Tuesday, January 31, 2012

Aura Negatif pada Blog!

Bila bende negatif ni sesape pun tak suka ye tak.Lebih2 lagi kalau kita yg terkena tempiasnya.Pernah tak kalau korang masuk kat sesebuah rumah tetiba sampai depan pintu rasa seram sejuk???Berdiri bulu roma kau!Aha gitu jugaklah aura negatif ni bila sampai jer depan pintu tu dah terasa aura2 negatif tu.Hebat tak hebatlah!

Dulu masa mula2 aku dapat komen negatif kat blog ni asyik terbayang2 jer kata2 yg menyakitkan hati tu kat kepala aku.Dua tiga hari jugaklah.Dan boleh dikatakan mood untuk aku berblog tu menurun sedikit.Siap aku tak update blog tu!Jadi kat cni ada panduan sedikit dari rakan2 kita macamana nak menghadapi aura2 negatif ni.

-->Dari rakan2 blog biasanya akan nasihatkan jangan publish komen2 begitu kita taknak aura negatif tu lekat kat blog dan juga diri kita.

-->Diri kita tu sendiri kena bersedia dari semua segi kerana di luar tu tak semua orang suka akan cara kita,walau baik macamana sekalipun niat kita, tetap ada salah dimata mereka.

-->Anggap sahaja mereka itu tak wujud,kerana selalunya yg tulis komen negatif ni tak berani nak bagi nama atau link sebenar mereka.



Seboleh-bolehnya elakkan yg negatif ambik yg positif.Bila ada sifat positif dalam diri seolah-olah ada satu tenaga yg akan membantu kita untuk memajukan diri kita sendiri!

Sunday, January 29, 2012

Stock baru sudah sampai!



Stock baru sudah mari!!!Jamboree haritu sambutan sangat2 luar biasa siap sold out sume stock.Tq so much atas sokongan anda semua=D And aku pasti korang yg bersukan tu pasti memerlukan bantuan Rocktape untuk meningkatkan lagi performance korang!


Untuk maklumat korang Rocktape terdapat dalam 2 saiz iaitu :


1) 5m x 5cm(gelung kecik)
2) 5m x 10cm(gelung besar)

Sebarang pertanyaan boleh call/SMS bro Aqmal 0192042974 utk maklumat lanjut.
Dan sesiapa yg berminat nak jadi dealer tu sangat2lah dialu2kan.

Saturday, January 28, 2012

Tak Puas!

Nak tergelak aku baca news kat satu laman web ni..Makin hari makin tak logik insan2 tu..

Ok dah settle Jamboree di Perpustakaan Awam Kuala Pilah tadi.Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Haritukan kawan aku dok ajak makan malam pekene udang goreng tepung HERE tapi macam tak puas makan nak lagi loh..Jadi malam tadi aku g rembat udang kat Carrefour buat udang tepung versi sendiri nyer..


ginilah rupanya klu ambik gambar guna hp

Dapatlah dalam semangkuk gitu.Ni kalau kat kedai dah berape aku kene ni.Apalagi ambik sos konar baring depan tv sambil tengok Hulk.Marvelesss!!! 


Rocktape sememangnya Rockkks!!!

Bila kita bersukan ni kan sememangnya tak lari dari injuries.And injuries tu pulak akan makan masa nak sembuh.Ape yg aku ingin citer kat cni khas untuk atlet or sesape saje yg aktif bersukan.Tak kisahlah uolls dalam sukan bola sepak ke,olahraga ke,badminton,cycling or even berenang,sumenya boleh.

Untuk meminimakan injuries dan meningkatkan performance korang dalam bersukan aku nak kenalkan korang dengan ROCKTAPE!

Mende ROCKTAPE ni??

Korang tengok dulu macamana rupa ROCKTAPE ni.ROCKTAPE ni satu tape yg diperbuat dari cotton yg boleh strech dan dilekatkan di bahagian anggota badan yg bergerak semasa bersukan.


