Tuesday, May 31, 2011

AKU DAN PENGKID.

Pengkid dalam bahasa Inggeris ape ye?Saje nak berkongsi dengan korang pengalaman aku ni.AMARAN!Jangan sesekali menuduh aku berhubungan dengan Pengkid.Aku STRAIGHTTT .Ok aku bagi nama si perempuan ni Meli(bukan nama sebenar).Mula2 aku kenal Meli dia normal lagi.Dah die sama sekolah dengan aku jadi aku taulah.

Semua benda ni bermula bila die start ade Boyfriend secara maya.Depa ni dh berhubungan selama setahun klu tak silap akulah.Meli sayang giler2 ah dengan boyfriend die.Namun hujan ditengah hari.Boyfriend yg die sayang2 sangat tu rupenye perempuan.Aku tak pandai nak citer betapa frust die time tu.Tengok muka dah tau.

Pastu Meli,aku and kawan2 yg lain dok hostel.Bermula dari situ rambut,cara berpakaian and cara bercakap die berubah.Seolah2 bercakap dengan lelaki.Dan die dah pegang tittle ''Perempuan paling hensem'' kat hostel.Memang tak dinafikan sesiapa yg kali pertama tgk Meli mesti korang ingat die lelaki.

Yang paling aku tak lupa satu hari die stuck kat luar hostel jadi die tepon kiteorang.Bila sampai je aku terkejut tgk dua perempuan gaduh pasal nakkan Meli.Terpaksa jugak kami bagi alasan warden OTW nk jumpe Meli.Terus dua budak pmpuan tu larik.Tetapi se''lelaki'' mane pun Meli tu depan kiteorang jugak die takleh nak tipu.Sifat perempuan die tu tetap ade lagi.Last aku berhubung dengan die 7 tahun lepas.Entah macamane rupe die sekarang.

SENSITIVE SKIN.

Klu kulit yang sensItif ni memang susah nak jaga kan.Kene guna lotion,body scrub,moisturizer and segala macam mak nenek beauty products.Aku salah seorang mangsa ''sensitive skin'' ni.Bila cuaca panas je kulit aku mula naik ruam dan mengelupas.Baru2 ni kulit aku mengelupas agakteruk dari biasa.Setiap 2 3 jam kene sapu lotion pelembap.


Bila mandi kene scrub2 nak buang sel kulit mati tu.Nasib baik jugaklah Olay body bath(recommended) aku tu untuk bagi moisture pada kulit. Jadi sepanjang dua minggu ni aku pakai long sleeve saje.NO 3 quater anymore,less expose to sunlight and put more moisturizer creams.Tak tahu brape lama baru ok,buruk na rupa kulit aku ni T_T



Bedak ni pun membantu jugak untuk hilangkan ruam.Mak aku katalah.

Monday, May 30, 2011

DATING WITH CAPTEN JACK SPARROW.

Macamane nak citer klu takde photo?Ok2 memang silap akulah camera dalam bag tapi malas nak keluarkan.Sangat leceh sebab camera lebih besar dari handphone.Kan best klu camera handphone aku ni bertaraf 5 bintang.


Jadi aku bermodalkan photo tiket ni jelah.**bukti aku p tgk movie Pirates of The Carribean okehhh** Disebabkan banyak sgt manusia aku tgk movie tu terdongak2 tersenget2 kepala aku ni.Sakit hati bila dapat seat depan sekali T_T.Yang bestnyer ni first time dalam hidup aku tgk movie kat cinema seolah2 tengok DVD cetak rompak.Boleh pulak tengah syok2 layan Kapten Jack Sparrow tiba2 stuck pastu blank.Aku kira dua tiga kali jugaklh.Booooooooooooo penonton2 buat perangai.Hahahaaha.

Beberapa minit pastu semua kembali normal.Jadi kepala aku mula balik tersenget2.''Nobody perfect''!Aku keluar panggung tersengih2 sebab puas hati dapat tgk Jonny Depp**slappp**

Saturday, May 28, 2011

TICKET PRICES-MALAYSIA VS ARSENAL 13 JULY 2011

Peminat Arsenal pasti sudah lama menunggu saat ini.Pasti!Pada 13 Julai 2011 Malaysia bakal menentang Arsenal di Stadium Nasional bukit Jalil bermula 8.45pm.Berapa pulak harga tiketnyer?Harga tiket adalah seperti berikut:


Lokasi seat dan pembelian tiket korang boleh majukan diri ke TICKETPRO .

