Tuesday, August 31, 2010

TUDUNG,BAJU KURUNG,BROOCH,KUIH RAYA,KAIN COTTON

Hujung minggu lepas adik2 saya asyik roger2 nk pesan itu pesan ini.Belum ditambah pesanan dr makcik2 disana.Uii byk nak kne ingt bukan setakat ingat nama barang nk ingt saiz bg yg kirim beli baju tu,kaler tudung,kuih raya n mcm2 lagilah.Cuma tggal minggu ni jelah nk mencari minggu depan dh zassssss ke kampung.

Minggu lepas ini jelah yg sempat saya rembat tu pn bersesak kt jln TAR tu.Mcm siput dh saya kt ctu.Alah setahun skali jer pn xyahlah nk rungut panjang2 ye tak?Ada byk lagi pesanan yg belum complete diharap minggu ni settle semuanya.

DEDICATED ENTRY:POST APA KATA ANAK MALAYSIA

Hari ini bertarikh 31 Ogos 2010.Post ini juga baru saya tulis awal pagi tadi.Tahun ini genap 53 tahun Malaysia merdeka.Merdeka dari penjajah.Tidak ada lagi tentera british,jepun,dan portugis, yg ada cuma pelancong dari negara yg disebut tadi.Entry sebelum ini saya ada letak video semasa kemerdekaan Malaya 1957.Jauh bezanya keadaan ketika itu.Fesyen2 rakyat jelata yg cukup menarik perhatian kita.Para penonton yg berpakaian dan duduk dgn sopan.Kelihatan gembira wajah2 rakyat ketika itu.Kemudian kelihatan Tunku Abdul Rahman melaungkan merdeka!merdeka!merdeka!Disusuli dgn lagu 'Negaraku' selepas itu.


Itu cerita 53 tahun dulu.Sekarang berbeza cara sambutannya.Sambutan cara moden.Tak cool klu takde concert,tak cool klu tak merempit,tak cool klu tak ''hang out''malam merdeka,tak cool klu tak clubbing.Yg paling best bila lagu kebagsaan dimainkn ada yg siap menari2,berjalan2!Ada rasa nak baling dgn kuali tak org camtu?Inilah hasil selepas 53 tahun merdeka.Cool tak????

KEMERDEKAAN MALAYSIA YG KE-53

credit to khae

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yg Ke-53 buat seluruh rakyat Malaysia!
Merdeka!Merdeka!Merdeka!

Mari kita mengimbau kembali saat-saat indah pengisytiharan kemerdekaan Malaysia

video

tweet..

Followers