Tuesday, March 8, 2011

4118

4118 ade macm nombor ekoq ka??

4118 tu bilangan kes org bunuh diri di Malaysia sepanjang 10 tahun.Klu diambik purata dlm setahun ade berapa org?Korang pandai kira kan,so kira sendiriklah.Bkn main banyak yg ambik nyawa sendiri.

Rakyat Malaysia ni byk stress ka??

Hargailah nyawa anda.Hidup tu sekali jer,bukan macam kucing ade 7 nyawa..=P


VIDEO DAN LIRIK OST MERONG MAHAWANGSA-SEDETIK LEBIH(ANUAR ZAIN)

Video OST Merong Mahawangsa




Lirik Sedetik Lebih-Anuar Zain(OST Merong Mahawangsa)


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu



SHAH ALAM BAKAL DILANDA HUJAN SALJI

Shah Alam bakal dilanda hujan salji mulai 19 Mac ini.Tak percaya??Fonomena luar biasa ini akan berlarutan sepanjang tahun mulai tarikh tersebut.Tak percaya jugak??Korang kene percaya gak.Kenapa?

Sebab mulai 19 Mac 2011 pengunjung i-City di Shah Alam berpeluang bukan sahaja menikmati suasana tetapi korang boleh menyaksikan sendiri bagaimana salji turun ke bumi melalui ''Laluan Salji'' yg telah dibina khas utk pengunjung2 i-City Shah Alam.

Bersempena dgn perasmian ''Laluan Salji'', i-City membawakan personaliti kartun Nickelodeon ''Dora the Explorer'' pada 19 Mac dan dijangka akan membawa satu lagi watak iaitu ''SpongeBob''(pada Jun 2011).Jadi mak pak semua sila mark kalendar anda yer.

Oh yer untuk harga tiket:
RM25-dewasa
RM20-kanak-kanak.

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA YG KE-100 TAHUN

Selamat Hari Wanita kali yg ke 100 tahun utk semua wanita-wanita di seluruh dunia dan wanita malaysia khususnya.Tema Hari Wanita kali ini adalah ''Equal Rights,Equal Opportunities:Progress for All.''




Hentikan diskriminasi dan penindasan terhadap wanita.Wanita harus diberi hak kesamarataan dalam pelbagai situasi.Samada dari segi pendidikan,pekerjaan dan penghormatan.Tanpa wanita siapalah anda^_^

Apa yg anda boleh lakukan utk menghargai wanita?
Memandangkan hari wanita 8 Mac jatuh pada hari bekerja apekata hujung minggu nnt sang suami mengambil alih seketika tugas2 wanita dirumah utk satu hari.Memasak,kemas rumah,buat laundry and jaga anak2.Sudi tak?=P

H.A.P.P.Y  W.O.M.E.N'S DAY!

KEJE or STUDY?

Hari ini dh Selasa eh sejak dua tiga hari ni dh nyanyuk kut hari pn dh lupa.Weekend aku kt Dataran Merdeka dan dan tido saje.Penat doooohhhh.On jer pc semalam dh pening pale.Hidup ni tak semestinyer indah2 belaka,thats real life beb.Klu happy jer mmg tipulaaaaa.

Otak aku cukup terbeban dgn keputusan aku baru2 ni samada nk keje /blaja balik.Ingat senang ke ni penentu masa depan ko..''Ditelan mati mak diluah mati bapak''btul ke ayat aku tu?

Penat aku carik pic aku muncung2 gtu nak tunjuk kt korang aku sedih p cam tak ade jer.Ke haku ni happy orgnyer..palehotakmu.=P


QUICK UPDATE!!

Super busy girl around???Nahhhhh...

will update soon ya^_^

tweet..

Followers