Monday, April 30, 2012

Kenapa kod iklan Nuffnang tak berfungsi??

Sesambil makan cokelat ni mehlah citer ckit pasal nuffnang.Lama dah rasanya takde cerita Nuffnang dalam blog ni.

Korang dah sedia maklum yang Nuffnang haritu ada buat kod baru utk iklan depa jadi aku nak trylah kut2 ade kelainan.Aku masukkan kat blog yang lagi satu.Dah insert kod iklan hukaloh tak jadi pulak.Jadi aku tukar kod yang lama punya pun tetap tak jadi.Aduh gimana ni??Nasib baik tangan aku tak gatal nak tukar kod dalam blog ni kalau tak haram tak jadik.

Nape yer?Korang ade mengalami masalah yg sama ke?Ke takleh daftar banyak blog??

Ape-ape pun aku tetap happy sebab BE aku capai jugak target walaupun dari tiga dah jadi satu..=P Oklah aku nak setup kedai lu nanti bebel lagi....




Sunday, April 29, 2012

Kereta Terbaru dari Jerman..

Orang Jerman ni tak dinafikan kalau dalam bidang kejuruteraan mereka sangat hebat.Lebih-lebih lagi bab design kereta.Mereka ni mempunyai pelbagai macam idea untuk design terbaru mereka.
google

So yang minat dengan kereta apa kata anda??Dah lihat hasil seni mereka.Kalau belum apekata skodeng CNI.Letak tanda sokongan anda pula kat CNI.


Saturday, April 28, 2012

Live Streaming dari Dataran Merdeka..

Kalau rasa nak tengok Live Streaming dari Dataran Merdeka meh singgah cni.Setakat yang aku tengok ni orang dah ramai dah kat Dataran tu.

google




Friday, April 27, 2012

Payment ke-5..

Aku berpegang pada peribahasa orang tamak selalu rugi so inilah payment ke-5 aku dapat dari iPanel.Ckit-ckit pun jadilah dari takde langsung kan.

click utk lebih jelas

Keje kita cuma jawab survey jer yang diberi kemudian boleh redeem ikut point yang ditentukan.Payment minimum serendah Rm 5 saje..Sape2 berminat tu leh join CNI.


Thursday, April 26, 2012

Bunga dan Bunga..

Petang2 gni kita citer pasal mungelah yer.Antara tempat yg paling aku suka pegi ialah kedai bunga.Aku kalu tengok bunga rasa nak borong semua jer.Semalam aku sempat jejak kat satu kedai ni.Bukan kedai bunga actuallyy macam kedai cenderahati gtu.Tujuan ke situ aku nak survey somethinglah untuk adik akuu..Adik aku tu nak...hmmmm nantilah aku bagitau nak ape tue=P

Ni bunga pelestik yer bukan fresh flower.Kalau mak aku ada ni sejam dua pun boleh duduk kat kedai ni jer.

Nak rembat ni jgk kasi ade variasi ckit.

Duh kabur pulak biaselah camera phone jek.

Yg putih tu asyik memangil-manggil jer.Nanti datang lagi aku pasti borong!Terus aku msg adik aku cakap aku dah jumpe something tuuu.Tapi bukan bunga ni tauu....Time nak ambik gambar ni Ya Allah kemain aku cover habess takut amoi tu nampak..

Pengumuman!

2 hari merempit dalam hujan hantar barang haini aku dah tak sihat dah..Sekarang ni dok tunggu kawan aku bawak balik ubat..

google

Nak buat pengumuman ckit sapa-sapa yang buat order di Trick-UP harini aku mohon maaf sangat2lah sebab mungkin email korang tu lambat ckit aku nak reply yer..Hope lepas makan ubat ni cepat baik den nak merempit lagi ni uiii..


Monday, April 23, 2012

Tiba-Tiba Tejun Bangunan..

Bila aku baca satu berita dalam surat khabar tadi mengenai ''Mati Terjun Separa Sedar'' mengingatkan aku tentang ceita yang sama jadi masa aku study dulu.

pic kredit to google.

