Monday, January 31, 2011

FILEM SERAM ''DILARANG MASUK''

Dah jadik trend kut kat Malaysia ni musim filem2 seram sedunia.Akan muncul satu lagi filem seram iaitu ''Dilarang masuk''.Pengarahnya dh cakap awal2 filem ini tidak meletakkan nama2 popular sebagai tiangnya namun ape yg lebih diharapkan ialah jalan cerita filem itu sendiri.

googled

Ape yg menarik filem Dilarang Masuk adalah filem PERTAMA di MALAYSIA menggunakan kamera DSLR jenis CANON EOS 5D MARK II.Filem ini ala2 filem ''BLAIR WITCH PROJECT'' dan ''PARANORMAL ACTIVITY''.


Bila depa cakap blair witch project jer haku mcm tersentak........................................sebab..............mmm

KRISIS MESIR-PLEASE SPREAD THE WORDS!!!! urgent!!

Tersangat risau dan bimbang keadaan rakan2 kita di Mesir.Keadaan semakin teruk my dear.Please Malaysian Gov ambik tindakan secepat mungkin.Our people need your help.Dan utk readers delour87.blogspot.com tolong sebar2kan.Hope semakin ramai yg buka mata keadaan mereka semakin meruncing.

Ape yg dipaparkan oleh media tersgtlah lain dari ape yg sebenarnya berlaku,Ade some part yg mereka tidak tahu.Phone call disekat,internet disekat and baru2 ni flight keluar Mesir dh pun dibatalkan.Ade pelajar kita yg mengirim email mengatakan,ade yg dibunuh di jalan,kurang sumber makanan,brg2 dicuri dan ade kedengaran dirogol!!Terkini krisis di Mesir -Facebook selamatkan rakyat msia di Mesir-Nasib rakyat kita di Mesir

''NAK TENGOK FARID KAMIL BERCINTA DGN ORANG UTAN''

googled
''Nak tgk Farid Kamil bercinta dgn orang Utan'' itulah tajuk sebuah artikel dlm ruangan pojok pada sebuah akhbar.Farid Kamil yg membaca tu mestilah kecewa seolah2 disamakan dgn binatang.

''Itu penilaian yg kurang sopan apabila mengaitkan saya dgn seekor haiwan mamalia''

''Saya kecewa bila orang menilai saya begitu.Ape2 pun terima kasih buat org yg nak tgk saya bercinta dgn orang utan,mungkin dia tau yg terbaik buat diri saya.''

Yelah nape tak bercinta dgn meja ke kerusi ke kan.Bab haiwan2 ni sensetif beb!.Bagi hakulah kn penulis artikel tu mungkin ingin bergurau senda dgn Farid Kamil ni tetapi hati org sape yg tahuu.

KEHIDUPAN SELEPAS BERKAHWIN MARION CAUNTER


Empunya nama Marion Caunter adalah pengacara E! News Asia sejak tahun lalu.Kelibatnya di 
Hotel Impiana Kuala Lumpur menjadi perhatian org ramai dan juga pelancong asing.Mungkin kerana aura personaliti yg ada dlm dirinya itu.Ditanya tentang kehidupan selepas berkahwin ini jawapannya.



''Rasanya kami sudah bersedia menjadi ibu dan ayah.Saya juga belajar memasak utk suami''

''Saya sedang mendalami islam sedikit demi sedikit,Nasa yg beri tunjuk ajar kepada saya.Bagaimanapun dia tidak memaksa saya memakai tudung atau apa2 pun,dia tetap mencintai saya dlm apa jua keadaan''

Nak tau pasal fesyen dan kisah bulan madu meh CNI

BANJIR BESAR DI JOHOR

Sebelum nak bergosip2 ni baik tgk dulu keadaan rakan2 kita kat Johor tu.Kat Tv dok update pasal banjir besar di Segamat Johor.

Dulu ade skali banjir besar gak kt Johor klu tak silap hakulh sampai Stesen minyak tu tenggelam.Bila dh banjir ni paling kesian org2 yg duduk kt kwasan rendah tu.Pejam celik jer tgk rumah dh tenggelam.Karang nk berpindah lagi,dh surut t nak bersihkan lagi,$$$ lagi.Kira dh jatuh ditimpa tanggalh tu.

Hujan pun masih tak berhenti sekarang ni.Mak haku ckp hujan Gong Xi FaChai.Dh tiap2 tahun mmg gni.Hohoho.Ape2 pun doa2kan semoga rakan2 kita kt Johor dan tempat lain2 tu selamat semua takde bencana2 lain yg mendatang yer.Tgk2knlah anak2 tu dok ligat jer main airAihhh.

Sunday, January 30, 2011

RITA RUDAINI DAH BERBAIK KE?


