Thursday, August 19, 2010

DH TUA NI DAPAT DUIT RAYA TAK?

Bila dh meningkat usia(mcm saya=p) rasa2 dapat duit raya lagi tak??Ini hanya post mengimbau masa lampau.Iyerr zaman muda and slim gtu=P Kecik2 banyak jer yg sudi bagi duit raya.Xkisahlh berapa RM pn dlm tu klu kite cukup bertuah dptlah RM5.Dah cukup byk dh tu bg budak2. Nak dijadikan citer skrg turn kite pulak bagi duit raya.Anak sedara plus cousin yg kecik2 tu paling kurang nk kne RM2 sorang.Malu doh klu si kecik tanya ''maklong nk duet raya''.Larikk lebih2 lagi mak pak dieorg yg mmg ''hantu'' tu ckp kt anak2nyer ''P mintak duet raya kt maklong tu''Kne sediakn jgak even maklong korang ni study..Tapi xpe budak2 jgn dimarah pulak!






SENARAI DUET RAYA SELURUH NEGARA
0-7 tahun=RM2
8-12 tahun=RM5
13-19 tahun=RM10
20-23 tahun=RM20


klu puji si pemberi lebih ckit nescaya anda pun dpt duit raya lebih.
enjoice=D!
hanya sekadar hiburan.tiada kene mengena dgn yg hidup mahupn yg telah meninggal dunia.

ANTARA DUGAAN PUASA!

Beberapa hari lepas saya dirutun malang berulang kali.Tulah yg kite katakan sebagai dugaan.Disebabkan bulan puasa maka SABAR SABAR SABAR(dlm hati Tuhan saje yg tau=P).Bermula bila my fren lost duit RM500++ bukan setakat duit tetapi sekali harung dgn purse skali.Die sendiri pn mcm xsedor jer(ke kne pukau).So the next day dgn bekalan yg ciput kuar pg settle sume.


New IC-kene RM80..nape mahal sgt eh dhlh duit hilang nk charge mahal2 lak kn lagi menyusahkan.eemm nevermind!
Lesen and bank.

googled

Saya pulak nk kne settle bil.Pungpangpungpang settle!Oh hati riang.=)NONONONONONO!!!belum lagi.So dh siap balik lah.Tgh2 jalan tayar pancit!!Nk kne cari org bikin lagi.Ade dlm 45 minit baru settle.6.oopm dh..lauk berbuka xbeli lagi nk masak mmg xsempat.Jadi terus ke bazaar ambik tu ambik ni berpuluh gak yg habes.Siap2 nk balik rumah.Dushhhhhhhhhhhhhhhhhhh tgk tayar pancit lagi....apetahh kesnya asyik nk pancit ni!!!Kesian dh nengok my fren penat pusing2 cri bengkel.nasib baek ade bengkel yg bukak lagi.Dh tampal bagai trus kite balik rumah dh xnk singgah mane2 lagi even nk isi minyak.Besok2 jerlh.

tweet..

Followers