Mangsa tutor aku sendiri.Memang kiteorang kenallah dia and selalu borak2 jugak.Petang tu sebelum kejadian kami ada class dengan dia,takdelah pulak ape2 perubahan kat dia.Dia ceria orangnya,selalu gurau2 and rapat dengan pelajarnya.

Tuptup malam tu aku dapat berita dia meninggal terjun dari tingkat 4 kalau tak silap aku.Kami student dia memang mati2 tak percayas ebab esok kan kami ada class dengan dia pastu nak discuss pasal exam lak tu.Dia dah pesan awal2 semua wajib datang.Last2 dia sendiri yang tak dapat datang.

Malam kejadian tu budak2 yang ada kat tandas dengar suara orang meraung2 kat hujung bangunan.Pastu depa nampak tutor aku tu macam orang meracau2 sambil garu2 kepala.Pastu dia terus lari ke hujung bangunan sebelah sana pulak pastu terus tejun.Mana tak tekejut budak2 yang tengok tu sekelip mata je kejadian tu berlaku.Dia disahkan meninggal di tempat tu jugak.

Ini antara peristiwa time study dulu yang aku tak dapat lupakan.



Thursday, April 19, 2012

Sapa nak???

Kehulu kehilir harini hantar barang..ni aku nak clear kan stock handbag ni..Sape nak????

Harga asal Rm39 so aku bagi RM20 jek siap pos!Kalau Sabah/Sarawak tu kene tambah ckitlah utk pos..Ni last piece tau cepat2lah rembat...kalau nak email aku delour87[at]gmail.com ek.

Size : P25.8cm x  L8cm x  T14.5cm






Wednesday, April 18, 2012

Skandal Artis dan Pak Menteri!

I know i know mesti korang tengah baca news tentang skandal sorang artis ni dengan Pak Menteri kan=P Well  sapa depa tu korang searchlah sendiri sebab sesetengah blog dah sebut terang-terang nama mereka tue..Mewahhhhhhh..



Ok2 kita bersangka baik depa dah kahwin kut so tu kira kasi nafkahlahhhhhh..RM1.4 million dalam masa 4 bulan...???Adoyaii

Pic kredit to google.


Tuesday, April 17, 2012

Ada Apa Dalam Mulut Penyu Tu??

"Eh ko pernah tengok dalam mulut penyu tak??"
"Tak terpikir lak aku nak tengok dalam mulut penyu.Nape?"
"Agak2 macamana dalam mulut dia??"
"Macam biase jer kut takde yang special."

Ini penyu belimbing.Spesies penyu terbesar.Jom kita tengok macamana rupe dalam mulut penyu nih..

Tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!!


Eeeee aku tak sangka gitu rupa mulut penyu aku ingat macam biasa jer.Sapa pakar2 haiwan tu ape ke nama     benda tajam2 dalam mulut penyu tu.??


Pic kredit to carigold

Monday, April 16, 2012

Pengacara Popular hampir mati akibat minum peluntur pakaian!

Aku tau kat pale otak korang sekarang mesti nak tau "Sape pengacara tue?".Jap2 yer nanti aku bagitau.

Pengacara ini dimasukkan ke wad kecemasan Hospital Serdang akibat minum peluntur pakaian dan telah pun dipindahkan ke wad pesakit luar selepas keadaannya dikatakan stabil.

Pengacara wanita rancangan gosip tempatan popular yang bersiaran setiap hari minggu itu berbuat demikian akibat tekanan dari masalah yang berlaku pada dirinya.Dia juga sempat memohon maaf di laman Twitter agar dirinya diberi kepercayaan kerana dia sendiri tidak dapat menahan tekanan yang dihadapinya.

Siapakah dia???Akak pun tak tau dikk..tunggu jerlah berita dari orang yang lebih tau..Hope pengacara itu lebih tabah dalam menghadapi dugaan hidup..

Pic kredit to google.


Perempuan memang suka baling2 barang ek??

Perempuan memang suka baling2 barang ek bila gaduh?Itu antara soalan yang ditanya lepas tengok sorang awek  baling handphone pakwe die sampai berkecai..


Memang perangai pompuan gitu baling2 handphone,baling2 pinggan mangkuk and ape jerlah yang boleh dicapai masa die tengah marah tu..

