Saturday, July 30, 2011

RAMADHAN AL-MUBARRAK

'Dia' penghulu segala bulan,
'Dia' bulan yg penuh keberkatan,
'Dia' bulan yg dinantikan sekalian umat Islam,
'Dia'lah Ramadhan.
Kepada readers delour87 yg beragama Islam 
Saya & keluarga ingin mengucapkan
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarrak
Semoga Ramadhan kali ini kita beroleh lebih berkat & nikmat drNya.
Amin

HANDBAG HARI LEBARANLAH PULAK...



Ini jagung paling sodappppppp.Tak rugi u beli.Aku dh bertahun2 makan jagung dari Kpg Baru ni,dari harga seketol 2.50 sampailah sekarang 3 henget dah seketol.Kedai bro jagung ni berdepan dengan kedai Nasi lemak antarabangsa kat Kpg Baru tu.Dua ketoi utk aii sorang yerrrr.

Aku draft entry ni kul 2.03am dengan seharum semerbak bau makcik sebelah rumah aku ni masak kari.Tiba2 rasa lapar lak=P Korang nampak tak gambar bag kat bawah ni..cantik kan..ade banyak lagi bag2 yg cantik and tengah on SALE...


Jadi sape2 yg tengah carik bag utk Hari Lebaran tu nilah kesempatan korang bulan puasa karang mesti malas dh nak kuar sane sni kat.Comfirm sesak!Nak dapatkan bag Lebaran korang jenguk TRICKUP jer.Sonangggggggggggggggggg..



Friday, July 29, 2011

MALAYSIA KECUNDANG,KHAIRUL FAHMI HERO.

Ya Malaysia tidak layak untuk ke pusingan ketiga kelayakan Piala Dunia 2014 walaupun berpuluh2 ribu rakyat Malaysia telah memberi sokongan kepada skuad Harimau Malaya semalam.Sememangnya belum ada rezeki buat Malaysia menempah nama dalam Piala Dunia 2014 nanti.

Wah ayat aku skema giler aihhh.Yelah seperti aku cakap kat atas belum ada rezeki banyak lagi yg kene kite perbaiki.Jadi bila kalah tu janganlah korang frust or dok melenting pastu buat update ntah pape jer.Biaselah tu adat  bertanding ade menang ade yg kalah.Kita sokong skuad olimpik kita pulak selepas ni yer.

google

Tapi ape yang pasti Khairul Fahmi adelah hero kerana telah dapat menyelamatkan banyak cubaan berbahaya dari Singapura.Hanya satu(1) gol yg bolos.Cayalah Khairul Fahmi usaha memang mantap.Sekirannya Malaysia dapat melahirkan banyak pemain seperti Khairul Fahmi nescaya menentang Singapura dilain hari hanya seperti makan kacang tidak berkulit.

eh kembali skema lagi...

Wednesday, July 27, 2011

BURUK NA..

Cuaca panas buat aku nak potong rambut.Rimas kooo dengan peluh2 bagai.Lagipun rambut panjang2 ni payah tul nak diuruskan.So kawan aku yg a'la2 pro lah katakn potong rambut.Zapzapzap siap!Pas siap tu aku belek2 kat depan cermin.Ok jugak nih..Bila dah siap mandi aku keringkan tengok cermin lagi asal mcm tak kene jer ni.

Aku send pic aku ngan adik aku nak tau ape die reply

Buruk na..Asal rambut ko cam cendawan nihhh???

Siotlah koooooo.......

Hahahaha...



Monday, July 25, 2011

HARGA TIKET PERLAWANAN PUSINGAN KEDUA MALAYSIA VS SINGAPURA.

Bagi peminat bola sepak Malaysia korang boleh dapatkan tiket pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2014 antara Malaysia dan Singapura pada 26 Julai bermula 9 pagi sehingga menjelang hari perlawanan Khamis ini.

Harga tiket adalah seperti berikut : Grand Stand (RM50),Terbuka (RM30),Kanak2 bawah 12 tahun (RM5).

Korang boleh dapatkan tiket di Pintu Utama,Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya(MBPJ) dan Pintu A,Stadium Shah Alam sehingga 27 Julai bermula jam 9 pagi hingga 7 malam.

Tiket juga boleh dibeli secara online di tickethotline.com.my dan penebusan boleh dibuat di Pintu Kuning,Stadium Nasional Bukit Jalil sehingga hari perlawanan.