Dengar citer Rita Rudaini dah berbaik dgn mentuanya.Baguslah gtu nak bawak kemana jugak perangai gaduh2 nih.Dah tu hampir 3 tahun bermasam muka tuduh tu tuduh ni.Aihhh.

Bermula bila Aidil Zafuan bawak mak ayahnyer ke Pusat Perubatan Prince Court nak menjenguk cucu mereka Airit Rayyan yg ditahan akibat demam panas.So dikesempatan itu Rita meluahkanlah rasa hatinya kepada mentuanya sampai drama air mata berlaku.Akhirnya mak Aidil merestukan jugak perkahwinan mereka.Alhamdulillah.

Nak lebih g CNI

SUPPER KEDAI KEK TIRAMISU

Malam2 saya boleh tiba2 lapar.Tgk citer 'Tiramisu'' boleh pulak haku ngidam kek.Ok jom.


Depa kasik nama Kek Marble Mud.Sedap tak?Yang ni sedap nanti saya nk beli lagilah.Lagipun 12hb Feb ni ade besday.Okeh set!=D


My old time fav!Sape yg tak suka makan tart tu rugilh korang.Kne try.Sampai keluarga saya bisnes buat tart telur tueeee.Ngappppppp!


Friday, January 28, 2011

ORANG GILA JE BUAT!

Pagi tadi gempar seorang budak telah dilarikan di Puchong dan maklumat si suspek di sebarkan melalui sms dan jugak internet.Ia bukan sahaja mengejutkan org awam malah media cetak dan media elektronik.SMS yg diterima berbunyi berikut:

Perhatian:Sekiranya nampak MYVi putih bernombor plat WUS948,yg dipandu oleh seorang perempuan bertudung/lelaki berambut panjang sila hubungi En Rashid  0196267828.

Namun pihak polis telah mengesahkan yg SMS itu adalah palsu!

Saya tidak fahamlah wujudnya org yg sebegini jadikan isu culik sebagai isu main2.Sekiranya suatu hari nnt perkara itu benar2 berlaku org awam nk percaya pun susah.Nobody cares!

POP-UP OF THE BLUE COLOR

i LOVE this look!=P


Eyeliner+ a bit blue color above the eyeliner.

AWAL ASHAARI GAY KE?

mystar
Dia mengamalkan gaya hidup metroseksual sehingga dilabel sebagai GAY bagi sesetengah pihak.Itulah karakter yg dpt kita lihat pada pengacara Fuhh,Awal Ashaari,30.Disebabkan penampilan yg sebegitu ade yg mengatakanAwal Ashaari berkahwin hanya utk menutup status seksualnya.

Awal mengatakan dia tidak akan berkahwin semata2 utk memberitahu masyarakat bahawa dia adalah lelaki tulen namun itu adalah atas kehendak dirinya sendiri.Tambahnya lagi jika benar dia gay sudah tentu Scha akan memutuskan hubungan mereka,dan alhamdulillah hubungan mereka masih bertahan sehingga kini.

READ:Lelaki metroseksual memang sinonim dgn gay.Nape yer?

Thursday, January 27, 2011

SHARIFAH SHAHIRA SAH JADI DJ SURIA FM


Dah korang baca tweet si Fasha Sandha tue??kali ni citer hal lain lak Sharifah Shahira @ Shira sekarang dh sah bergelar dj Suria Fm.Sebelum ni Shira dilihat aktif dalam bidang pengacaraan tp sekarang die ingin mencuba nasib sebagai penyampai radio pulak.

Shira akan digandingkan bersama Zizi dan Halim Othman utk slot pagi,Suria Breakfast selama 4 jam bermula jam 6 pagi.Pengumuman perlantikkan Shira akan diberitahu dlm satu sidang media khas:Breakfast@Suria Terbaharu di Studio V,One Utama,3 ptg,Jumaat.

FASHA SANDHA TUNJUK BUKTI TU!!!

Dek kerana cerita perpisahan dgn jejai,Fasha nk tunjuk bukti.Nak tau ape??Meh follow twitter Fasha Sandha die tgah dok galak tunjuk bukti tu..

Nak kesian ke nak soka???

BLOGGER IN MAGAZINE AND NEWSPAPER

Blogger2 hebat dh masuk paper and magazines.Kite bila lagi?Blogger hebat seperti Redmummy yg mmg tak boleh disangkal lagi popularnya,dan juga haritu blogger BenAshaari dlm magazines.Saya rasa ade ramai lagi yg dh masuk paper cuma sy xpastilah sape.