Perempuan ni tak pikir ke kut2 barang yang dieorang baling tuh berharga?Contoh cam handphone tadi tu.

Orang kata kalau tengah marah tu handphone pun depa nampak macam meja.Tapi ade jenis yang dua tiga dua tiga nak baling sebab time tu die dok pikir kalau aku baling handphone pakwe aku ni macamana die nak pujuk aku nanti..So letak balik handphone baling kerusi lak.. 

Tak semua perempuan macamtu yer.Ade jenis yang cool jer tahan marah ade jenis yang guna mulut jer.Macam2lah cara dieorang..Huhu..senang citer perempuan ni makhluk yang tak leh nak diduga perangai die..bersedialah...=P

Pic kredit to google.


Luncheon with Bubble

Lama sudah aku tak update pasal si kecik ni..


Bubble makin sihat dan semakin kuat makan sekarang.Makan pun main pilih2 ikut sedap mulut die jer.Agak-agak ikut tuan dia kot.Hehe..Lunch harini nasi lemak daun pisang yang aku beli pagi tadi jer.Sesambil aku makan tu bubble pun dok join sebelah makan sekali.=P Korang lunch pe tadi??



Sunday, April 15, 2012

Nak tengok kapal drift tak??


Apa macam teuja tak nak tengok kapa drift??Bukan kete jer boleh drift tau..So kat mana nak tengok kapal drift ni??



Senang jer harini korang lehlah serbu panggung reramai sebab kapal drift cuma ada dalam movie Battleship yang tengah hot skarang.Aku jamin movie Battleship ni bestttt ooooo!!

Pics kredit to google

Thursday, April 12, 2012

Gempa bumi Acheh 2012 : Pengalaman pertama aku!

Semalam akan jadi hari paling bersejarah buat aku,dan akan dikenang sampai bila2 tue.Semalam jugak jadi hari paling chaos bila berduyun2 phone call orang carik aku.Disitu aku tau depa sume tu sayang kat aku.Hahaha.

Rakyat Acheh bersesak ke tempat yang selamat,

Seperti yang korang tau semalam kan ade gempa bumi 8.9 SR di Acheh so aku jugak merasa gegaran tu.Mula2 aku ingat aku pening ke ape.Rupanya macam tu rasanya kalau ada gempa bumi dan ini pengalaman pertama aku ko!!!

Selepas tu kan ade amaran tsunami so aku serius takut terus ingat kat tsunami yang terbaru melanda Jepun haritu.Dasyat!Apelagi terus call mak aku.Mak aku terkejut giler!Sejak dari petang tu sampailah malam atok,makpak sedara,cousin aku call tanya macam2..Alhamdulillah akhirnya amaran tsunami tu ditarik balik namun tetap rasa takut jugak ape2 boleh jadi kan..
p/s Maaflah korang entry Amaran tsunami tu aku ingat nak update dari masa ke semasa namun tak dapat aku nak buat.

Pic kredit to google.


Wednesday, April 11, 2012

UPDATE TERKINI!!Amaran Tsunami!!Acheh dilanda gempa bumi 8.9 skala Ritcher

Sape2 yang berdekatan dengan pantai diminta beredar segera kerana amaran Tsunami telah dikeluarkan oleh Jabatan Meteorologi Malaysia.,

7.17pm
Jambatan P.Pinang sudah ditutup utk laluan orang ramai..perkhidmatan feri akan ditutup bila2 masa sahaja.-IPD P.Pinang

7.04pm
Gegaran kedua 6.5 SR.


Disaat entry ini ditulis gegaran kedua telah mula dirasai.

Update dari rakyat Malaysia di Acheh

Update Gempa di Aceh : Doakan kami student Malaysia di sini selamat. Sekarang dalam operasi menyelamatkan diri. Muslimat telah kami pindahkan ke Masjid Unsyiah. Untuk Muslimin mereka telah pergi ke tempat yang jauh dari kawasan Darussalam dan pusat kota.

Kami telah maklumkan ke Konsulat di Medan dan Kedutaan di Jakarta.

TERBARU: Doakan kami, air sedang naik ke tanah tinggi. (Sumber : Abdullah Hakimi)





Ganjaran Rm100k menanti,sahkan Datuk K kahwin lain!

