tu baru 1 jam pas cuci,bersepah balik!Sekarang ni my Bubble dah makin membesar and aktif tau.Next entry aku post pasal Bubble lak yer.

tweet..

Followers