Tuesday, May 24, 2011

RUMAH ATAS LANGIT.

Rumah atas langit selalunya takdelah besar mane  pun molek2 untuk family yg kecik2 jer.Aku tunjuk pic kat bawah ni kat dia.

Aku:Simple & cantik kan?
Dia:Sesuailah tu untuk yg dok bujang.
Aku:=)

Ape pendapat korang?


Ok2 kita tinggalkan citer pasal deco,tu cuma intro saje.Dh beberape kali aku asyik skip update blog  je sebab musababnya hujung bulan May and awal bulan Jun ni sgt2 pening dibuatnya.Siap kne buat schedule mane satu yg nak kene buat dulu.

Aku ni jenis yg nak settle kan semua perkara dalam kadar yg segera  supaya kepala aku ni tak serabut lagi,namun aku kene belajar sesuatu tak semua perkara boleh selesai dalam kadar yg segera.Sebab tu wujudnya schedule.^_^

Ape2 pun after this i'll make sure to entertain U with my short post.=)

Sunday, May 22, 2011

TAKZIAH

Rasanya semua dah sedia maklum akan kejadian tanah runtuh yg berlaku di Hulu Langat.Ia adalah dugaan yg amat besar bagi penghuni2 Madrasah Al-Taqwa tersebut.Takziah diucapkan buat ahli keluarga mangsa dan diharap berbanyak2 bersabar diatas dugaan yg Allah turunkan ini.Pasti ada hikmah dan kebaikkan disebalik bencana ini.AL-FATIHAH.

Saturday, May 21, 2011

RANDOM

Entry ni takde gambar yg banyak(satu pun takde).Aku cuba nak buat hujung minggu paling kurang buat dua entry.Hari ni kite random lah eh.

1)Aku ade sahabat baru Si Lobster Merah yg gemar memanjat.

2)Kegemaran aku sekarang ialah LAICi bukan lagi Teh O Ais Limau.Maaf. T_____T

3)Kami bershopping,Kami meneroka petshop,Kami bergaduh,Kami gelak,Kami makan banyak.Aku dan Dia.

4)Ingin tgk laut tapi Jauhhhh.

5)TIDUR adalah hobi baru penghuni rumah usang ini.

Friday, May 20, 2011

SHAHEIZY SAM KACAK BERBAJU MELAYU

Alhamdulillah benyawa lagi aku Jumaat kali ni.Knelah bersyukur kerna bila2 masa Allah boleh tarik nyawa kita.Mari sama2 ucap Alhamdulillah.Tau tak lelaki yg berbaju melayu itu kacak?Btul!cepat suruh pasangan anda pakai baju Melayu.Kacak kan?Pastu terus ke masjid solat jumaat lagi berganda kacak.Hehehe.

google
Semalam aku heret jugak die temankn aku tgk wayang.Plan asal nk tengok pirate tapi adik manis di kaunter kata full sampai kul 11 pm.Aiyarkkkk.Ok aku dh buat backup plan supaya tak blah dari kaunter dgn tgn kosong.Konon2 malu.Heheehe jadi kami tgk filem Kongsi yg aku jangkakan bombomm pawwww!

Aku yg paling bersemangat sebab citer Kongsi ni best.Tb2 aku mula bosan lepas 10 minit menonton.Ape ni tak same dgn taste aku.Hilang selera aku nak mkn popcorn cuma air jer aku teguk tak henti2.Aku kn umpama ikan yg perlukan air setiap masa.Aku kecewa.Moralnya jgn percaya bulat2 pada trailer movie.Jangan disangka air yg tenang takde buaya.Ape kaitan?

Tittle knelah gempak^_^

Thursday, May 19, 2011

WIN WIN SITUATION

Baru jer check nuff and what a suprised i got a new BE.Horray!!!Ape yg aku nak citer adalah mengenai exchange link.Exchange bermakna pertukaran.Link korang ada kat aku and link aku ada pada korang.This is what we called win win situation.Kedua2 pihak puas hati.Mudah bukan?

Aku sgt mengalu-alukan sesiapa sahaja nak exchange link dgn aku bkn big deal pun darling.Kecuali pada blog yg berunsur tidak baiklah kan.Berminat boleh klik Linked @ Delour pada tab atas blog ni.Pastu aku akan jengah blog korang and dh nampak link aku kt situ time tu jgk aku letak link korang.