Aik aku ingatkan kes Datuk K kahwin lain tu dah selesai rupanya belum lagi walaupun Rozita Che Wan dah menafikannya.Famaous betul Datuk K ni ek siap jadi mangsa gosip lagi..



So sapa yang sebarkan berita tersebut boleh lah tampil dengan bukti sebab adik Datuk K,Datin Zaitun Mohd Jiwa nak bagi Rm100K tuhh..Dengan syarat bukti haruskan kukuh dan sahih.Mula-mula baca tajuk aku ingatkan Dato Siti yang nak bagi ganjaran tu macam tak masuk akal jer.

Jadi yg ade bukti tu silakanlah...

Pic kredit to google.

Dakota Rose macam Barbie doll!

Nak tengok real life barbie tak?Kawan aku tanya.Eh ade ke?Ada nama die Dakota Rose.So depa bagilah aku tengok gambar Dakota Rose tu.First impression aku.Eh nampak macam patunglah die ni!

ini patung barbie bukan Dakota Rose tau

Inilah antara gambar Dakota Rose setelah digoogle.Diapun ade blog jugak tau kotakoti.com .Trick makeup Barbie dia ni memang menjadi lebih-lebih lagi part mata die tu..Gambar aku letak dua jer yer kemain teruk line broadband kat cni..



Saya pun nak jadi barbie jugak!!!Pastikan mata awak besar bulat,bulu mata yg panjang lebat,hidung and bibir kecik.Part rambut tu awak takyah ikut tau awak kan barbie pakai tudung =P

Selamat Bercuti semua!

pic kredit to google.


Tuesday, April 10, 2012

Facebook buys Instagram for $1 billion!!!

Yes facebook ingin membeli instagram!Dan nilainya sangat luar biasa iaitu 1 billion dollar!!!



Ini antara tweet Dennis K.Berman
"Remember this day. 551-day-old Instagram is worth $1 billion. 116-year-old New York Times Co.: $967 million."

Urusniaga ini akan siap pada bulan Jun dan akan dibuat secara tunai & stock.Ini adalah pengeluaran tunai terbesar buat Facebook.Perghhh banyak giler duit si Zuckerberg nihhhhh...Dan ofcourselah MZ ni dicerca sebab sanggup bayar $1 billion untuk service yang free.Macamlah facebook tak boleh nak creat app sendiri yang mungkin nilainya tak sebanyak $1 billion itu.!!!

Jadi mungkin ini jawapannya..

Zuckerberg paid $1 Billion for a free service. Why? Because in purchasing Instagram, Zuckerberg just bought Ten Million user accounts.-JeffryJ

People are forgetting all sales prices are made between buyer and seller. He deffinitely overpaid. But, that's not the point. MZ, not in the product business anymore, he's in the stock business. He's not buying this company's tecnology for a Billion, he's buying existing customers that translate to value. The more he pays, the higher his facebook stock value increases.-Tee

News kredit to yahoo
Pic kredit to google


Thursday, April 5, 2012

Baby Ahmad Sufi perlukan doa anda semua...

Bila tengok gambar baby Ahmad Sufi ni kesian sangat tau.Bila badan yang kecik tu dicucuk jarum wayar segala aduh ngiluuuu betul..Kita yg dah tua ni pun terasa sakitnya apetah lagi si kecil ini..


Ini saya petik terus dari FB Tabung Ahmad Sufi

Ini adalah gambar Ahmad Sufi Bin Romi Agus Syumadi...Ahmad Sufi dilahirkan pada 12 mac 2012 dan sejak lahir dia menghadapi masalah paru2 yang kritikal.kos perubatan Ahmad Sufi di Children Westmead Hospital, Sydney adalah tidak kurang dr AUD 3000 (RM9000)SEHARI.UNTUK MAKLUMAN,AHMAD SUFI TELAH DI RAWAT DI SANA MULAI DR 13 MAC SEHINGGA HARI INI. Di sini dengan rendah dirinya saya memohon sekiranya ada diantara anda yang sudi memberikan sumbangan kepada Ahmad Sufi bagi menampung kos perbelanjaan rawatan dia di sana..


