Wednesday, November 23, 2011

Trofi Yuna akan ditarik balik!

Trofi Lagu Terbaik Anugerah Industri muzik (AIM) ke-18 iaitu  lagu Penakut ciptaan dan dendangan Yuna akan ditarik balik kononnya ada kesilapan perkiraan dan Penakut juga tidak memenangi lagu terbaik kategori yang ditandingkan.


Selalunya,Lagu Terbaik akan dipilih daripada pemenang lagu pop.rock,nasyid mahupun etnik kreatif.Dengarnya trofi berkenaan akan diserahkan kepada pencipta serta penyanyi lagu Sedetik Lebih,Edry Abd Halim dan Anuar Zain.

Perkara ini juga telah di iyakan oleh Yuna didlm akaun twitternya :

 '' @yunamusic: Yeap. It's true. But I just wanna say thank you to all the fans who loved Penakut as much as I do.. ''

Pic redit to bharian.
Perlu Tahu! Malaysia vs Syria

Melonjak gembira saya apabila Harimau Muda berjaya menundukkan Garuda Muda semasa Sukan Sea 2011 lepas di Indonesia.Walau apa pun yang terjadi di Indonesia kita lupakan semuanya sekarang masanya untuk menundukkan pasukan Syria pula untuk Kelayakan Olimpik London 2012.Berikut adalah antara maklumat yang boleh membantu anda.

Malaysia vs Syria
Tarikh : 23/11/2011
Masa : 8.45pm
Tempat : Stadium Nasional Bukit Jalil.
Live di : RTM TV2 dan Astro Arena 801

Harga Tiket

RM40 (Grandstand)
RM20 (Dewasa)
RM5 (Kanak-kanak dibawah 12 tahun)

Tiket boleh dibeli di Stadium Shah Alam,Selangor dan Stadium Nasional Bukit Jalil pada 22 & 23 November bermula 9 pagi hingga 7 malam.
**Tiket juga boleh dibeli secara online di tickethotline


Pic kredit to google.

Review ''Happy Feet 2''

Tersesak jugak nafas bila tak dapat 'internet connection' selama 3 hari.Sekarang happy ckit walaupun line broadband ini tercungap-cungap saja.Disini saya nak berkongsi review tentang ''Happy Feet 2'' yang sedang ditayangkan sekarang.
 google

Review ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya.

Bagi saya 'movie' ini sangat comel kerana adanya Si Erik!Penguin kecik yang saya rasa nak peluk-peluk saja.Jalan cerita 'movie' ini lebih kepada sifat kekeluargaan dan kasih sayang.Ada juga unsur-unsur kelakar dan sedih yang diterapkan disini.Tiga kali jugaklah tumpah air mata ni.Hahaha.

'Movie' ini lebih menghiburkan bila muzik dan tarian digabungkan sekali.Berderai gelak bila tengok penguin ni menari.Ade juga beberapa karakter baru yang diperkenalkan untuk mewarnai kisah Si Erik.Nak tahu kene pegi tengok yer=P

Saya bagi pandangan secara umum sahaja yer selebihnya anda tonton di pawagam okay.

tweet..

Followers