Tuesday, October 12, 2010

JOM JIMAT WANG

Zaman sekarang sume nak kne gune duit even masuk tandas pun kan.Okeh kali ini saya buat jimat wang utk 3 item saje ye.Total sume tu saya ikut perkiraan saya sendiri.Lain org lain jumlah jimatnya.Ikut gaya hidup masing 2lhye.

Bawa bekalan dari rumah
Bagi korang bekerja tu try bawak bekalan dari rumah sekurang2nya 3x seminggu.Klu bawak tiap2 hari lagi bagus.Cth:Sandwich/nasi goreng/cekodok.Kita ambik jumlah RM5 sehari utk makan.Klu bwk bekal 3x dh jimat RM15 seminggu.


Banyakkan makan buah-buahan dan sayuran
Kurangkan makanan seperti ayam/daging/ikan.Selalunya kita beli barang basah seminggu sekali.Paling cikai pun habiskan RM40 sekali beli tu.Apa kata sesekali tukarkn kepada beli sayuran dan buahan.5-6 jenis sayuran kita habiskan dlm RM20.Jimat RM20 lagi.

Order air putih
Minum banyak air putih kan bagus utk kesihatan.Bila makan kat luar tu sesekali order air putih.Kebanyakkan tempat mkan serve plain water for FREE.Dah jimat kt situ disamping kita boleh kurangkan pengambilan gula.Kita boleh jimat sehingga RM3 sehari untuk air putih saje.Klu seminggu dh RM21=)
Jom kita kira jumlah per month:RM60+RM80+RM84=RM224!
PEACE=P

KEJUTAN DARI NUFFNANG!

Hi girls!Hari ni terasa macam mengantuk jer,semalam tak cukup rehat agaknya.Apa yg menarik hari bangun pagi masak nasi goreng packing2 buat bekal.Hahaha jarang nk dpt semangat kus2 mcmtu.=P Lepas tu belum pn sempat nk kuar rumah saya dh kene kuarkan my money to pay on something.Sebenarnya saya dh plan nk beli something ttp hal tu potong stim betul la.Kene menunggu baliklh jawabnya ni.


Tuhan kan Maha adil klu kita xdpt sesuatu yg kita nak semestinya Dia planning something yg lebih baik dari itu.Dgn mood yg agak tak puas hati tu sy log in acc nuff n tb2 saya tersenyum i got new buffered!Syukur2 ada rezeki yg dtg tggal nk usaha jer lagi=)


terima kasih semuanya!

AARON AZIZ DIJANGKITI VIRUS KENCING TIKUS!


googled
PETALING JAYA: Pelakon Aaron Aziz dimasukkan ke Pusat Perubatan Tropicana, Damansara dekat sini selama tiga hari bermula Khamis lalu selepas dipercayai terkena virus kencing tikus (Leptospirosis).
Menurut Aaron, dia telah mengalami demam panas yang teruk selepas pulang daripada penggambaran filem, Endless Day, di hutan Changi, Singapura baru-baru ini.
"Jadi bila pulang ke Kuala Lumpur, saya mengalami demam panas sehingga suhu badan saya mencecah 40 darjah Celsius. Isteri saya terus mengajak saya ke hospital dan terkejut bila mendapat tau saya dikatakan dijangkiti penyakit kencing tikus," 
"Alhamdulillah, akhirnya selepas mendapatkan rawatan, saya dibenarkan keluar wad pada Sabtu lalu selepas diberi beberapa suntikan antibiotik. Doktor kata, jika saya melengah-lengahkan untuk mendapatkan rawatan, berkemungkinan besar penyakit saya boleh jadi lebih teruk.
"Apa-apa pun, mujurlah pihak produksi tersebut memberi insurans kepada setiap pelakonnya jika berlaku sebarang perkara yang tidak diingini," ujarnya yang gembira kerana sempat menyambut ulang tahun hari lahir anak sulungnya, Danish yang ke enam pada Ahad lalu.
Sementara itu, Aaron juga berterima kasih kepada pengarah dan penerbit, Datuk Yusof Haslam yang melawatnya di hospital baru-baru ini.
psst-->plss jaga kesihatan anda.

tweet..

Followers