Blogger2 hebat seperti ni dgn tak semena2 dh naikkan semangat kita utk menulis dgn lebih baik lagi.Dah terbukti  blog personal pun bleh naik jugak tak semstinya blog kisah artis,politik, dan cerita semasa je boleh naik.Bg blog personal ni ambik masa ckit nak naik tp klu reader minat cara you menulis,pandai main dgn 'keyword' dan SEO tak sampai setahun pun dh famous daa.


Klu ade kawan msti ade musuh kn?Sy percaya blog2 hebat ni pasti ramai musuh namunnn lebih ramai kawan.Tu baru dlm dunia maya belum dlm dunia nyata lagi.Ape2 pun nak senang bukan senang,nak susah pun bukan susah=D

Wednesday, January 26, 2011

THE MAGNUM VOLUM'EXPRESS MAYBELLINE MASCARA.


Sejak dh pandai nk pakai mascara ni saya xpernah try mascara lain selain maybelline.Dulu pakai maybelline yg color black tu nth dh lupa namanyer.Skarg gune ''The Magnum Volum' Express'' ni pulak.Lagi pun harga taklah mencekik darah hasilnya pun memuaskan hati.

alah gambar xclear sgt daaa
Gambar kt ats tu sebelum gune mascara dan yg bawah tu selepas gune mascara.Saya gune 2x sapuan saje.Seriously bulu mata saya mmg pendek dan straight ke bawah.Selepas gune mascara nampak perbezaannya kn.Klu sapu lagi byk kali bulu mata akan nmpak tebal and lebih lentik.Xpayah dh nk gune bulu mata pelesu=P

Tuesday, January 25, 2011

BORONG SUME!!!!



Terdapat mcm2 jenis tudung utk dipilih
boleh beli secara per pcs
or nak lebih murah boleh beli secara borong
Harga borong dijamin lebih murahhhhh!!!

belian 10 pcs dh dpt harga BORONG
nak lebih??
jom singgah ke

RESEPI UDANG MASAK SPONTAN


Dalam byk2 benda yg saya buat membaca mmg dh kira hobi haku.Tapi membaca majalah lah.Yg lain tu baca gak buat tambah ilmu ckit2.News tu xkiralahkn dh mmg wajib nak tau hal semasa.Minggu depan dah masuk Feb.Sedar xsedar dh nk sebulan tahun 2011.Kata org bulan Feb tu bulan chenta.Mungkin sbb Valentine kut.Ape yg bestnyer confirm byk stuff cute2 color pink.Tue haku soka=D Dok belek2 mag aii ade yg menarik hati dah.

Eh jauh pulak haku menyimpang.Saya nk share resepi sebenarnya.Resepi mudah jer Udang masak Spontan.



Udang masak spontan.

Saya jenis yg simple maka resepi pun simple jerlaaa.Dlam petiais pun cuma udang yg tinggal so siap2 bahan utk blend bawang merah + bawang putih + cili padi + cili besor + serai + halia.Dh cukup sume panaskn minyak ckit,masuk sume bahan blend tadi tu,tumis dgn api yg perlahan yer.Agak2 dh naik bau masuk udang lak.Taruk serbuk perasa,garam dan sedikit air(xmo banyk cukup2 utk masak udang jer).Dh kering air tu lehlah hidangkan.Siap!Makan dgn nasi panas sedapppppppp=D

SELAMAT PAGI CINTA



Morning darlings=D
still berselubung dlm selimut??
aihhh bangunnnnn

Monday, January 24, 2011

MALAM MINGGU BERSAMA VANILLA COKE.


Lame dah tak rasa Vanilla Coke ni.Ingat2 lupa dh rasa mcmane.2 minggu lepas saya ke Ampang Park dan singgah ke Cozy alah nk rasa chicken chop nyer dan my friend orderlah coke float ni.Disebabkan nak lagi carilah Vanilla Coke same jer murah pun murah.Jadinya mlm minggu kite berpestaaaaaa!!=D


Apelagi saya yg ala2 mamat bujang pun mengendeng kt kdai mamak jadi penonton setia bola.Huhu.Ye2 sy peminat Arsenal.=D Klu rasa2 malas nk kuar tu tgk update online jerlah.Klu lagi malas tidoooo jerlah.Hehehehe.

CUCI MATA DI LAKE GARDEN

Bangun2 jer dh pening kepala tulah penangan tido lewat.Hehehe.Tak puas rasa cuti 2 hari kn.=P


Hari isnin dh kembali.masa utk bekerja semula.
Selamat hari isnin semua.Harap xde Monday blues yer=P


Hujung minggu saya habiskan masa di Lake Garden saje.Buang2 lemak ckit.Hehe.Jumpe jmbatan kayu tu cantek jer klu buat satu kt laman rumah.Agak2 sejam jugaklah saya kt ctu.Jalan2 sambil cuci mata.Yehaaa.


