Monday, October 31, 2011

Vote = Rm500



Kalaulah saya ni kreatif dan banyak idea saya pasti akan join sekali mereka corak untuk tin minuman.Namun saya tiada bakat itu.Saya cuma ada bakat sebagai voter sahaja yang mana lebih mudah.Tapi sebagai voter pun kita berpeluang untuk memenangi Rm500 juga.Kerja mudah pun dapat RM500 apatah lagi untuk individu yang mereka corak pulak.



Ini bukan omong kosong Nescafe akan bagi RM500 untuk voter tau.Untuk kerja mudah itu jom kita lumba lari ke Facebook Nescafe Chill-lah!Pilih saja corak tin yang kamu minat dan jangan segan silu untuk voteeeeee!!! Kalau menang boleh open table.=)

Pic kredit to iStockPhoto & Nescafe

#PrayForKK



#PrayForKK .Gambar diatas diambil dari salah seorang rakan Twitter kita yang mungkin berada di tempat kejadian.Saya pun baru maklum tentang kejadian itu setelah menonton #BuletinTV3 .Nahas letupan kuat terjadi akibat perlanggaran keretapi dan sebuah lori tangki berhampiran sebuah stesen minyak di Petagas.

Jumlah yang terkorban saya tidak dapat pastikan kerana ada beberapa percanggahan jumlah mangsa di Twitter.Kita nantikan saja pengumuman rasmi di #BuletinTV3 .Takziah saya ucapkan buat semua mangsa yang terlibat.#PrayForKK .

Pic kredit to KK City

Khairul Fahmi Dulu dan Sekarang...


Otak manusia berfikir dalam satu arah.Sekali pandang gambar diatas ''oh bertuahnya siapa yang menjadi suri hati dia''.Ini lah gambar peribadi pertama Khairul Fahmi Che Mat yang saya lihat.Kemudian nama Khairul Fahmi bagaikan bom nukleur meletup disegenap pelusuk Malaysia.Saya akui dia sememangnya penjaga gol hebat di Malaysia.Syabas untuk itu!

Ini pula gambar kira terbaru yang saya lihat di blog gosip-gosip artis.




Temannya Dahlia Teck itu memang cantik kan?Tapi......kamu sambung sendiri yer.

Pic kredit to LaskarPewlangi & RotiKaya & OhBulan

Resepi Hebat dari Program Master Chef Malaysia.

Saya sangat gemar makan lebih-lebih lagi kalau makanan itu tidak pernah saya cuba.Saya akan cuba segala yang halal kecuali makanan eksotik contoh seperti belalang goreng mahupun ulat pokok nipah.Awal-awal saya tolak walaupun diberi 1K!

Ayam Cendawan dengan Sos Putih Pandan

Ok kita tolak tepi dulu tentang makanan eksotik.Kamu sudah menonton Master Chef Malaysia?Channel 104 setiap Ahad-Rabu pada pukul 9pm.Yang minat memasak wajib tonton lagi pula peserta adalah dari latar belakang yang berbeza pasti akan tambah menarik.

Lempeng Pisang dan Cucur Udang Ayahanda

Ape kata sesekali kamu klik ke Website Master Chef Malaysia.Sangatlah berguna kerana resepi-resepi peserta turut dipaparkan disitu.Saya dah dapat banyak resepi mudah yang ingin saya cuba nanti.Dengar ni Udang Menari di atas Sos Bawang,Gigal Ayam dengan Sayur dan ade banyak lagi.Klik Master Chef Malaysia untuk resepi hebat.


Pic kredit to Master Chef Malaysia

Pantang Real Steel!

Baru berkesempatan menonton Real Steel.Syabas Atom walaupun kalah menentang Zeus tapi pecah jugak sebelah muka robot terhebat abad ini tu.Ramalan aku mengenai filem tersebut nyata meleset rupanya lebih hebat dari yang disangkakan.Lihatlah siapa heronya.Filem itu menghiburkan jadi kanak-kanak pasti suka.Bijak Shawn Levy mencari target market mereka.