Aku bagi contoh klu sukan berenang korang leh lekatkan kat kawasan bahu,seperti gambar diatas.

contoh ROCKTAPE digunakan di bahagian lutut.

Fungsi ROCKTAPE.

*Rocktape boleh menggalakkan pengaliran darah di kawasan yg korang tepek tape tu tadi.
*Boleh meningkatkan performance dalam sukan.Meaning korang bila bersukan tu semacam ada tenaga tambahan gitu.
*Meminimakan injuries.Ini paling penting
*Dan tape ini turut digunakan di klinik dan hospital untuk memulihkan pesakit yg mngalami masalah muscle dan sendi spt di Pantai Medical Center.

Ni aku bagi info pasal ROCKTAPE ni

Made in Australia
Diperbuat dari cotton yg boleh strecth
5meter x 5cm
Water resistant

Ni aku bagi basic2lah yer selebihnya kalau korang nak tau pasal ROCKTAPE ni leh SMS or call bro Aqmal 0192042974


**Oh ye sesiapa yg nak tahu lebih lanjut boleh jumpa kami di Kuala Pilah Royal MTB Jamboree 2012, 28 Januari 2012 bertempat di Perpustakaan Awam Kuala Pilah,Jalan Bukit Pilah jam 7.00 pagi-1.30 petang.


Jumpe korang pagi nanti yer..


Friday, January 27, 2012

Kata2 dari Ustaz Azhar Idrus..


''Jangan mengeji orang kerana martabat kita belum tentu disisi Allah''

''Anggap kita yg paling jahat,kita yg paling kurang,kita yg paling hina kerana Allah suka org yg merendah diri''

Aku ambik ni dari salah satu ceramah Ustaz Azhar Idrus..HERE
Pic kredit to google

18 for RM6.50!

Rasa tah pape cas kemain mahal.Semalam aku diajak makan malam oleh kwn aku.So aku yg tengah mengidam nak udang tepung tu dapatlah rasa semalam=D

Seperti biasalah kalau kedai tu ade kerang bakar aku orderlah.Lepas beberapa minit gtu kerang aii pun sampai.Sampai2 jer aku terkejut.''Banyak ni jer?''Aku tanya kawan aku.''Eh ckitnya'' kata kawan aku.Korang tau dalam bekas tu ade 18 butir(betul ke ni?) kerang & harganya RM6.50!!!Perghhhhh!!!Kemain mahal kalau kerang dihidang tu besar2 saiz tiram ke takpe jugak ni saiz ibu jari aku belum tentu lepas!Sah aku tak beli lagi kat ctu.

Dan kekewaan aku bertambah bila jagung bakar kegemaran aku ni keras & tidak ada rasa langsung!Mestikah aku berpaling tadahhhhh...

Thursday, January 26, 2012

New Project More $$$=)

New project..more $$$

I like=D!Kene kerja lebih cikit nampaknya.Sesiapa yg ahli sukan or kerap bersukan maybe u olls akan termasuk sekali nanti..hehe

Ps : Harini update pendek2 jer yer aku manyak keje lohhhhh..

pic kredit to google.

Umpan sudah dipasang....

Aku nak berangan sekejap=P




Umpan sudah dipasang..
Sebagai penaik semangat.
Yang tinggal cuma USAHA..=)

Wednesday, January 25, 2012

The Best Customer Service!!!

Klik the pic and read


Sangat best ok surat budak2 pun dieorang layan dengan cara yg profesional and siap bagi card lagi.Pandai dieorang ambik hati pelanggan=D

Pic kredit  to Paker Lim

Lubuk emas Cake Pops!

Cake Pops ni sangat cute and ade macam2 rupa bentuk..Aku tak pernah tau pun ape Cake Pops tu sebab kat Malaysia ni asyik2 cupcake asyik2 cupcake.Start ambik tahu lepas aku terbaca buku utk buat Cake Pops kat Mag Female!


