Tuesday, September 28, 2010

SINETRON INDONESIA:ALISA

googled
Ni yg malas nk tgk sinetron indonesia.Slooooooooooooowwwwwwwwww sgt and jalan cerita kdg2 tak lojik!Tetapi itulah yg menjadi kegemaran mak2 kita and ank2 dara diluar sana termasuklah my mum.Klu tengah dok sibuk2 bersilat di dapur sanggup tinggalkn dulu keje tu demi sinetron kegemarannya tu.Dan satu yg saya xpernah lupa masa sinetron bawang putih dulu siap nenek,my mum,and auntie2 bersidang di ruang depan berjemaah tgk tv.Itulah hebatnya penangan drama dr indonesia.

KAT RUMAH SAYA ADA SARKAS KORANG ADA?

Orang kata bila kita bela haiwan hati boleh jadi senang.Tul tak?Masa kecik2 dulu saya ada bela sekor kucing.Zaman budak2 mmglah best dpt main kejar2 ngan kucing.Sampaikn kucing tu mati saya boleh menangis.Kire sayang giler2lah tu.Pas kejadian tu saya dh stop bela kucing.Atas sebab2 kesihatan jugak my mum xbagi.Beberapa purnama yg lalu terasa mcm sunyi jer.Nak mgadap laptop benda bukan hidup so rasa cam xbest sgt.Jadi tanpa pengetahuan my mum saya bela sekor kucing.Bukan kucing yg mahal2 bulu gebu2 tu ni cuma kucing ''undergroud'' jer.Kucing tu pun cam kamceng jer ngan saya n leh wat main larik2 ok lepas!Setting2 sume nama saya pilih ''Tuah''.

Ini Mr Tuah!

Nak citer perangai kucing ni mmg tak cukup satu entry.Tapi yg saya tahu Tuah mmg menghiburkan saya.Rasa kucing sarkas pun ada!Nanti nak try dia lompat gelung api lak!!hahahaha=P.Mari saya perkenalkan haiwan yg buat hati saya senang.

Mr Bit!

Mrs Bit!


And special guest!

Mr Jumbo!


i love all of them!=)


tweet..

Followers