Setelah usai menonton syukur hujan pun berhenti saya terus pulang ke rumah.Jadi singgah di gerai Otai Burger untuk bekalan malam saya yang selalu lapar ini.Tiba-tiba ada salah faham sedikit diantara peniaga dan customer.Customer complain lain yang dipesan lain yang dia dapat.Apa yang membuat aku menoleh si customer marah-marah kerana makanan itu adalah pantang untuk dia makan.Siap bawa ''bodyguard'' lagi untuk menuntut wang dia semula.

Saya agak ini cuma salah faham si peniaga tidak mendengar dengan jelas pesanan si customer.Namun apa yang silapnya makanan itu adalah PANTANG!Masakan peniaga tidak tahu?Kita hidup dalam pelbagai bangsa ini sepatutnya lebih peka akan perkara asas begini.Tidak boleh pandang sebelah mata sahaja.

Sunday, October 30, 2011

Akal kata CEPAT! Hati kata SABAR!

Semalam tidur pukul 4am dan paginya bangun 8am tapi terasa sangat segar.Kemudian saya mengemas,menyapu,mengemop dan sekarang rumah saya ''blinkblink'' hasil kerja tangan saya yang jarang-jarang sekali berlaku.Sarapan pun saya sudah sediakan seteko teh dan roti gardenia berinti se-kaya.Maklumlah ini sarapan orang bujang.


Beberapa minggu lepas saya pernah menulis tentang saya yang berpindah rumah.Boleh baca di Lost Connection .Walaupun sudah berminggu namun masih ada lagi barang yang belum diangkat keluar.Kadang-kadang saya geram dengan perangai bertangguh saya ini namun saya tidak boleh nak kata apa-apa memandang saya pun bergantung kepada orang lain untuk membantu saya membuat kerja-kerja pindah tersebut.Akal yang bijak kata cepat supaya semuanya selesai namun hati ini masih boleh bersabar.

Apa yang menarik hari Ahad ini?Hanya kerja-kerja pindah barang dan saya dapat kesemua bag saya kembali=)


Keputusan Rasmi Arsenal vs Chelsea & Final Piala Malaysia 2011

Sebelum bermulanya Final Piala Malaysia saya terlebih dahulu menonton Arsenal vs Chelsea.Memandangkan Arsenal ialah team favorite saya,maka wajib tonton setiap perlawanan mereka.Puas rasa hati selepas full result Arsenal 5-3 Chelsea.Bagi saya game kali ini sangat mengujakan kadang-kadang nampak tangan saya menutup muka gara-gara takut Chelsea akan mendapat gol.Nasib menyebelahi Arsenal kali ini=)


Robin Van Persie dianggap wira kerna menjaringkan 3 gol buat Arsenal.

Kemudian saya hanya sempat menonton Final Piala Malaysia pada 45 minit yg kedua.Rasa agak berlainan kerana larian pemain kita nampak terlambat sedikit dan kelihatan bola bergolek diatas tanah berbukit.Ape yang ingin dinyatakan disini ialah permukaan padang untuk FINAL PIALA MALAYSIA adalah sangat tidak memuaskan!Bagaimana kalau ditakdirkan hari ini hujan?



Mungkin tidak ada siapa yang peduli kerana Piala Malaysia sudah pun ada pemenangnya.Namun dikemudian hari padang juga harus dititik beratkan.Mungkin hasil kutipan tiket dapat digunakan untuk penyelenggaraan padang.Apa kata anda?N.Sembilan 2-1 Terengganu.Tahniah buat N.Sembilan pasukan anda hebat!Tahniah jua buat Terengganu kerna pasukan anda memberikan saingan yang sangat best untuk kami peminat bola tonton. 


Pic kredit to Mstar & BBC Sport

Saturday, October 29, 2011

Nasi Lemak Lagi...

Seperti biase hujung minggu aku akan bermanja-manja di rumah.Mandi 45 minit,baring-baring tengok tv diatas sofa yg empuk sambil laptop kat sebelah.Ohhhh bestnyer.Harini aku malas nak g kedai makcik beli lunch jadi lunch nasi lemak pagi tadi jerlah.Nasik lemak lagi....


Korang nampak tak lunch aku tu bertenggek atas bateri laptop?Sebabnya baru aku sedar banyak semut kat tepi2 newspaper tu.Batteri kan panas jadi aku bajet semut tu berlarian lah dari ctu.Aaa btullah dah xde pun.Save harini lunch Rm2 jer..=)

Layan Youtube pagi-pagi?



