Monday, August 30, 2010

KOMEN DRAMA 8 BULAN

googled

''Jalan cerita yg menarik and simple sesuai untuk seisi keluarga.Cerita lebih berkisar akan kehidupan normal kita dan masalah yg sering dihadapi bila kita sudah berumah tangga,iaitu pengurusan kewangan keluarga.''

Dibawa khas untuk anda oleh HSBC Amanah.Lebih2 lagi ada pelakon hebat seperti Vanida and suaminyer.Leh tonton setiap Ahad,10.30pm di TV3.Bagi yg dh terlepas leh tgk online di SINI.

NAK SIHAT BACA INI

Semalam saya diserang period pain yg maha teruk jugaklh.Tak dapat nak tahan mcm slalu.Ambik minyak panas sapu kt perut and mkn ubt pn xok jugak.Cuaca sejuk makin terasa ngilu tu.Jadi saya guna alternatif lain dgn bertungku.
Ini tungku cincai saya.Panaskn batu kt dapur gas pastu terus balut.Saya buat ni as long ada rasa panas dh cukuplah.Cara terbaik menggunakan tungku ialah dgn Batu Sungai.Depend korang nk guna yg saiz besar or yg comel2 mcm saiz kt bwh ni.
googled

Selepas guna tungku cincai semalam tu redalh ckit skit tu.Jadi pagi2 saya terus google carik info lebih pasal tungku ni.Maklum org kata bertungku ni bagus utk kesihatan even hotmama yg dlm pantang pn bertungku=P.Kt bawah ni saya share cara2 membuat tungku menggunakan batu sungai besar.Semua gambar n info kredit to SINI.

Cara penyediaan batu tungku.

1.Panaskan batu sungai atas dapur gas anda.


2.Letakkan beberapa helai daun lengkuas diatas kain tuala yg digunakn utk membungkus batu nanti.


3.Taburkan sedikit garam kasar.


4.Letakkan batu tungku yg telah dipanaskan tadi.


5.Setting2 ckit biar semua permukaan batu ditutup dgn daun lengkuas.


6.Bungkus dgn kain tuala.


7.Akhir sekali buat bunjut.Siap!

Dh tau cara leh buat sendirikan xpayah nk beli2.Jomlah terjah sungai satu malaya carik batu sungai=)

tweet..

Followers