Jumpa lagi bangku yg nak dibuat dilaman rumah.Hahaha.Mari berangan.Bawak gitar sebijik goreng2 lagu pastu upload dlm Youtube.Hah leh masuk gadis impian sunsilk dh tue.Hehe.Plan nak pegi Taman Burung tue tapi dh lewat sgt lagipun hari mcm nak hujan jer.Pusing2 jerlah dan snap beberapa keping gambar.Agak2 dh puas hati jomlah kita balik.Kali ni xde aiskrim,selalu klu saya jalan2 di taman jumpe pakcik jual aiskrim tu laju je nak beli.Hahaha.


Moh kite balik.Bye=p

Friday, January 21, 2011

BUANG DUIT

Tb2 harini rasa nak menulis cerita hidup sendiri(asyik hidup org LAIN jer kan) lak.Saya bz ckit bekerja mencari rezeki jadi terabailh sekejap blog kesayangnku ni.Muahahaha.Dgn perangai tak puas haku ni tak boleh nak buat keje berpanjangan kenelah luangkan sedikit masa utk kbajikan dirI sendiri.



Dlm seminggu ni jer duet haku dh banyak habes kt akak shopping cmplex tu.Memang dasar kuat membazir!Oh ye dah tgk kufarat??Ape rase korang seram tak seram?Komen sayalah seram+kelakar.Yang seramnya jembalang2 tu dan ''shock effect'' citer tu.Yg kelakar Liyana Jasmay.Saya rasa die tu mcm xsesuailah bwk   watak isteri mcm ade yg xkene ngn dialog die tu.Itu komen sayalah sbgai penonton.Lain org lain citarasanya.

Anyway mmmmm
karanglah sambung....

Wednesday, January 19, 2011

ZAQUAN,AYU RAUDAH NIKAH JUMAAT INI


Pasangan sensasi,Zaquan Adha,23 dan Ayu Raudah,26 akan melangsungkan majlis akad nikah mereka jumaat ini,bertempat di Masjid Sultanah Bahiyah,Alor Setar.Akad nikah akan diadakan sejurus selepas solat jumaat dan majlis resepsi akan diadakan pada sebelah malam di bangunan Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah.

Zaquan berkata majlis bagi pihak lelaki akan diadakan di Pusat Dakwah Islamiah Paroi,yg dijangka akan dihadiri oleh 1000 jemputan pada 30 Januari depan.Katanya lagi semoga segala urusan akan berjalan dgn lancar dan ia merupakan detik bersejarah buat dirinya.

VOKALIS SWEET SEMTEMBER MENINGGAL DUNIA

Vokalis kumpulan Sweet September,Antonio Vincent,57 meninggal dunia di rumahnya di Tanjung Bungah,Pulau Pinang akibat serangan jantung.



Antonio ditemui mati oleh isterinya Annie Ooi kira2 4.05ptg,Selasa di dalam bilik air rumahnya.Isterinya mengesyaki sesuatu terjadi terhadap suaminya apabila mendiang berada terlalu lama di dalam bilik air.Selain isteri mendiang meninggalkan seorang anak perempuan,Rina,30 tahun.

Majlis pengebumian diadakan di Tanjung Bungah.

Takziah buat keluarga mendiang.

sumber:mystar

FARISH AZIZ YANG HANSEM NIKAH PEGUAM

mystar
Farish ni sya pernah dga nama dan tgk muka masa die diundang program WHI di TV3 beberape minggu lepas.Rupanya pengacara eh.Ape2 pun Tahniah buat Farish Aziz,27 kerana bakal menamatkan zaman bujangnya dgn seorang peguan yg dikenali sebagai Zahrah,27.

Setelah 14 tahun hubungan mereka akhirnya bakal bersatu jugak pada 18 Februari depan di Sabah.Majlis resepsi akan diadakan pada 19 Februari yg berkonsepkan dalam taman.Tahniah..tahniah semoga segalanya berjalan dgn lancar dan didoakan keduanya berbahgia selalu.

READ;Org Sabah ni hansem2..=D

NURUL SYUHADA NURUL AIN NAIK PELAMIN?

Angin bertiup mengatakan pengacara majalah tiga,Nurul Syuhada Nurul Ain,27 bakal menamatkan zaman bujangnya tahun ini.Dga2 bulan Julai ni,sbb ade sumber2 mengatakan Nurul dh tempah dewan.


Namun semua itu hanyalah khabar angin,Nurul Syuhada sendiri yg menafikan ttg gosip tersebut.Dia mengatkan memang ade perancangan utk mendirikan rumah tangga namun bukanlah dalam tahun ini,Gosip yg sma bertiup setiap tahun tu.Nampak sgt ramai yg menunggu Nurul Syuhada nak naik pelamin.Mesti comel jer.