Ade yang tak tido lagi ke?Aku stuck kat dunia maya ni takleh nak tido sebab sebab petang tadi aku dah berdengur panjang.Jadi nak buat ape pagi-pagi ni?Kawan blogger banyak dah zzzz..Layan youtube jerlah....=P

Friday, October 28, 2011

Website FAM kne hacked!!!


Siap gambar ibab lagi..korang p check FAM =)

Thursday, October 27, 2011

Penghinaan ke atas Nabi Muhammad SAW..



Aku jumpa this message on Facebook.So aku share dengan korang kat cni.Tapi aku tak sure page ni ade lagi tak sebab aku search tadi tak jumpe.Ikut bahasa yg digunakan rasanya macam org indonesia punya facebook.Udah-udah ler tu menghina Nabi kerana kedudukan baginda jauh lebih mulia dari kau wahai manusia.

Pic kredit to Faisol Fadzil

On Deepavali Day...

Firstly Happy Deepavali guys!Meriah kat umah aku ni dengan bunga api tapi org melayu yg main.Aku tumpang gembira jerlah.


Time2 cuti ni aku dok umah jer.Pastu turun bawah pg pool.Tapi aku tak mandilah cuci mata jer and gelak sorang2 tengok budak-budak kat ctu.Nak join tapi segan=P


Nak citer lebih pun takda bahan.Harini aku full buat keje lah sambil tahan ngantuk.Hoho.See korong in next entry ya=)

Tuesday, October 25, 2011

Musim Sakit-Sakit!

**Sorry pic tak clear.Salahkan my phone camera!

Sejak hujung minggu lepas aku asyik kene selsema jer.Buat aku sukar nk menikmati  udara segar.Hidung basah merah euwwwww 24 hours dengan tisu jek.


Ketiduran selepas pekena ubat.Rasanya sekarang musim sakit2 kut since my sis pun tak sihat jugak.To all take care!

Kerana harga tiket Final Piala Malaysia Rm50

Korang dh baca news kan so harga tiket utk semua tempat duduk di stadium itu adalah Rm50.Muktamad!



Bro A : Jomlah kite g tengok Sabtu ni
Bro B : Berapa rega tiketnya?
Bro A : 50 henget
Bro B : Mahal giler!Taknaklah.Aku tengok EpL kt umah ni free jek.

Korang pergi gak ke Sabtu ni?Aku mmg dok umah jer=P

Kesilapan saya!

Morning!typing dlm keadaan mengantuk ni sgt menyukarkan aku.Tiap-tiap hari tak cukup tido!i need more time to sleep wehhhh!!

letihnyerrrr

Ade drama yg buat hangin taufan semalam sgt tak cool lah rosakkan my deepavali mood saje*wink.Tapi takdelah berpanjangan smpai pagi 15 minit gtu jer namunnnnnnnnnnnn api bara hangin tu still ade lagi.Perkara yg plg aku kesal buat is ajak org marah g jalan2 kononnya nak bagi angin taufan tu hilang dibawa angin malam.Ceh!Patutnya ajak tengok citer lawak ke ajak slow talk ke kan.

Bila org hangin drive aku rasa macam naik kete F1 tau.Nyawa terasa dihujung tanduk.Dengan jam lagi makin bertambah stress aku=( Bila dh jalan baru aku terfikir yg aku buat something yg tak betul.Cepat2 buat ayat cover line supaya cepat blik umah.

Belajar dari kesilapan sendiri baru kita sedar diri!

Monday, October 24, 2011

Sports Sunday

Bagaikan tak percaya bila myself watching tv more than 3 hours!!Yelah kan bila ade tenet tv aku tolak tepi jadi semalam was an exception lah.Start 4pm tengok Rugby and All Blacks menang tipis satu mata je uolls dan sejak itu aku rasa aku minat pada sukan kasar2 ni.=P

Time live Rugby dan2 tu pulak MotoGp so kejap2 tukar rugby jap2 tukar MotoGP.Semalam jugaklah peristiwa menyayat hati bg MotoGP di Malaysia ni apabila Marco Simoncelli disahkan meningal dunia.Baru jer beberapa minit aku tengok die hidup tup2 dah meningei!RIP Marco Simoncelli.