Inilah die buku Cake Pops yg buat aku tengok kat Mag tu..Harganya uii mahal jugak..


Kalau lah aku ni kreatif dah lama aku try buat cake secomel ni.Bila aku carik kat internet di Malaysia ni masih tak ramai yang buat Cake Pops ni.Yang ade pun design basic2 sajer.Jadi aku rasa sape2 yang terer baking dan kreatif tu ini boleh dijadikan lubuk emas korang utk tahun ni kut..=P

Good Luck!

Pic kredit to google

Tuesday, January 24, 2012

Wajarkah AirAsia disaman di Australia??

Mengikut ape yg aku bacalah kan Air Asia disaman kerana gagal menyatakan tambang penuh perkhidmatan di laman webnya.Kira ade hidden fees lah gitu..


Ini personal opinion akulah kan sebab aku pengguna AirAsia.Ape yg aku tahu harga yg dinyatakan dalam iklan itu hanyalah harga tiket semata2 tidak termasuk Airport Tax,Fuel Surcharge,luggage dan cas2 yg lain.Seperti MAS semuanya sudah dicombine sekali dengan tiket (betulkan klu salah) bukan?

Jadi disini terpulang dengan pengguna itu sendiri.Pengguna boleh membuat perbandingan bila dah dapat harga sebenar tiket.Kalau mahal jangan bayar cari flight yg lagi murah.

Hidden fees dalam iklan tu tak dapat dielak hampir semua bisnes macam tu.Harga yg murah untuk pancing pengguna tapi tidak semestinya pembeli.

Jadi pandai2lah...

Tau tak mende RT tu??

RT in Twitter means ReTweet/RepeatTweet.Faham tak?Bila ade tweet yg menarik and U nak share dengan ur followers it's ok.

Tapi bila dah u borak dengan kwn u pun nak RT nak kasi semua followers tahu ape yg u olls borakkan / nak bagitau semua yg u ni peramah orangnya.Stop it lah RT only bende penting  n berfaedah jer kacau timeline tau tak.

Dah u setiap saat borak ngn followers u and berderet jer kemain susah aku nak carik tweet rakan2 yg lain.

Friday, January 20, 2012

Penyanyi Izwan Pilus Meninggal Dunia.


Berita ini sangat mengejutkan aku apabila penyanyi yang popular dengan lagu Kembali Senyum iaitu Izwan Pilus telah kembali ke Rahmatullah jam 6.15 petang tadi di Hospital Ampang Kuala Lumpur.

Arwah meninggal akibat jangkitan kuman didalam darahnya.Al-Fatihah...

Cebisan dawai dalam ayam panggang!

Aku kan penggemar ayam,jadi aku orderlah kepak ayam panggang haritu.Aii mengidam takleh tahan..hahaha..

Bila dok tengah2 syok makan Bg Chik selamba dok tunjuk cebisan dawai kat aku.''Eh dapat kat mana?'' Dalam  kuah ayam tulah leh tanya lagi..''Bakcni bak cni, aii nak ambik gambo''.''Takde keje lain'' Alah blogger perangai semua sama yer tak..hahaha


Snap guna henpon saje,kamera tarak bateri..

Kene hati2 jugak korang kalau makan tu.Klu mak ayah budak yg kene takpe lagi ni klu budak2 mau die telan..aishhhh..

Ally Iskandar Sah suami Farah Lee!Tahniah!


Tahniah buat Ally Iskandar Mohd Mardzi,36 kerana telah sah bergelar suami kepada Nurfarahin Romli,23 atau lebih dikenali sebagai Farah Lee.Kedua-dua pasangan dinikahkan jam 10 pagi tadi di Masjid Kristal Kuala Terengganu.




Pihak lelaki memberikan mas kahwin berjumlah RM250 serta tujuh dulang hantaran kepada pengantin perempuan yang antaranya terdiri daripada Al-Quran, sebentuk cincin, baju kurung, telekung dan sejadah.
Pengantin perempuan pula membalas sembilan dulang antaranya telefon bimbit, baju Melayu, cincin, jubah dan manisan-Mstar.
Pic kredit -OhBulan.