So diharap kite sume memahami ape itu exchange link yerrr^_^


Wednesday, May 18, 2011

NEW BABIES IN THE HOUSE

Selepas kegagalan aku nak pelihara kucing haritu hati aku ni gatal jer nak ade pet.Ape yg best ade pet ni korang takkan rasa sunyi tau.Semacam ade something teman ko bermain,makan,tgk tv,kemas rumah.Sekarang ni  aku ade new babies in the house!!!Bukan kucing bukan hamster tapi ikanggggggggg.




Personally aku tak reti langsung nk pelihara ikan ni pun aku just agak2 jer and pilih ikan pun aku tgk mane yg agak2 ok n senang nk jaga.Sayangnyer kedai yg aku terjah kul 8.30 pm tu tak banyak pilihan.Ikan yg ade pun yg jenis biase2 jer.Akuarium comel aku tu kosong jer kan karanglah bila aku rajin ckit aku pegi kedai ikan topup aksesori.

Tuesday, May 17, 2011

I NEED A NEW CARDIGAN

Cardigan first aku color grey plain and second cardigan color plain black.Aku takde banyak cardigan sbb aku slalu beli dress yg lengan panjang.Setakat ni ade 2 tu jelah yg aku asyik ulang2 pakai.Maknanya kat cni i need a new cardigan!

from female mag

Black and white stripes cardigan.Cantik tak?Yg ni kira dh biase sgt aku jumpa tetapi yg aku nak tu vertical line!Garisan menegak lebih sesuai utk menyembunyikan bentuk badan aku yg beso ni.Hehe.Biar aku survey dulu dh jumpa aku postkan pic kt cni.Bagi aku syurga beli belah terbest di KL ni ialah Sungei Wang.Banyak pilihan and harga pun berpatutan.^_^

Monday, May 16, 2011

HAPPY TEACHER'S DAY CIKGU!

Firstly i wanna say Happy Teacher's Day to all the teachers out there!Mesti student tgah sibuk bagi priziess kat cikgu masing2 kn.Hehehe.



Sejak usia empat tahun lagi aku dh start masuk sekolah.Hari pertama masuk sekolah aku dh nangis2 nak balik.Hahaha.Aku takkan lupa kenangan tu sume sampai bila2.Yayyy!

Ucapan Hari Guru ni aku nak tujukan khas buat cikgu tadika,cikgu sekolah rendah,cikgu sekolah menengah,lecture matrik and lecture U.Tak lupa jugak buat cikgu yg mengajar aku mengaji dan juga cikgu tuisyen aku.Jasa cikgu2 semua tidak akan saya lupa kerana disebabkan cikgulah saya boleh berdiri menjadi seorang anak yg berjaya menjejak kaki ke menara gading.

Terima Kasih Cikgu!

PADINI SALE UP TO 70% DISC!

Padini Sale Up to 70% discount ni on the same day aku p tengok This is Brazil!Aku dh google awal2 dah nk p  tgk kat mane cuma Jusco Balakong tu jer yg ade movie kul 3-5 ptg.So zasss aku dan Mal ke sana.

Masuk2 jer mata aku dh tangkap SALE 70% wah ade bende yg nak rembat ni.Sementara nk tggu movie tu aku cuci mata dululh kt Padini and Seed.Last2 sangkut jugak!


Mal rembat selai and aku lak ambik dua helai T-shirt.Ade dress gak tapi pattern die mcm tak menarik aaaa minat aku so just settle dgn T-shirt jer la.Dua T-shirt tu aku punyer yg Mal lak aku tak sempat nk snap die dh ambik bawak balik.Sekarang ni aku tak pasti samada ade lagi ke tak Sale ni,jadi aku rasa better korang check out kt Fb Padini dululh.


See aku tak tipu korang kan up to 70% disc!!Apelagi time SALE kaw2 nilah baru kite rembat macam2=PYeeehaaaaaa.

Saturday, May 14, 2011

THIS IS BRAZIL !!!

google
This is Rio!This is Brazil! Korang sebut tu ala2 nak rap gtu and suara tu garau ckit ala2 Van Diesel.Ahhh giler hot Van Diesel tu!Pasai pa pulak name Van Diesel naik kt blog aku ni???Pasai aku nak buat review Fast Five!Aku taknak taip panjang2lh kan nk buat ringkas jer.

google

Love to look at a hot body?
Love fast?
Love fighting action?
and most importanly
Love car??

