Monday, December 20, 2010

CERITA KEDAI KOPI


Awal2 pagi dh pesan nasi lemak kt kwn sy tu.Yelah bfr ni mkan cam pe jer.Dgn mood swing n badan tak berapa nak sihat.Bila suap jer tak rasa pape pun yg sy kunyah.Masih xok lagi deria rasa saya ni.Huhuhu.

On jer lappy nak check my mail and ade keje ckit nak wat.Tb2 dpt msg dr my friend kata sy kne settle my job kat jabatan A,B and C.Ohh tidakk bfr ni handle kt satu tmpat jer.Nampak gayanya tak dapatlah nk settle sume harini.

Sekarang dok menunggu cik abg ambik nak g tmpat study dlu.

SAMBAL PENYEK TEH

Lame dah tak post tentang makanan ek.So harini saya nak share resepi Sambal Penyek Teh.Memandangkan my aunt peminat setia Nasi Ayam Peyek,jadi saya copy resepi ni dr die.Heehee.

They called it ''Sambal Penyek''.Cara membuatnya dibawah ye.

bawang merah+bawang putih+beberapa bji cili padi digoreng sehingga kaler bawang jadi kekuningan.Pastu korang letak bahan yg digoreng tadi didalam lesung batu.Bubuh ckit belacan.Tumbuk sehingga lumat.

ambik dalam 10 biji tomato,belahkan dua kemudian goreng sehingga tomato kelihatan agak lembik.Keluarkan tomato dan toskan.

Bila bawang dh siap tumbuk masukkan tomato yg digoreng tadi satu persatu.Lenyekkn tomato.

Ok siap!Saya slalu mkan dgn ulam raja atau pucuk ubi.

Selamat mencuba!=)

tweet..

Followers