BSN: 14133-41-00000395-4 :JULI YANTI LIDIA BINTI SUHAIMI(Ibu Saudara Ahmad Sufi)
MAYBANK: 152107010378 : JULI YANTI LIDIA BINTI SUHAIMI

Maya Syuhada Binti Suhaimi(Ibu saudara Ahmad Sufi)
CIMB: 14100000462201

Name : Romi Agus Shumadi Romi Suhaimi(ayah Ahmad Sufi)
Bank: St George Bank
Branch: 112 908
Account No: 411178305

sumbangan drpd anda semua saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih...hanya Allah Taala saja yang dapat membalasnya.



Jadi mohon bagi sesiapa yang dapat menyumbang tu sumbanglah walaupun sedikit,klu tak dapat tu takpe tolong doakan semoga baby Ahmad Sufi ini cepat sembuh..


Kucing FREE..

Sapa nak kucing FREE??Iyer free koo dan aku sangatlah teringin...Ni haaaa kucing yang tuan die nak bagi free tu..


Gemuk2 i like!!!=D Tapi ko ape kan daya kucing ni kat kuantan=( Cuma mampu melihat dari jauh jekkk..Nak tau lebih pasal kucing ni leh klik CNI

Roh anak tak tenteram kerana FB!

Aku tak pasti samada sah atau tidak kebenarannya.Aku dapat tahu dari seorang rakan aku mengenai seorang remaja perempuan ini.

Aku agak umur dia dalam awal 20an jugak..Dan biasalah  dia pun ada FB macam kita semua..Namun baru-baru ini dia terlibat  dalam satu kemalangan maut(disahkan melaui rakannya) yang turut meragut nyawa dia sendiri..Aku sure korang mesti nak tengok sangat wajah gadis ni kan..Kita bagi sipi2 jerlah yer..


Dan cerita bermula apabila si ibu bermimpi anaknya merayu-rayu agak sesiapa boleh membantu beliau kerana auratnya terdedah dipandangan umum & rohnya tidak tenteram.Bila aku klik pada FB si gadis yer gambar dia memang sangat mudah untuk di akses oleh sesiapa jugak.

Bila difikir-fikir memang ada kebenarannya jugak.Sehingga sekarang(entry ini ditulis) FB beliau masih belum ditutup..Diharap ada yg membantu si ibu tadi..Aku hanya membantu setakat mana yg aku mampu jer...Al-Fatihah...


Monday, April 2, 2012

6 am not 2 am..

I force myself to eat breakfast kalau tak nanti perut masuk anginlah muntah anginlah.Pagi jer mesti ade sindrome macam tu..Normal ke eh??Baru sedar harini tido cuma 2 jam sajerr=(

Pukul 6 pagi baru terasa mata ni nak lelap..2 jam tido akibatnyaaaaaa jadi giniii..

Mata lesu sembap gelap adoyai tak bermayanyerrr..nak tidoooooooo -_- ....

Pic kredit to google.

Sunday, April 1, 2012

Rasuah ni!!!

Baiknya ada orang hantarkan aku rojak & cendol petang2 ni.Macam tau-tau jer aku tengah lapar=P.Mehlah minum petang sekali..tue diaaaaa...


Kalau kuar harini memang tak dapatnya aku habuan nih.Hoho ni nak kasi rasuah kat akulah ni supaya aku tak bebel banyak...Tapi gua takda kesah punya minggu depan masih ada..Hahahaha...nyumnyumnyum=)


Gadis Manis..

Sepatutnya hujung minggu adalah hari bersama keluarga dan mungkin kawan-kawan jugak.Tengah sarapan tadi fikirkan something pasal 'kerja' yang kadang-kadang tak menjadi dan selalu jer buat semangat aku down habes.Hampir 80% ape yang diusahakan gagal.Iya benar bukan senang nak berjaya memerlukan kerja keras sangat-sangat.

Tapi kata-kata gadis manis ini memberi aku harapan untuk mencuba lagi.


''I know that if I try and fail, life would be better than if I had never tried at all.''-MichellePhan

Semoga harapan untuk mengapai bintang itu termakbul..
Selamat hujung minggu semua=D

tweet..

Followers