6.30 pm lak final badminton nak tengok Lee Chong Wei jer pun.Last2 Chong Wei kalah kat Chen Long,aku budjet China dh ade banyak pelapis badminton ko.Sekalipun Lin Dan bersara berkoyan lagi yg setaraf dengan die!Salah seorg penonton yg join semalam kata ''Zaman kejatuhan Lee Chong Wei sudah bermula'' Betul ke?


Chen Long,Lin Dan,Chen Jin???

Antara banyak2 sukan tu yg ni paling mengejutkan Manchester united kalah 1-6 kepada Manchester City tueeee!!!Dalam sejarah aku tengok Live MU main nilah kali pertama aku tengok MU jadi team belasahan.OMGGGGG!!! 

Jadi lengkaplah 6 hours ++ aku didepan TV saje!

pic kerdited to dailymail.co.uk

Friday, October 21, 2011

Sale terHebat di TrickUP!



Sumenyer On Sale!Hot!Hot!Hot!
Klik CINIcepat2


Muammar Gaddafi disahkan meninggal dunia!


TRIPOLI: Jenazah Muammar Gaddafi kini sudah dibawa bandar Misrata, kata Menteri Penerangan, Mahmoud Shammam, sebentar tadi.

“Kami akan memberikan maklumat terperinci mengenai kematiannya,” katanya. TV Al Arabiya turut melaporkan jenazah itu sudah tiba di bandar berkenaan

Source Metro

Thursday, October 20, 2011

Dengar lagu pe tu bro=P



Gigih memasak sambil dengar lagu=)


Tunggu Aku!


Sedarkah kamu begitu cepat masa itu berlalu..
Masa tidak akan menunggu..

Wednesday, October 19, 2011

Godaan yg tidak bisa diTepis!

Sape suka keju angkat tangan???Spe suka keju yg banyakkkkkkkk angkat dua tangan???Saye2 suka banyak kejuuuuu!!!Spe tak makan keju rugilahhh korang.

Satu slice tak cukup ni kene makan semuaaaa=P



Bila sebut pasal keju,Pizza Hut ade Pizza baru tau which is Ultimate Cheesy 7!!Kat dalam Pizza tu ade campuran 7 jenis keju yg sedap2 belaka!Mane lagi nak crk Pizza yg byk keju ni klu bukan di Pizza Hut.Jadi kepada penggemar2 keju seperti saya apelagi open table with ur family and frens la..Harus cuba!

Pic kredit to Google.

Nasi Lemak Anak Dara!



Nasi lemak anak dara bukan sebarang nasi lemak mengambil masa setengah hari utk aku upload sekeping gambar ni sajeeee.Buat aku hangin jer camera aku kene sampuk hantu mana ntah sume gambar ghaib!

Kenape gambar nasi lemak ni ade dalam blog aku?Sebab nasi lemak ni sedap!Nasi lemak asli nyerrr bukan yg ade campur lauk tu.Bungkus dengan daun pisang,nasi lemak ori bukan nasi putih plus halia,sambal sedap cukup rasa,nasi cukup lemak.Phew!!!Ini baru nasi lemak anak dara=P

Patutnya entry ni kuar pagi tadi tapi tulah kn mcm2 lak songehnyer.

Tuesday, October 18, 2011

KEJAMNYA MANUSIA!



Aku sure korang dh dengar pasal budak 2 tahun yg dilanggar & digilis kendaraan di China.Jadi aku tepek gambar jerlah yer video korang leh youtube sendiri melambak okeh!

Dengarnya budak tu dh meninggal dunia sekarang.Oh sedihnya mak pak die.Lagi sedih & panas klu depa tengok video ni.Ngam2 pulak bende ni jadi depan cctv klu tak satu dunia tak tau betapa kejamnya manusia!

Pic kredit to IqbalHakimi

Anak kucing sihat datang jenguk aku!

Tengah sibuk2 mengemas rumah haritu sampai ke malam,susun2 barang kasi teratur senang ckit nk clear nanti tb2 member aku kata:

Kawan : Ade 2 ekor anak kucing kt luar pintu ni.
Aku : Tadi aku masuk rumah xda pun.Macamne lak boleh lepas grill depan tu??


Ni aku dh siap letak dalam kotak kut2 mak die dtg balik nnt.Dua ekor ni tak reti nak berjalan lagi pun confirm mak die yg hangkutttt.