Ape citer kisah cintanya dgn salah seorg angkasawan negara tu??

READ:Nama die panjang eh.hehehe

Tuesday, January 18, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA

Trailer Hikayat Merong Mahawangsa sememangnyer lebih dari biasa klu dibandingkan dgn filem2 buatan Malaysia yg lain.Walaupun masih nmpak effect2 yg mcm xkene tapi for first film dh cukup membanggakan.Tahniah KRU Production!Klu korang2 dh pandai buat film2 mcm mat saleh mmg layan international lh kn.

google

Filem Magika bfr ni saya xtgk pn mungkin sbb saya ni xminat musical filem.Tapi tak utk Merong Mahawangsa ni.Huh xsabarnyerr.

READ:Pirates Carribean bulan May lak.Ohoooo byk citer best tahun ni.=D

MEREKA INI CANTEKK.


Cantek!Wanita cantek,bijak,bekerjaya dan sopan.Ni cover untuk majalah Nur.Sesiapa peminat Nur msti kenal mereka2 ini..Japlagi nk p belilah lah.Hehehe.Jgn lupa add fb Nur.Manelah tau leh jadik cover Nur lak nnt.Pheewwwiittt!!!

DRAMA TERAKHIR FAIZAL YUSOP DI TV9


Drama terakhir yg dilakonkan oleh Faizal Yusop,33 bertajuk Jangan Hantar Aku ke Neraka akan disiarkan pada Rabu ini,8.30mlm di Tv9.

Kesemua pelakon turut merasai pemergian faizal kerana penggambaran berkenaan tamat beberapa hari sebelum kejadian tersebut.Faizal meninggal dunia di Pusat rawatan Islam PUSRAWI Kuala Lumpur pada 1 Januari lalu akibat serangan jantung.

READ:Teringat watak Dani dalam drama Adamaya.

SEJUTA CINTA MARSHANDA

Lirik lagu Sejuta Cinta-Marshanda  OST Sejuta Cinta Marshanda


Download OST Sejuta Cinta Marshanda
U all choose yg mana berkenan coz sound mcm kureng ckit.


Lirik lagu Sejuta Cinta-Marshanda

perjalanan cinta berakhir sudah
engkau pergi tuk selamanya, tuk selamanya
mungkin ini sudah suratan
engkau dan diriku tak bisa bertahan
mungkin ini sudah suratan, sudah suratan

jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
aku di sini dengan sejuta cinta untukmu
jangan kau pergi untuk melupakan aku
aku berakhir hidup tanpa dirimu

sudah memang sudah 
perjalanan cinta berakhir sudah
engkau pergi tuk selamanya, tuk selamanya

namun kau pergi untuk meninggalkan aku
aku di sini dengan sejuta cinta untukmu
jangan kau pergi untuk melupakan aku
aku berakhir hidup tanpa dirimu

jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
aku (di sini dengan sejuta cinta untukmu)
jangan (kau pergi untuk meninggalkan aku)
aku (di sini dengan sejuta cinta untukmu)
jangan (kau pergi untuk meninggalkan aku)
aku (di sini dengan sejuta cinta untukmu)

sudah berakhir sudah
source

NORMAN:BUKAN DUDUK SERUMAH SARAPAN PAGI JE(YEKE?)


Bfr ni Abby dh heboh2 dalam twitternyer mengenai Memey Suhaiza dan Norman hakim dikatakan tinggal sebumbung,Kali ni Norman Hakim menidakkan tuduhan tersebut.

Norman berkata ketika Abby menghubunginya dia tgah bersarapan bersama Memey disebuah kopitiam di Wangsa Maju,bukan berdua-duaan seperti yg didakwa oleh bekas isterinya.

Ape2lah Norman oii lantak hanglah.Kahwin jer terus sonang citer.

VANIDAH IMRAN DAN RASHIDI DI MAHKAMAH SYARIAH?

utusan
Bila nampak jer artis di mahkamah syariah mesti ade berkaitan dgn masalah rumahtangga mereka.Lebih2 lagi bila ternampak Vanidah Imran dan Rashidi berada di sana.Mana tak semua tertanya-tanya pasangan artis paling bahagia di Malaysia ni masuk mahkamah syariah?

Namun setelah diselidik,pasangan tersebut tidak mempunyai sebarang masalah rumahtangga cuma kehadiran mereka disana untuk bersama ahli keluarga mereka yg mempunyai urusan dgn mahkamah syariah.So jgn nak kecoh2 lagi Vanidah dan suami masih bahagia.

FIRST TIME EVA!