JADUAL WAKTU IMSAK & BERBUKA PUASA TAHUN 1432H/2011M

Isnin kembali and lagi seminggu kite start berpuasa.Aku dah siapkan awal2 aktiviti aku untuk puasa nanti.Korang macamane?Kat cni aku sertakan Jadual waktu imsak & berbuka puasa bagi tahun 1432H/2011M untuk korang rujuk/print.


klik utk image besar

Aku tak dapatlah nak sertakan semua negeri jadi bagi negeri2 lain korang rujuk blog rakan kite ni yer.Mari kite sama2 nantikan kemunculan Ramadhan=D



Saturday, July 23, 2011

PIALA DUNIA SEPAK TAKRAW 2011 VS KELAYAKAN PIALA DUNIA(FOOTBALL)

Yayyyy Malaysia layak ke peringkat separuh akhir untuk Piala Dunia Sepak Takraw 2011 yg berlangsung di Stadium Titiwangsa tadi.Hope team Malaysia dapat layak ke peringkat akhir esoknya.Klu dapat jumpa Thailand lagi syiok.

Kurang sejam lagi nak tgk live bola sepak Malaysia vs Singapura pula untuk kelayakan Piala Dunia.Aha hujung minggu ni kite habiskan masa tgk sukan jerlh.Doakan yg terbaek untuk team Malaysia tau!!!

Friday, July 22, 2011

SI BUBBLE KU...

Meet Bubble=D Ini gambar paling jelas aku dapat ambik die asyik bergerak jer..Tak sangka yg aku akan bela hamster jugak akhirnya.First time aku pegang melayang ko hamster ni atas lantai sumpah geli bila die jalan atas tangan aku.




Usia Bubble baru 5 minggu sebab tu kut die asyik tido jer..ke mmg hanster suka tido?Aku pilih hamster ni pun sebab tak leceh sgt nak jaga tak macam jaga kucing.Tapi kucing lagi gebuussssss=P

Thursday, July 21, 2011

ROSE & STRAWBERRY!



Theme : Rose Garden
Dalam banyak2 bunga,rose paling menarik perhatian aku.Mari kite berangan letak di halaman rumah.Gorgeous!


Eh ade strawberry kat cni.Serius!yang gantung2 tu pokok strawberry tau.

TIBA-TIBA DAPAT CALL DARI DIA..

Okeh tiba2 dpt call dari mak kesayanganku pagi tadi.Tiap kali call mesti mak akan tanya bila aii nak balik walaupun aii dah banyak kali bagitau sebelum ni.Ai know she miss me so much!Hahaha.Klu masuk bulan ni dh 8 bulan tak balik kampung.Jahatnyer aii..tadi adik bagitau mak mengadu sakit belakang sebab kat kmpung mak jadi pengasuh baby and baby yg die asuh sekarang dh berat sgt tak larat nak dukung.



Kadang2 rasa bersalah jugak tak maulah bagi mummy kite buat keje kan .But no worries mummy end of this year dah boleh bersara dah..=D And lagi hadiah utk mak ai tahun ni aii ambik cutii sebulan ko...=D

Tuesday, July 19, 2011

PESTA FLORA PUTRAJAYA 2011 VERSI GAMBAR BUNGA.

Yg minat bunga,orkid yg warna-warni post ni utk u olls.Gambar ni sepanjang Pesta Flora Putrajaya 2011 last week.''Awak jgn lupa ambek gambo bunga tau mak saya nak tengok''.Post ni banyak gambar sarikata aku ckit jer.  




Tidak ketahuan berape reganyer..

Try bilang berapa kosongnya..aku terngaga..Sold out ko..


Yg merah tu menarik perhatian mataku..




Yg ni aku soka..nampak tak?


 Apekah buah sentol itu?
Rambutan budak sekolah pun adooo..

warna-warni cactus
RM7/pcs

and last sekali harum sundal malam..tiap kali aku denga nama pokok ni aku ter'imagine'' kak pon mengilaiiiii uuu..

COSLOW ALA KFC..



Ni baki coslow aku semalam.Aku dapat resepi coslow ala KFC ni kat internet jugak tapi aku tak hengat address webnya.Kemain oren color coslow aku,terlebih carrot ko seciput kubis.Nak coslow u olls rasa mcm coslow KFC kene pandai balance rasalah.Aku main campak2 jer dah terlebih masin.Asyik terlebih jer.Tibai jerlah makan takkan nak buang kut.Aku tak kasik resepi lah yer senang jer ni...