Aku : Banyak2 rumah yg siap ade tempat selesa kat depan umah tu nape umah aku yg sejuk batu ni jugak mak die letak?
Kawan : Mungkin dulu kita pernah bela kucing gak kn jadi mak die bajet ank die selamatlah dengan kita=)


Kain bunga pink kecik2 tu baju tido aku okeh!!Dah tu jer kain yg ade tp aku dh tak pakai punnnn=PAnak kucing ni gemok tau cukup minum susu ibunyaaaa.Perut bolatt jerrr.


Monday, October 17, 2011

Kenapa nak bookmark tarikh 19 Oktober 2011??


Kepada lelaki2 & wanita2 sejati macam aku(phew!) yg minat dengan MotoGP yuklah kita ke KLCC 19 Oktober ni keranaaaaaaaaaaaaaaaa kita boleh jumpe face to face dengan MotoGP superstars Jorge Lorenzo dan Ben Spies koo!Bukan tu saje ade game gak yg korang leh layan & mcm2 lagilah.Korang leh cek PetMos (atau klik gambar diatas) utk tarikh dan aktiviti yg ade so nnt korang tak terlepas game2 yg best.Jumpe disanaaaaaaaa=)!

Kredit to PetMos

Lufya Omar kata diam!

Diam mu bagaikan bidadara
Berbisik dalam khayalan indah
Matamu cukup tajam berkata



Diam kau diam tanpa bahasa
Malahku memuja dan bertanya
Biar tak terkucup tak tertawa



Kat atas tu adalah korus utk lagu Diam by Lufya Omar.Kat bawah nanti aku letak full lirik utk lagu Lufya ni yer.Leh kita nyanyi sama2=P.First time aku dengar lagu Lufya Omar beserta videoklipnya sekali ni kat tv klu tak silap aku.

''Macam colorful jer videoclip die ni.Eh aku nk tgk lagilah kat youtube!''


Klu ajak anak buah aku nyanyi sama ni mmg sedap!Die suka tgk benda byk2 color ni!maklumlah budak2 kan suka colouring.Terus die nak jugak bawak belon naik beskal keliling kampung!Haha.Klu layan kesah budak2 ni mmg tak habis jadi nah lirik lagu Diam by Lufya Omar.Enjoy=)

*Kata tak pernah cukup untuk mengungkap perasaan
Kata tak pernah cukup untuk merungkai perasaan
Kata tak pernah cukup untuk ungkap perasaan
Kata tak pernah cukup untuk ungkap ketulusan

**Diam mu bagaikan bidadara

Berbisik dalam khayalan indah
Matamu cukup tajam berkata

***Diam kau diam tanpa bahasa

Malahku memuja dan bertanya
Biar tak terkucup tak tertawa

Ulang*

Ulang**

Ulang***



Terdiam aku melihat, melihatmu

Kau istimewa satu dalam seribu

Ulang**


Ulang***


Ulang**


Baru kurasa nikmat cintamu

Tapi ku rasa kaulah orangnya
Jujur tanpa berkata-kata
Ku terpesona

Video from Lufyaluvya
Lirik from LiriklaguMelayu

Lost Connection...

Kepala aku palau ko minggu lepas full seminggu aku xde connection ngn tenet.Sbb tulah blog ni sonyap jer.Time tu jugaklah 2 BE aku jalan adoiii rugi2.Sekarang ni dh ade wifi sedap ckitlah aku nk berblog.

Officially aku dh pindah sekarang penat siot nmpak jer mcm ckit brg bila packing2 hah mau selorryyy!!


Berkat perangai aku yg minum banyak air maka banyaklah botol air mineral yg aku  kumpul & sekali siap dengan magazine aku.Ni dh siap2 pack nnt minta tlg bang chik g juallah kt tempat apek recycle tuh.Dpatlah sekupang dua..ckit pun xpe drpada xde langsung kn.

Sat na tekak aku nak air jap……gulpguplgulp lega dpt minum air…….paippp….hahaha.Eh korang di twitter aku dengar ade rakan2 kite yg dh start bertudung.Alhamdulillah.Tahniah korang=)Tau tak korang semakin cantek!!!

Sunday, October 16, 2011

Lady Gaga's Trademark Block Heels!