So you are match the criterias to watch the movie!!!
congratulations!!^_^


Thursday, May 12, 2011

BARANGAN KEPERLUAN TAMAT TEMPOH.BEWARE!!

Aku baru baca berita harian and shock sekejap bila baca kt pasaran ade barangan tamat tempoh yang dijual semula.Antaranya

-susu,
-serbuk koko
-minuman bijirin
-sabun 
-lampin pakai buang
-tuala wanita
-ubat gigi
-losyen

Rasanya ada banyak lagi kut barangan yg kita tak tahu.Sindiket ni jual barangan keperluan harian tersebut pada harga yg murah.Barangan yg dijual adalah barangan yg tamat tempoh termasuk dari pusat perlupusan sampah.EEEEEE!!!!!Berhati2 semua bila nk beli barang tu yer.

manusia ni sanggup buat ape saje utk kaya!

PRAWN LOVER?



Aku adalah pencinta udang tak kiralah masak ape pun aku ngap gak.Walaupun aku ade sedikit alah ngan seafood ni tapi aku tak pedulik.Hehehe.Pas aku ngan member aku p beli udang kt pasaraya ingat2 nak masaklah.Sampai rumah giler penat malas tul aku nak masak tapi perut aku dah kronngkroong dah.Ahh senang citer kwn aku buat udang bakar plus dua ketul tauhu pun kiteorg bakar gak.Yeahhhh Free oil day!!^_^ Dua tiga kali seminggu buat bakar2 pun ok jugak=)

::Pening pale aku dgn line yg slow banget nih@-@

KARAOKE DI JALAN IPOH

Dah lama tak melalak kt karaoke so bila ade masa lapang tu jengah gaklah kt tempat fav kawan aku nih.Tempat karaoke yg kiteorang pergi ni terletak kt Jalan Ipoh.Aku tak ingat nama tempat tu yg pasti dlm mall.Nanti aku check balik name tempat tu.


Kiteorang dapat Happy Hour package Rm13 per person plus Free Drink for 3 hours.Aku suka sgt2 drink Sprite Lemon ni tengah panas2 dijamu minuman yg sgt segar wow!!!


Kawan aku suka sgt karaoke kt cni sebab murah dan service pun ok.Berbaloi youu.

Jadi lain kali leh pergi lagi^_^

Monday, May 9, 2011

HADIAH UNTUK MAK SEMPENA HARI IBU.

Selamat Hari Ibu semua!!!Walaupun dh lambat sehari.Hehe.Ingat tak entry Hadiah Hari Ibu?Memandangkan aku dok jauh dari family jadi hadiah Hari Ibu cuma mampu aku kirim gune Pos Malaysia jer.Berjasa tul Pos Malaysia buat anak2 yg jauh mcm aku ni.

Bag,baju,and tudung tu dh macam biasa sgt.So kali ni aku nak bagi benda lain.Jadinya aku order online ajerlah.Nak tau aku bagi ape??Heheheehe..Aku bagi Baggu Shopper Bag!!!curik idea Sis Verde...ampun2 ^_^ .Bolehlah mak aku shopping dgn lebih bergaya!Hahahaha.Selain tu leh kurangkan bag plastik kan kan kan.



Tapi lambat ckit lh sampai hadiahnyer tu aku pun baru order sabtu lepas..Harini aku dh bergayut sejam dgn mak aku.Macam2 gosip kuar.Hahaha.

Saturday, May 7, 2011

TIKET FLIGHT MURAH

Cleaning time!!!!Aku tak taulah dari mana dtgnya lipas kt rumah ni.Yg heran tu sejak 3 bulan ni mcm nak serang rumah aku jer.Hahaha.Nyah ko dari rumah aku ni.!Lepas spray dengan  racun lipas tu adelah kurang ckit.Tak selera makan eeeee nengok menatang tu larik2 kt lantai.


Tiga ekor terbunuh pasni aku akan bunuh semua kaum kerabat koooooo!!!

Sesambil tu bukak fb cek2 status and main game saje..Aku dh adict dengan gaame Cake Life and Zombie lane ni.Baru 2 hari main aku dh sangkut.Sesajer hilangkan boring sebab aku nak rehat puas2 hari sabtu ni.Besok aku ade manyak kejo lorrrr.


Cake Life

Zombie Lane

Tgah online ni boleh pulak aku jumpa tiket flight murahhhhh uuuuuuuuu.Aii apelagik  cepat2 book dulu karang laju jek rega tu naik.Percaya tak aku dpt tix rega RM14 saja not including tax bagai lah.Kira oklah tu sebelum ni paling murah aku pernah tgk RM0.01 sajooooooo.Lagi laju kawan aku book nak balikkk.