Saya suggest to him hujung minggu kita visit muzium negara.Mcm xde tempat lain je nak pegi but seriously ini yg pertama kalinya saya jejak kt ctu.Selama ni dok lalu n tgk sebelah mata jer.Hehehe.Tapi TAK bg minggu lepas.=D


Sambil2 menunggu tu tgk2 dulu batt camera.Kadang sya ni lupa nk cas batt tau2 ambik bag ambik cam terus jalannnnnn.


Lame eh tnggu nak gerak.So snap2 jelah dulu.Me mmg jarang tgk camera klu ambik pic..Saya kn pemalu orgnyerrr.Gambar sendiri pun jarang2 jer publish..Hehehe.''Org yg xpernah cukup tido''.Huhu.


Dekat 1 jam jugaklah kami kat cni.Bfr masuk tu sy dh expect msti ade mcm2 info n bende yg menarik yg buat saya wow!Yelahkan dh nama pun muzium negara.Tetapi mungkin angan2 tu terlalu tinggi.hehe.and bfr balik sempat singgah jap kt kedai crk FM.

Masa tu rasa nya ade beberapa pameran lagi tetapi we choose muzium jer.Hari pun dh lewat.Nak bwk anak2   mmg sesuai sgtlah.Enrty fees cuma RM3 for adult and child xsure lak berape tp less than adult nyer fees lah.Pasni saya nk try muzium Islam pulak.=D

Sunday, January 16, 2011

APE KES???

Hari ahad sudah mariiii!!Ape ke aktiviti berfaedah kita harini??Apelagi klu bkn makannnnnnnnnnnnnnn!!!!Dalam kepala dh ade mcm2 nk disantap.Yeee saya sudah semakin kuat makn sekarang.Ni sume salah hormon!

Kerabu mangga,ikan bakar,ulam2an,asam pedas,masak lemak cili api,gulai2,(Read:selera org kpg)

Opppss2 lapar dah ni tak bisa ku menahan.Kwan ku lagi membuta tu kne kasi renjis dgn air mawar baru die bangun.Eh ade majlis org kahwin lak kt dewan berdepan umah haku nih ptt dr pagi2 dgo MC test2 suara.Dgo2 lagu org kahwin ni rasa nk kahwin gaklah.Mak kahwinkan anakanda.Muahahaha

Jauh menyimpang dh  ni..oklah Selamat berhari minggu.!!=D
nak makan!

Saturday, January 15, 2011

TAK MENJADI JUGAK.

Ade lagi ke yg tak tido?Dari tgah malam tadi sy dok mgadap blog ni konon2 nk menukar gaya baru lah.Tapi kini saya sedar sy tiada kreativiti nk buat2 blog jadi cantek2 comel2 tu.Bukan setakat nk tukar gaya blog ni sy bersengkang mata tapi demi rezeki di sale blog ku tu.Sape2 yg tak jenguk lagi tu silalah jenguk Sale Blog kecil2an sahaja.Likelikelikelike..fanpage tu skali na.

Rasa takat ni jelah mata pun perlu rehat gak.Yg sebenarnya sy dh ngantuk p tahan gak.Sekarang nk kibar bendera putih je lah.

Friday, January 14, 2011

TUDUNG CANTEK DI MAHARANI HIJAB!



Hi darlings!Maharani Hijab dah update stock baru meh jenguk=D

Thursday, January 13, 2011

KISAH GAMBAR BERBIKINI FASHA SANDHA

Ni kisah pasal gambar berbikini Fasha Sandha yg tersebar di internet baru2 ni.Pelakon tersebut mengambil sikap berdiam diri dan tidak akan mengulas tentang gambar seksinya itu.Katanya lagi komennya sering disalah tafsirkan oleh sesetengah org.




Gambar tersebut diambil ketika Fasha bercuti di pantai Bali,30 Disember tahun lalu.

google

For me kisah seksi meksi Fasha Sandha ni dh slalu sgt kuar paper.Dh mmg gaya hidup die mcmtu.Kite nk cakap ape pun tak guna.

Wednesday, January 12, 2011

AKU JELES

AJL25 haritu saya tak tgk pun dr mula cuma sempat tgk part Faizal Tahir terjun dlm air tu je and sampai habis.Syiokk jer tgk Faizal perform.

google
Mlm tu plan nk tgk wayang tapi xde yg best pun.bguih pnt wooo.So sy ajak my fren lepak BB jer.Makan2 dga2 lagu.Then tetiba sy terlihat perempuan berwajah flawless.Serius muka die sgt cantik mcm bercahaya gtu.And sgt flawless.Mcm kulit btul pun ade tapi xmungkinlah msti pkai foundation nyer coz sy nmpak a bit pinkish eyeshadow kt matanya yg bundar tu.

aiii jeless uuuu..Jagnlah korang anggap haku ni les ke hape coz sy mmg suka tgk perempuan cantik.Sure pandang berkali2.

