Thursday, November 4, 2010

BUAT WARGA KEDAH,KELANTAN DAN PERLIS.

Rasanya belum terlambat saya ingin mengucapkan takziah keatas warga Kelantan,Kedah dan Perlis yg sekarang ni tgah ditimpa musibah banjir.Diharap anda yg tinggal di negeri tersebut bersabar dgn dugaan yg menimpa dan diingatkan sentiasa berhati2 kerana dilaporkan arus deras berlaku disana.


Kepada yg hilang ahli keluarga diharap cekal menghadapi kehilangan tersebut.Sila lihat langkah anak anda dan pastikan mereka sentiasa berada ditempat yg selamat.Mari kita sama2 berdoa semoga saudara2 kita disana selamat dari musibah yg melanda.Amin.

KISAH AMYZA ADNAN-INILAH YG DIKATAKAN TAKTAU PR

googled

Ehem ada sesetengah org kat luar tu lagaknya sperti dunia ini dia yg punya ada sesetengah lagi yg dok diam tak tau nak kata ape.Kali ni kita cakap pasal Public Relation(PR).Selak2 kamus internet maka,

a field concerned with maintaining public image for businessesnon-profit organizations or high-profile people, such as celebrities and politicians.

 Kali ni kisah Amyza Adnan yg kononnya dihalau dr sebuah butik barang kemas terkemuka di Bukit Bintang.Menurut Amyza,kejadian berlaku apabila kru produksinya tumpang duduk dan berehat di sofa di sebuah bilik perhiasan yg dijadikan lokasi pengambaran.Kemudian seorang individu(yg biasa berurusan dgn media) mengarahkan agar mereka keluar dari butik tersebut dgn cara yg kasar.Kemudian terjadilah kekecohan di lokasi tersebut.

Bagi saya cara percakapan tu selalunya jadi punca sakit hati dan pergaduhan.PR(public relation) tu kene jaga lebih2 lagi klu kita ni  famous dan dikenali ramai.Klu org dh cop kita taktau PR kita jugak yg susah.

tweet..

Followers