Tu harga yg aku dh bulatkan merah tu.Pecaya tak?Yg Kch-KL tu je paling murah promo aku dapat..Jumlah sume tak sampai RM250 punnn.Klu Airasia buat promo lagi murah pasni cmfirm aku berbulu jekkkk.

Thursday, May 5, 2011

RM53.59 TO GO!



Not badlh kan
Walaupun nk dapat tu agak lame.
Tak pernah cash out lagi
and tak pernah jua dpt social seed=P
kira berbaloi jugaklah tweet2 ni
yg xjoin lagi meh sign up dulu
pastu kite ber 'twitter'
^_^

KRONOLOGI KENAIKKAN PETROL RON97.

Sekarang hampir setiap bulan ade kenaikan harga Petrol Ron97.Jom tengok kronologi kenaikan harga petrol Ron97 dari Julai 2011-Mei 2011.

Kronologi kenaikan harga petrol Ron97 untuk seliter.
16 Julai 2010-Rm2.05 naik kepada Rm2.10 (5sen)
Ogos----------
September-------------
Oktober----------------
2 Nov 2010-Rm2.10 naik kepada RM2.15 (5sen)
1 Dis 2010-Rm2.15 naik kepada RM2.30 (15 sen)
5 Jan 2011-Rm2.30 naik kepada RM2.40 (10 sen)
1 Feb 2011-Rm2.40 naik kepada Rm2.50 (10 sen)
Mac-----------------
2 April 2011-Rm2.50 naik kepada Rm2.70 (20sen)
5 Mei 2011-Rm2.70 naik kepada Rm2.90 (20sen)

Berdasarkan kronologi tersebut sehingga Mei 2011 boleh dikatakan harga Ron97 naik setiap awal bulan kecuali bulan Mac iaitu tiada kenaikkan.Namun akibatnya bulan April dan Mei kenaikkan Ron97 meningkat kepada 20 sen.Adakah bulan Jun harga Ron97 akan naik??Sekiranya tidak berkemungkinan bulan yg seterusnya kenaikkan melebihi 20 sen.

Alasannya kenaikan adalah krisis di Timur Tengah.Adakah anda jangkakan krisis ini semakin pulih dalam masa terdekat ini?Jika tidak bersedialah menghadapi kenaikan harga Petrol yg turut akan mempengaruhi harga barang.

Ron95 dikatakan tidak akan naik buat masa ini.Namun tiada jaminan utk harga kekal seperti sekarang

Komen Pm kite
''Mereka yg mampu milik kereta mewah patut bayar Ron97 pada harga pasaran.Tak patut wang rakyat digunakan untk golongan yg kaya.''

Jom kita sama2 nilai k=)

Tuesday, May 3, 2011

HADIAH HARI IBU.


Hari ibu tak lama lagi aku dh terbayang-bayang roses untuk mak aku.
Pastu sama-sama masak utk lunch.
Kiteorang makan sekeluarga sambil gosip2.
Pergi shopping sekali dgn mak aku.
Buat rambut sama-sama kt salon Nick.
Dinner sambil sorang2 kasi suprise gift kt mak.
Pweeewitttt!!!




Tu cuma angan-angan jer memandangkan aku dok jauh dari family aku.


Dari minggu lepas lagi aku pikir mcmana aku nak sambut Hari Ibu dgn mak aku.Bagi hadiah gune pos tak bestlah.Dah selalu sangat.YM pulak mak aku tak reti.Hmmmm ape ekkkk??


Adik aku kata kasi tiket flight utk mak.Wahwahwah sudah lebih bajet tu.


Aku nak lain dari yang lain.

Sunday, May 1, 2011

CADANGAN UNTUK HARI PEKERJA .

Pertama sekali Selamat Hari Pekerja darlings!Pastinya ramai yang dah plan balik kampung sejak hari jumaat lepas kan.Cuti  adalah masa yang terbaik untuk kita luangkan dengan keluarga.Yayyyy!!!

Bagi yang tak tau nak buat ape tu aku ade cadangan.Ape kata korang p tengok movie Thor.Sejak ditayangkan aku tengok banyak yang review movie tu best!Siap bagi rate 4 out of 5 lagi.Cepat2 book tiket sekarang.^_^


Sape suka cuti cepat klik ''Like''

tweet..

Followers