PM UMUM HABUAN SKUAD HARIMAU MALAYA

google
PM,Datuk Seri Najib Razak mengumumkan pemberian insentif kepada skuad Harimau Malaya yg telah berjaya membawa pulang Piala Suzuki AFF lalu

Setiap pemain akan diberi 50,000 unit Amanah Saham Wawasan 2020
Wang tunai RM15,000

READ:Meh ramai2 jadi pemain bola.

PELAKON MATI TERBAKAR?

mystar
Khabar angin mengatakan seorang pelakon filem Bara Jiwa dikatakan mati terbakar.Pelakon tersebut,Raffie Hussein,24 dikatakan hangus terbakar ketika melakonkan satu adegan aksi utk filem tersebut.


Namun khabar angin itu disangkal oleh pengarah filem,Osman Ali yg mane pelakon tersebut hanya mengalami kecederaan iaitu melecur ditangn,badan serta hidung akibat kegagalan mengagak tempoh masa utk menyelamatkan diri ketika aksi kebakaran sebuah kedai.


Keadaan Rafie dilaporkan stabil dan kini dirawat di Pusat Perubatan UM.Tambah Osman pengambaran Bara Jiwa direhatkan sehari utk meredakan keadaan pelakon2 dan juga krew2 filem itu.Dia kesal dgn kejadian tersebut dan berharap tidak akan berulang lagi.


READ:Malang tidak berbau.

HAPPY BESDAY SAYANG!


Selamat Harijadi my lovely sista!
today she turns 19
dh besar dh mcm cepat sgt masa berlalu.
dlm adik beradik die nilah yg paling ngam ngan pale me
even gaduh2 teruk mcmane pun dlm 5 minit dh ok balik
klu bwk bergosip nihhhh wuiii best!
Ko nye hadiah aku kirim pos jerlh ek.
Nnt aku call aku nyanyi lagu besday ko tu.
=D


dr kakakmu yg jauh dimata.

Tuesday, January 11, 2011

LAGU ANA RAFFALI DILABEL ''SAMPAH''

Ana Raffali-mystar
Alahai sampai ade yg label ''sampah'' tu..mcm hina sgtlah lagu ''Tolong Ingatkan Aku'' tu.Ada soksek2 yg tidak berpuas hati dgn kemenangan Ana Raffali menjulang trofi juara lagu ke-25 tersebut.

Komen Ana Raffali


''Peluang memenangi juara lagu AJL25 tidak akan dapat di mana-mana. Saya berharap lagu Tolong Ingatkan Aku untuk menang tetapi tidak fikir dipilih terlalu tinggi seperti ini.
“Mungkin lagu itu tidak popular dan tidak selalu dimainkan di radio tetapi kita perlu melihat sejauh mana lagu itu digambarkan.
“Alhamdulillah, saya bersyukur dengan kemenangan ini dan akan terus berkarya dalam industri muzik,”
Mungkin kali ni rezeki dia.Udah2 ler tu.  

TIPS PIKAT ANAK DARA

Laju je u klik.Hehehe.Nak tips ape mak dara?anak dara?anak ikan?Ohh over nampak.Kali ni kite sama2 membantu lelaki yg belum mendapat pasangan hati.Jgn hengat korang muka hansem senang dapat gadis2.Idaknyer!

Okeh kite direct ke tipslah ye.Jgan risau kali ni tak mnegcewakan.

1)Jangan gelojoh and jangan paksa.Perempuan mmg pantang dipaksa.Ape tah lagi tgk mat2 yg gelojoh.Aii xde selera.Kite nak ngorat kne slow steady bro.Baru dapat.Mcm memancing gak tali tu kne tarik slow2 takut ikan terlepas lak.

2)Penampilan tak selekeh.Biar korang nmpak elok dimata perempuan tu.Mcmane nk nmpak elok?Pakaian senonoh ckit and jgn over gaya.Kadang2 simple dan bersih dh cukup utk menarik minat si gadis.Mcm pmpuan klu nk jmpe seseorg die akan bersiap cantik2.Mcm gtu jgklah lelaki.Jgn hengat pmpuan je yer.

3)First time owez guy.Yg ni part blanje2 lah kn.First time jumpe tu tunjukknlah betapa gentleman nye korang.Korang kne sesiap duit poket tu.Sbb korang yg kne pay.Mula2 tu bwk mkn jer dulu,shopping2 nnt dulu.Korang kne kenal gadis tu mcmane dlu.Takut ade yg nk paw korang jer.