AKU PUN FOOTBALL FREESTYLER JUGAK PEE..E

Tau tak ape itu football freestyler?Wah tajuk tak agak2..macam lah aku pandai sangat.Ok Football freestyler tu adalah satu seni timbang bola  secara bebas.Kat cni kita akan nampak macam2 gaya timbang bola yg unik bergantung kepada kreativiti seseorg itu.

Baru jer aku nengok si Nam the man & Abbas dok timbang bola depan Sri Pentas,ternganga ko dok terpikirmacamane bola bulat tu bola steady jer depa timbang.Aku dok timbang dgn kaki tu leh jgak tapi 2x jerlah pastu terus hilang bola tu.Si Abbas tu bagitau die boleh buat sehingga 40 style!memang patut pun die dh boleh jadi judge sekarang.

Yang menarik lagi depa ni ade gelaran2 Dr & Prof.Aku kira Prof tu dah pro sesangat lah kut.Dengan timbang bola saje u olls!Ade info ckit kat cni,bulan September 2011 di Sunway Pyramid akan ade championship utk freestyler seluruh dunia.Tarikh tu aku comfirmkan lagi nnt yer.

Ini breakfast post utk korang baca dulu k..

Saturday, July 16, 2011

PERNIKAHAN SI CANTIK FARAH AF2


Cantiknya Farah AF2 ni kan kan.Aii paling suka tengok die senyum..Seceria orangnya.=D Tahniah buat Farah sekarang dah bergelar isteri orang.Majlis pernikahan Farah & Johan diadakan diatas kapal Cruise Tasik,Putrajaya.Wahwahwah macam2 idea artis sekarang yer.Jom usha gambar sepanjang majlis pernikahan Farah & Johan di Putrajaya.








Gambar paling best aku letak bawah.Hehehe.
Gambar kredit to OhBulan.

Friday, July 15, 2011

BAJU RAYA INSPIRED BY VICTORIA BECKHAM!

Macam tahun2 lepas baju raya aku mak aku yg settle kan.Aku hanya pakai n komen jer.Hahaha.Tahun ni aii tak tau pulak mak aku senyap je ke aku kene carik sendiri nih.=P

google

Nampakkah kamu tunic si Victoria itu??Yeahh color  itulah yg aku dok bising2kan kat adik aku suh die carik cepat2.Sekarang buat baju dah takde hal,last2 minit pun aku kasi kat adik aku jer.Dua tiga hari cmfirm siap.Pasni lehlah bangga color baju raya aii inspired by Victoria Beckham!Wahhhh tak agak2=P

KERABU MANGGA TERBAEK!



Inilah kerabu yang aku kata sedap sgt tu.Yang ni aku tapau bebanyak nak makan kat rumah pulak.Ada satu lagi kerabu yang aku rasa terbaik di salah satu kedai kat Sungai Besi.Kedai tu bukak malam jer.Ok yang aku tapau ni dekat2 area aku jugak di Cheras.Sebab aku dah selalu sgt makan kerabu mangga ni lidah aku dh dapat agak jugak resepi nak membuatnyer.Meh aku share...

1)Mangga
2)Kacang panjang
3)Carrot
4)Tomato
5)Cili Padi
6)Air gula
7)Lemon
8)Garam & serbuk perasa

Cara nak buat tu u olls campur jer semua tapi hiris nipis2 panjang2 dulu biar senang ckit perasa tu nak menyerap.Air gula n perahan lemon jangan letak banyak sgt.Korang pandai2lah balancekan rasa tu.Resepi tu ikut tekak aku yg merasa ni klu tak jadik mintak maaflah yer.


ADE DAH BUKAK BLOG KE?


Morning semua=D Ade yang dah bukak blog ke pagi2 ni??Me!me!me!Hujan lebat jer tapi takleh nak tidolah so tengok kartunlah jap.


First time tengok kartun gni..Cute jer!Next....ai nak buat sarapan dulu yep..

Thursday, July 14, 2011

BILA TENGOK BOLA LIVE STREAMING..