Thursday, January 19, 2012

Lips Bank : Maybelline Baby lips Lipbalm


They have 4 different flavours which are energizing orange,smoothing cherry,methol and anti-oxidant berry.Aku pilih smoothing cherry.


Sangat melembapkan,klu aku kene apply selalu simce aku asyik minum jerkan,bau manis2 cherry gitu.bila aku pakai tu xde pulak kaler2 bagai,kira colorless.

Bibir bawah aku lebih cepat kering berbanding bibir bahagian atas,jadi mmg sangat memerlukan lipbalm setiap masa.

My Rate : 9/10

Rita Rudaini terima surat tidak masuk akal dari Aidil!!

Kisah rumah tangga mereka ni macam bersambung-sambung jer aku tengok.Mungkin ia didedahkan kepada media maka kita pun tahu isi didalamnya.


Baru2 ni Adil Zafuan dikatakan meninggalkan Rita dan anak2nya selama seminggu tanpa tahu kemana dan tidak memberi apa2 alasan pun kenapa dia berbuat demikian.Kemudian kisah perang Rita dan iparnya di twitter.

Dan baru pagi tadi Rita telah mendapat sepucuk surrat dari peguam Aidil meminta tuntutan yg tidak masuk akal kata Rita.Namun Rita tak dedahkan pulak ape tuntutan tersebut kerana Rita ingin penguamnya meneliti dahulu surat tersebut.

Macam-macam dugaan rumah tangga ni kan..Hope semua diselesaikan dengan cara baik..nak happy ending jer=D

Pic kredit to google.

Im in dilema...

Bak kata pepatah ''ditelan mati mak,diluah mati bapak''.Tak sangka dalam usia macamni masih ade lagi orang yg mengatur hidup kita,dan kita TERPAKSA ikut sebab nak jaga hati mereka.


Im in dilema koo sekarang korang.Ini bukan soal kahwin paksa ke ape ke but soal kerjaya.Im happy with what im doing now dan sangat selesa dengannya namun dipaksa stop utk ikut telunjuk orang lain.Patut ke ehhhhh..

Tiada niat lain tapi hanya inginkan pendapat dari korang yg berpengalaman...

Tuesday, January 17, 2012

My Purple Shades!

Minggu lepas me and Bg Cik kuar jalan2 nak buat mini shopping with budjet okeh.Setiap kali keluar tu please bwk duet cukup2 saje kerna sure korang akan over spend punyer.Disebabkan sale CNY jadi harga adalah sangat berbaloii



I got myself 1 cardigan,1 tops,1 legging,bra n panties.Ape yg suprise me total sume tak sampai Rm70 pungggg!!!=D Syiokk!!! Still within my budget kooo so yg lebih leh simpan next Sales pulak=P

P/s bra & panties takkan aku nak letak gambar pulak malu lah aiii...


Pencuri tak guna!


Memang patut pun pencuri tu kene potong tangan..Sakit hati tau korang bila kita ni jadi mangsa menyusahkan orang betullah..

Aku dok perati jer dari dulu senyap2 rembat $$$ aku!grrrr

Nak mata cute macam artis korea???

Well pakai contact lenses ni boleh membesarkan saiz kornea mata dan mata nampak bulat & cute gitu.Korang lihatlah artis2 wanita korea jepungg uii cute2 belaka.

klu korang kata ni tak cute mmg butaaaa laaaahhhh..

Being perempuan or remaja yang comfirmlah nak nampak cute gitu dengan serta merta akan terpengaruh nak pakai jugak..''aii nak blue eyess!''.Nak dapatkan contact lenses ni mudah sesangat,secara online and kat pasar malam pun leh dapat tapi kan before korang nak pakai ke ape ke better baca pesanan dari Kementerian Kesihatan ni dulu.

