Tuesday, June 21, 2011

LATA ISKANDAR WATERFALL

Sepanjang perjalanan ke Cameron tempoh hari kawan aku asyik citer tentang satu waterfall ni which is Lata Iskandar yang die kata sangat cantik.

''Kat tepi jalan jer jap g ko tengok yer''

Bila dh nampak sign board Lata Iskandar kat tepi jalan ,aku rasa teruja giler dah kawan aku kata sgt cantik.Sekali aku tengok wow!!Cantik btul ciptaan Allah ni.Aku tak pernah tengok waterfall secantik ni.Sampaikan aku tak ingat langsung nk snapkan photo waterfall tu.Jadi aku agak balik karang leh singgah jap nak ambik photo jer.

Ni photo sipi2 yg aku sempat snap dalam kete memandangkan kami tak singgah takut gelap pulak balik karang.Photo yg aku ambik ni langsung tak menunjukkan betapa cantiknya Lata Iskandar ni,so aku decide google image jer.

google

Ni photo yg aku google namun bagi aku photo ni tetap tak menggambarkan kecantikkan tu.Bila tengok secara live cantiknya berganda2.Wish one day aku dapat datang ke sini lagi.

KEA FARM & LADANG TEH

Selama seminggu jugaklah aku sepi dari berblog sebabnya keluarga aku datang so kene entertain depa dululah yer.Walaupun cuma 2 hari(3 hari depa p kenduri) jumpe atleast lepas jugak rindu kat mak aku.


First day berjanji tak agak2 jumpe kat Cameron Highland.Dengan aku yg tak pernah jejak kesana excited giler.Aku bajet Cameron tu ala2 tempat omputih gitu.Pening aku tengok jalan naik ke sana.Kul 2 ptg baru sampai ntah pape kwn aku bgtau tempat tu dekat bagi aku jauh giler.

Dah sampai nothing wow me lah=( Aku over excited kut.My first time experience ni tak hebat mane pun cuma ke Kea Farm and Ladang Teh jer.Tak menyempat yang oii depa dh nak balik.Kiteorg sampai lewat sgt.
Photo:Kea Farm


Aku ingat nak rembat beberape pasu cactus ni tapi bila difikirkan balik tak jadilah confirm aku biar jer cactus ni karang.Hangat-hangat tahi ayam jer.


1 for RM1 harus aku ambik untuk kawan-kawan jer.Aku tak layan sangat coz aku lebih suka fridge magnet.


Beberapa jam pastu kiteorang dah nak balik.Depa nak balik Kpg aku lak nak ke KL.Sebelum balik tu aku singgah jap kat Ladang Teh ni ha.

Cantik!Hijau!Fresh!


Ended at Tea House minum teh.

Besoknya depa balik KL.Jalan2 KL lak.=)

tweet..

Followers