Inilah yg kita namakan mangsa fesyen.Sape yang tak kenal dengan lady gaga.Die nak jadikan super high block heels tu sebagai trademark die.Giler ke apo!Nak jugak aku tengok macamane die berjalan dengan heels tu mau kite tengok lady gaga mengesot lak nanti.


Kalau kucing sepak heels tu pun leh jatuh tauuuuuuuuuuuu.

Kene parking tangan kat bahu bodyguard lak.

Kan dah kata takleh nak jalan punnnnnn.

source HERE



Saturday, October 15, 2011

Cara mudah buat video muzik khas utk pasangan anda..

google

Bila yg tersayang merajuk ape yg korang selalu buat?Bagi coklat?Bagi bunga?Bagi hadiah mahal2???Tinggalkan tu sume sebab tu cara lame uolls..Dengan kemajuan teknologi sekarang mcm2 korang leh buat tau!Salah satu nya ialah korang buat music video khas buat si dia.

Ape taktau nak buat macamane?Meh2 cni Coffee Mate ajar korang cara paling mudah utk buat music video!Korang LIKE Fb Coffee Mate dulu kemudian klik Cipta Video.Pas tu korang follow jer step by step.Mudahkan=)Dah siap bagi sidia tengok video music yg korang buat tu.Mesti die tersenyum manisssssss nyerrr.

Monday, October 10, 2011

BerMAGNUM....

Aku : Ko beli dualah.Aku kasik 7henget.
BgChick : Tak cukuplaa ko bagi aku beli stu jer ni.

Ade berapa nombor kat ctu??Tarakkk nombor punnn.Jangan korang ingat aku ambik nombor ekor pulak.Ni hah Magnum Chocolate Truffle yg aku dok idam sejak nengok ads aiskrim kat Tv.Macam besor jer org tu dok aummmaumm jer.Aii leleh air liur jappp.


Dapat beli satu jer.Apelah bongok aku kira2 pun tak reti.Yg satu ni kita share2 lah..


Besar ke tak?Ke biase2 jer.Sedap jugak..nanti beli lagilah=P


Berangin di Dataran..



Aku ambik pic lampu ni sebab aku tengok lampu ni jer yg best nak dijadikan modal intro dalam entry aku ni.


Lame dah haku tak menapak kat dataran ni.Hjg minggu lepas pegi jugaklah coz haku boring takde ape nak buat kat rumah.Katanya bzzzzzz..Yer bz kemas barang aku nk berpindah pulak ke utara gtu.Deals dgn org sana bsg2 kat abg chick kasi clear cepat.Tu pun baru selangkah die bergerak.


Kamera aku ni tak sharp tul laaaaaaaaa..Aku tgh ngantuk ni sambil buat entry ni malas dah aku na menanggguhnya lagi.Klu ade typo tu biasalahhh aku ngantuk tau!



Friday, October 7, 2011

Quick update!

Bzz nyer hakuuuuuu....
spe nak tolonnnggggg???=P

Sunday, October 2, 2011

Drama Saturday..

This weekend boring giler. Im alone at home for two days!!Mau tak giler bosan. Online,makan,tido,cuci baju,kemas rumah tu jelah keje yg aku buat.Hmmmm tak sukanya. Geng cepatlah balikkkkkkk.!


Sabtu juga hari yg penuh drama,
Drama yg berkisah dukaT__T

Saturday, October 1, 2011

Giveaway Cash Rm10K!!!

Masa kecik2 dulu tentu korang ade game yg korang selalu main kan.Klu aku game galah panjang & kala kondi dah jadi makanan harian aku la..Klu lah kita ade magic2 macam Harry Potter tu aku dah main terbang2 dah.Hahaha.



Sekarang ni Milo nak buat Giveaway Rm10K cash utk korang2 yg suggest games2 yg interesting & unik utk dimain masa tournament nnt.Korang yg nak suggest leh klik MILO  .Yang ade dalam kepala aku ni game dalam Unbeatable Banzuke tu. Hehe.Apelagi suggest jer mane tau leh menang.Tapi better suggest game yg tak pernah ade kat dunia ni.Lagi cerah peluang korang=)

Peluang nak jadi macam Najwa Latif---> CINI

Pic kredit to google

tweet..

Followers