Sunday, August 29, 2010

LAGU RAYA LAMA VS LAGU RAYA BARU

googled
Salam.Sudah 19 hari kita dibulan Ramadhan.Ehem sedar xsedar lebih kurang 2 mggu lebih lagi nak menjelang Syawal.Sekarang saya lihat banyak tempat dh memainkan lagu2 nostalgia hari Raya.Uiii meriah sungguh dah terasa aura raya tu.Bagi yg balik kampung dan belum ambik tiket tu ada masa lagi ni untuk ambik tiket bas/flight.Saya kebiasaannya lagi teruja nak balik kampung klu dga lagu Sudirman-Balik Kampung.Wahwahwah semangat bagai nak rak!Setuju tak klu saya katakan yg lagu raya yg lama2 tu lagi terasa aura hari raya berbanding lagu raya moden skrang nih.Lagu raya moden ni rasa mcm ada yg kurang jer.Yelah dari kecik sampai ke besar skrg ni telinga asyik disogok dgn lagu2 P.Ramlee,Sudirman,S.Jibeng.Lagu2 Raya mereka lebih meremangkan bulu roma dan hati pn boleh jadi sayu bila mendengarnya.Aktiviti wajib ialah men''download'' lagu Raya..Yehaaaaa!!!=) Saya sertakan sekali link untuk anda download beberapa lagu raya yg menggetar jiwa anda.

Bila Takbir Bergema(Rafeah Buang)
Dari Jauh Ku Pohon Maaf(Sudirman)
Dendang Perantau (P.Ramlee)
Ku Pohon Restu Ayah Bonda (Mamat)
Seloka Hari Raya (Hail Ameer dan Uji Rashid)
Suasana Hari Raya (Sharifah Aini)
Pulanglah (Aisyah)
Musafir di Hari Raya (S Jibeng)
Suara Takbir (P.Ramlee)
Kepulangan Yang di Nanti (Aman Shah)
Aidilfitri (Sanisah Huri)
Menjelang Hari Raya (DJ Dave)

source:4shared.com

tweet..

Followers