4)Kne pandai mengarang kata2.Perempuan suka dipuji.Tapi puji tu biarlah ikhlas ye.Puji2  ni buat hati die berbunga2.Kira korang kne belajar berbudi bahasa lah.Perempuan suka lelaki yg boleh menggembirakan dirinya sewaktu dia berduka.

5)Perhatian.Itu kuncinyer utk buka hati perempuan=D

Monday, January 10, 2011

ANA RAFFALI TOLONG INGATKAN AKU


Yebayebayeba...tahniah buat Ana Raffali yg telah berjaya merebut tittle Juara Lagu bg AJL25 dgn lagunya Tolong Ingatkan Aku.

Mulanya saya tarik2 telinga gak betul ka ni??Iyelah kan nama Ana Raffali ni kira baru2 jugak didengar.First time join AJL dh menang.Memang tuah mu lah malam tu Ana Raffali.Ape2 pun tahniah sekali lagik ek.Pasni compose lagu yg best2 lagi yer..Faizal Tahir meletup darrr...Saya mmg salute ngn vokal abg Faizal auuwwww!!!Napelah tak menang best vocal..xpe2 cuba lagi tahun depan.

SHAWL BEADS AND STRIPES SHAWL


Salam darlings!Do check my sale blog for new shawls update=D

Saturday, January 8, 2011

LEMAH GEMALAI JARIKU

Jari jemariku yg halus runcing cute mmg takde tandingan lah.Dgn lemah lembut mencapai chopstick yg disediakan oleh waiter tadi.Makanan pun dh sampai.Cubaan pertama eh jatuh pulak udang ni.Takpe2 cuba lagi tak boleh jugak.Cubaan demi cubaan dibuat sudahnyer haku fedup!!!

googled

Hampeh mmg haku failed lah bab gune chopstick ni.Kelip2 mata jer haku tgk udang tu jatuh.bak cni sudu garpu plssssssssssssss.

Read:Yg jemari halus runcing cute tu haku tipu jek.Jari jemari haku ni xcukup tinggi daaa.

Friday, January 7, 2011

BAJU

Selepas magrib terus siap2 nak makan.So my fren choose mkn pizza sajo.Oklah tue dh lame pun tak rasa pizza.So order siap2 lapar benar dh.

Disebabkn perangai lupa haku ni dok teringat plan nk crk baju long sleeve.Aii maklum bju yg ade byk separuh2 jer.Ngah bintikw2 ni nak coverlah ckit takut ade yg larik pulak.Sudah mlm2 buta xdenye shopping complex nk bukak lagi.Aduh dh mcmane esok nk pakai.


Buat sementara redah ajelahdowntown dulu.Pusing2 xde pulak yg berkenan tu.Sesambil tu ambik 3 jeruk RM5.Mengidam tu nk makn jeruk yerlah dh kerabu mangga yg saya nk tu xde.Ade satu my fren jumpe,tak pikir panjang dh terus bungkus bayar.Sampai2 kt umah try aduh terkecik ckit.Gmana nih??hah haku teror bab adjust2 ni.So setting2 ckit kt mane yg perlu.Sudah!siap=D

Wednesday, January 5, 2011

LAYAKKAH UTK JADI YG KE-2?


Bermula pertemuan 2 org.Sesorang lelaki berstatus suami org dan perempuan single biase.Mereka berbual secara profesional maklumlah hal keje.Namun lama kelamaan si lelaki mula cucuk jarum.Si perempuan faham maksud llaki tersebut tetapi memikirkan status suami org die memikirkan berkali2.

Si lelaki seorg yg berterus terang.
''Abg dah ada isteri dan 3 orang anak.Anak pertama dah form 5''

Usia si lelaki bru nak masuk 40 an.Orang kata umur 40 an lelaki dh start gatal balik.Dh kata lelaki tu seorang yg berterus terang,die tunjukkan gambar keluarganya pada si perempuan.Si perempuan terkesima melihat wajah isteri si lelaki wajahnya lembut,anak gadisnya yg bongsu cute,anak lelakinya segak dan ofcourse hansem seperti si lelaki td.

perempuan single+suami org =????

Tak cantek kn bunyi nyer.In terms of agama islam yes u boleh berpoligami atas syarat2 tertentu.And dari segi perempuan tersebut dia berhak utk berpasangan dgn sesiapa sahaja.Dia pun berhak utk bahagia.Tetapi satu yg dilupa bahagia diri sendiri atas derita org lain.Itu pentingkan diri sendiri.

Nasihat saya,
Letakkan diri kita sebagai isteri si lelaki maka kita akan paham perasaan si isteri tersebut.Kumbang bukan seekor byk lagi yg belum berpunya.Ambik masa anda utk berfikir dan tanya pendapat org2 yg boleh anda percayai.Semoga anda bahagia=D

Q from one of my readers.

tweet..

Followers