Citer bola lagik..nak buat gimana dh musim bola..miowww..hahaha.Aku fan Arsenal tapi tak tengok pun kat stadium.Arghh aku pikir banyak kali nak buang duit beli tiket.Takdenyee aku tengok di rumah lagi sedap.Semalam kan takde live di astro jadi buat pertama kalinya aku tgk live streaming kat Arsenal.com.Tengah2 siap sedia ni nak tengok tiba2 Celcom line naik minyak!Panas tul hati aku dah berkali2 ko dulu aku pernah post kes yg sama gak.

Minit ke 60 game baru aku dapat online.Hampeh tullaaa.Tu pun dgn broadband ko paham2 lah ye ke main memanjang buffering jer.


Berkali2lah gini jer..Klu aii pakai unifi no hal ma...berdesup!


 Dah ok dah..result Malaysia 0 Arsenal 4...Waaaaa...Eh2 Liverpool dah sampai Malaysia lor awal pagi tadi kul 4 am katenye...


BERGAYA DENGAN JEANS PUN BOLEH MENANG!!


Korang klu kuar selalunya pakai pe?Maksud aku seluarlah..Jeans?Pants?Aku memanjang pakai jeans,klu pants tu waktu2 urusan resmi jer aku pakai.So bagi yg minat pakai jeans tu korang jgn lepaskan peluang join contest dari Wrangler Jeans.



1)Log on to your facebook and check out MyWrangler's Facebook.
3)Choose the best photo of yourself in jeans and join the contest!

Mudahkan?U olls akan berpeluang menang iPad 2,Sony Xperia or Sony Ericsson W8!Check out MyWrangler's Facebook now!!!

Contest end 31st July 2011.

Wednesday, July 13, 2011

TIADA KOPITIAM HALAL DI SELANGOR.

Dalam seumur hidup aku cuma sekali aku pernah makan di Kopitiam.Sekarang ni soal halal haram dah naik lagi.Makanan haram bila dimakan jadi darah daging tau.Korang tak takut ke.Seumur hidup akan melekat dalam badan korang makanan yg haram tu.Kopitiam2 ni tau nak untung jer.Main letak jer tanda HALAL ko tu.


Lemah lutut aku tengok kenyataan akhbar tu.Jadi pakat2lah stop makan kat kopitiam/mane2 premis makanan yg tidak sah status halal haramnya.

FIRST CASH OUT IPANELONLINE!!! NAK JOIN??

Klu aku join ape2 program dalam internet i'll make sure ia bukan scam.Aku akan cash out bila sampai jer minimum amount nak cash out.Then,aku leh tau program ni tak tipu aku.Aku join says.my sampai sekarang tak cash out lagi.Jadik aku hold jer dulu.Aku join pulak ipanelonline.Macam biase aku tak mengharap sgt.Dalam 2 bulan gtu aku dah boleh cash out.Katanya diproses 7 hari bekerja.So tunggu jer laa.

Tak sampai pun seminggu aku dapat email dr ipanelonline menyatakan request cash out aku dh complete.So apelagi aku cek paypal aku.Yayyy my first cash out!!!Walaupun ckit aku happy lol sebab program ni bukan scam.Jadi sekarang aku otw nak cash out buat kali ke-2..Tak sabarnyerrr.So sesape yg tak join lagi tu boleh lah u olls join sekarang Ipanelonline.com .Free jerr=)

WAJIB TAU : INFO MALAYSIA VS ARSENAL

Ini adalah info perlawanan antara Malaysia vs Arsenal yang perlu u olls tau.

Malaysia vs Arsenal


Date : 13 Julai 2011
Venue : Stadium Nasional Bukit Jalil,Kuala Lumpur
Time : 8.45pm waktu Malaysia
Live: Astro Supersport (817) NO live=(

Jangan lupa tau malam ni=)


update:No live ler u olls..sedihhh=(

HAMPEH TULLAH!



Nampak tak mata belah kanan aku tu merah jerrr.Tak taulah ape sebabnye.Ni aku nak siap2 kuar nak pg putrajaya nak tengok Pesta Flora.Ni tahun ke-2 aku ke sana.


Tapi apekan daya hujan lebat bebenor.So cancell jerlah terus ke mines nak tengok Transformer.Menyesal aku tak book awal2 seat yg tinggal tak strategik langsung.Oklah moh kite ke Balakong jer,kut2 ade kat ctu.Hampeh jugakkk..Bila dah yg dihajat tak dapat apelagik kite balik rumah jerr.Hujan2 sedap tidurr.


Kuih koci kegemaran aku.Sepuloh bijik pun aku boleh melantak sorang2!


