Thursday, April 12, 2012

Gempa bumi Acheh 2012 : Pengalaman pertama aku!

Semalam akan jadi hari paling bersejarah buat aku,dan akan dikenang sampai bila2 tue.Semalam jugak jadi hari paling chaos bila berduyun2 phone call orang carik aku.Disitu aku tau depa sume tu sayang kat aku.Hahaha.

Rakyat Acheh bersesak ke tempat yang selamat,

Seperti yang korang tau semalam kan ade gempa bumi 8.9 SR di Acheh so aku jugak merasa gegaran tu.Mula2 aku ingat aku pening ke ape.Rupanya macam tu rasanya kalau ada gempa bumi dan ini pengalaman pertama aku ko!!!

Selepas tu kan ade amaran tsunami so aku serius takut terus ingat kat tsunami yang terbaru melanda Jepun haritu.Dasyat!Apelagi terus call mak aku.Mak aku terkejut giler!Sejak dari petang tu sampailah malam atok,makpak sedara,cousin aku call tanya macam2..Alhamdulillah akhirnya amaran tsunami tu ditarik balik namun tetap rasa takut jugak ape2 boleh jadi kan..
p/s Maaflah korang entry Amaran tsunami tu aku ingat nak update dari masa ke semasa namun tak dapat aku nak buat.

Pic kredit to google.


tweet..

Followers