Ingat dok taruk2 jer ker contact lenses tu dalam mata?kene checking up dulu yer syg sume.Nak cantik,cantik jugak tapi takut jadi lain pulak nanti.And make sure beli dari sumber yg betul tau.Aku belum sampai seru nak pakai contact lenses sangat scary bila aku tengok orang pakai and cabut contact lenses tu dari mata..eeeee...

Pic kredit to google.

Monday, January 16, 2012

High Temperature=(


Monday blues betullah harini aku leh dapat demam plus selesema pulak.Lepas makan ubat rasa nak baring jer ni tapi tak bolehhhhhhhhhhhh banyak keje aku tengah beratur tu..dengan post blog terchenta aku lagi..=P

''Sejuk oh sejuk ai mau selimut''

Pic kredit to google

Awas!Julia Perez & bra berduri!

Julia Perez kenal tak kenal ni?Alah korang memalu lak of course lah kenalllll kan.Kali ni nama Julia Perez masuk blog aku lagi disebabkan ke''kreatif''an minah ni..

Kali ni Julia Perez muncul dengan bra berduri aka bra ala duriannnn,bukan laserr yer aku ulang bukan laser.Aku dah cakap kan minah ni kreatif korang tak cayer.Memula aku tak percaya gak tapi bila aku tengok gambar ni..


Aaaaaaaa macam durianlahhhhhhhhhhh

Pic kredit to Kapan Lagi

Ada Ong Punya!Ka-ching!=D


Grocery shopping mesti ada dalam list tiap2 minggu.So bulan ni banyaklah kaler merah &  tangerine yg aku nampak kat supermarket tu.Bila dah kiri kanan buah limau maunya aku tak terpengaruh .Beli jugak beberapa bijik limau=PSay hi to my limau!Hahaha..

So balik rumah sesi memasak pulak.My favorite chicken curry!

Malam macam biasalaa checking email yang tak pernah habes2 tu and tetiba aku dapat this email yg aku tunggu2.



Waaaa rezeki datangggg walaupun urusan tu makan masa hampir sebulan jugak tetapi hasilnya berbaloi.Thumbs up Bang Cik=D!

Sunday, January 15, 2012

Hijabista : Irma Hasmie..

Irma Hasmie cantik & manis orangnya.Artis ni sebelum berhijab aku tak ambik port sangat tapi aku tahu Irma Hasmie ni cantik orangnya sebab my fren yg pernah jumpe Irma  kata macam tu.Aku start noticed her bila isu dia bersama Nabil itu pun aku still dengar2 macam tu saje.

Dan apabila Irma Hasmie berhijab penuh aku jadi...''cantiknya die''.Aura pada mukanya menunjukkan dia lebih tenang dan matang(ini salah satu doanya di Mekah).
Irma Hasmie mula berhijab setelah kembali dari mengerjakan umrah bersama ibu dan adiknya.Tahniah Irma tak semua orang mampu berubah secepat itu.Pertama sekali Irma tampil sebagai gadis berhijab adalah semasa Majlis Rafflesia tahun lepas.Perubahan yg berlaku keatas Irma Hasmie itu pasti menggembirakan peminatnya..=D


How she wears Hijab?


google

google

Irma pakai anak tudung melekat kat kepala okeh jer klu aku tu confirm macam bola muka aku..hehe..


Sherlock Holmes : A Game of Shadows and me..

Orang dah berkurun tengok Sherlock Holmes aku baru nak tengok..Hehehe..lambat pun lambatlah janji ada..Aku tengok ni after my Mini Shopping CNY haritu HERE.


Movie Sherlock Holmes ni aku yg recommend kan.Kalau tak best mesti gue kene kutuk nyerr.Hahaha dah tu jer movie yang ade ingat nak tengok Suatu Malam Kubur Berasap tapi malas tul lah nak g Klcc.