HARPER SEVEN PUTERI DAVID & VICTORIA BECKHAM


google
Will & Kate Wedding

Aku rasa u olls semua dah tau fashion icon Victoria Beckham telah selamat melahirkan seorang puteri bernama Harper Seven Ahad lalu.Akhirnya depa dapat jugak anak perempuan kan.Can u imagine bila baby girl tu dh besar nnt  victoria kasi dress up kaw2 nyer.?Aku rasa mesti si Happer ni akan jadik macam Suri Cruise nnt.So same2 kite tunggu pasangan ni buat PC tunjuk baby girl dieorang.

Tuesday, July 12, 2011

KEPUTUSAN PENUH DIGI WWWOW AWARDS



Fave Person Under 15 >>> Let it be <3 Hisyam The Photographer 


Fave Person Over 40 >>> brandjontan (Jon Tan) 


Fave Tech Head >>> The Techno Hut 


Must-Follow Personality >>> Ini Anwar Hadi 


Online Shop of the Year >>> Karysma Beads and Sequins  


Online Story of the Year >>> Malaysia wins AFF Suzuki Cup  


Fave Malaysian Female Online Celebrity >>> Stacy AF6 (--")


Fave Malaysian Male Online Celebrity >>> Nicholas Teo  


Top Kay Poh >>> Lee Zi Wen  


Top LOL (humor) >>> Blog Yang Amat Serius 


Top Makan Makan Expert >>> Oh Malaysia  


Picture of the Year >>> Beautiful White Orchid  


Video of the Year >>> bajetnyeewww  (Anwar Hadi) 


Blogger of the Year >>> Ini Anwar Hadi 


Best Internet for Good Award >>> PetFinder.my 


Best Internet for all Idea / Campaign >>> A.F.O Radio


source

FABREGAS,AKU KECEWA=(

Silalah korang teliti senarai nama-nama pemain Arsenal yang akan bermain di Malaysia 13 Julai 2011(besokk yayyy!!)

Vito Mannone
Sebastian Squillaci
Johan Djourou
Kieran Gibbs
Andrey Arshavin
Carl Jenkinson
Marouane Chamakh
Ryo Miyaichi
Armand Traore

Wojciech Szczesny

Thomas Vermaelen
Bacary Sagna
Theo Walcott
Alex Song
Robin van Persie
Jack Wilshere
Tomas Rosicky
Denilson
Aaron Ramsey
Emmanuel Frimpong
Samir Nasri
Carlos Vera
Laurent Koscielny

Tengok tajuk pun u olls dah tau.Napelah boleh pulak Fabregas tak join sekali.Kecewa aiiiiii...=(( Tak sabor aku nak tengok game Malaysia vs Arsenal harini!

ADDICT GAME PLANT VS ZOMBIE!

Klu tak salah kenape nk bising2 nak marah2..Eheheh tersentap pulak..Biaselah aii pun mnusia jugak ada masa rasa pahit ade masa manis pulak..Baru jer settle lunch.Setelah 2 hari tak sempat nak merasa kerabu mangga depa(asyik habes jer) hari ni rezeki aii ceduk bebanyak.Dah siap makan,hati pun senang=).Balik2 keje takde wahhhhhhhh heaven!!!

Bila dh time boring2 gni aku dok habis masa & tenaga main game Plant vs Zombie.Aii addict koooo!!!Salahkan anak cousin kecik comel aku tu bagi aku try main game ni tahun lepas.

google
Uiii achick nk perang dgn zombie jap yer...

MEE BANDUNG LELEH AIR LIUR....




Nak masak sendiri macam tak reti.Klu tau pun jadik tak sedap kang rugi pulak.Kat Cheras ni kat mane ade mee bandung yg sedapppp???Aku pernah rasa mee bandung yg kasi leleh air liur masa aku ke seremban dulu(seremban ke nilai nih??)Kuah die perggghhhhhhh...gulpgulp**

WAWA ZAINAL PELAKON DRAMA ANA LULU..







Tak sangka aku ini adalah Wawa Zainal salah seorang pelakon drama Ana Lulu kat TV3 tu.Dalam drama Ana Lulu Wawa Zainal bawak watak ''Bunga'' iaitu kawan Nora Danish.Comel jugaklah bila tengok gambar die aku agak Wawa ni pelakon baru kut.Anyway i love her hairr!!!=)


tweet..

Followers