Tak ramai pun orang haritu maklumlah dah dihujung movie kan.Mula2 tengok tu aku rasa macam bosan pulak.Matilaaaahhhhh!!!And bila dah 7-8 minit gitu nampak ok dah..Walaupun dalam hati ''argghh ni bukan movie taste aku''.Banyak pulak songeh aku,last2 tengok sampai habis jugak=P

P/s dalam movie tu Sherlock Holmes & yang jahat tu ade sebut something pasal chess tapi asal aku bengong sangat tak dengar betul2.=(

My rate : 7/10

Saturday, January 14, 2012

Mini Shopping CNY..

Pics taken by my phone camera..so gambar tak jelas sangat...

Mini Shopping masa CNY sale.During sale nilah baru nak shopping sebab sale kaw2 punyer..Barang sama tapi harga yang lebih murah..i like!=D

coloured pants yg menjadi idaman tapi xde saiz=(

dress section

pants yg ada my saiz tapi tak colorfull pungggg..

hasil rembatan daku hari itu=)

kali ni aku tak over spend & telah berjaya berfikir dengan waras!fuhhhhhhh=P

Friday, January 13, 2012

Periuk Belanga ku dikebas orang!!


Aku nampak ni dah mula pikir ''beli ke tak beli ke tak??''


Sebab ade sale sampai hujung bulan Februari nanti.Aku sangatlah berkenan nak yg Rm69.90 & yang Rm55.90 leh wat pancake utk sarapan pepagi kan.

Korang tau periuk belanga ku dirumah dikebas dek orang terus ghaib ko..Dalam rumah pun leh hilang tau..Sedih mengingatkan periuk kilatku chewahhh.Yelahkan beli pakai duet bkan air liur mahal lak tu mak aku dah chop awal2 nak ambik periuk aku tuh tapi ade orang tarak hati perut punya...Aku tunggu jer die nak pulangkan balik..


Thursday, January 12, 2012

First day with P1 Wimax!


Disebabkan kat rumah aku ni wifi macam nak taknak jer share,jadi aku nekad beli sendiri pakai sendiri lagi puas hati.Mula2 aku ingt nak ambik Broadband Digi tapi amoi tu kata signal broadband sampai tingkat 5 jer so aku beli jerlah P1 Wimax!


Signal weak tapi berdesup lajuuuuuuuu.Nak jugak aku tengok macamana kelajuan nya kalau dapat Good signal..Pernah dapat ke??

Dalam 7 hari kalau tak puas hati boleh pulangkan semula modem 4g ni.Baru first day comfirmlah terbaik.Aku bajet dalam 7 harini performance mesti 1st class punya..Jangan lepas tu jadi lain pulak...

Ayam Goreng McD lebih istimewa!


Setelah berbulan baru la sempat nak pijak kaki ke McD.Sekarang ni dah kurang ckit makan fastfood baguslah kan tak asyik sumbat lemak jer.Hehehe..


Makanan kegemaran aku kat depan aku tuh.Aduh ngak bisa ku tolak klu orang dah offer=P Serius sedapppppp...


Ayam goreng McD kini dan selamanya..Hahaha..Ade Awang Hitam kat depan aku,die order ayam goreng gak.Bia budak McD tu bagi ''Ohhh too small too small i want big ones''.Bila time aku lak nak jugak aku cakap tapi aiii maluuuuuuuuuuuuulahhh...jadi dapatlah peha ayam cinonet ni...T_T

Monday, January 9, 2012

Churpchurp sehingga Jan 2012 RM93.53!!


Lagi Rm6.47 untuk aku cashout kan my Churpchurp.Semakin nak cashout semakin slow pulak social seeding yang aku dapat.Bila agaknya boleh merasa hasil dari churpchurp ni ek..=P

Sunday, January 8, 2012

My first Paper Craft!!







Yay paper craft aku yg pertama!Mula-mula nampak macam leceh jer bila dah start buat ohh aii suke sangat2=D Akan cuba untuk buat yg lain pulak..Happy Sunday guys!

tweet..

Followers