Thursday, March 31, 2011

BLOGWALKING DAPAT 3 IN 1

''Saya tak payah blogwalking pun dh banyak trafik''

Ko dh femes bolehlah,ni baru nak merangkak blogwalking tu wajib.Macam kita baru pindah kt satu tempat tu, klu ko tak bertegur sapa dengan orang sekeliling mcmane ramai orang nak kenal ko.Klu harapkan orang lain tegur ko ckit jelah yg ko kenal nanti.

Tujuannya untuk kenalkan blog ko kepada ramai org.Dari ctu pasti ada yg akan jadi follower,bagi komen or terus jadi kawan ko.Kan 3 in 1 gtu.Lagi satu nak cepat naik trafik,ko blogwalking kat blog yg owner nyer tgh online.Macamane nak tau?Nama yg atas sekali dlm shoutbox/chatbox pastu ko tgk masa kt box tu.Bandingkan dgn masa ko.Dari ctu ko dh tau org tu online ke tak.Lagi satu update blog dulu bfr blogwalking.Hope korang paham ape aku cakap ni eh.

MANIS RASA BUAH!

Pernah terpikir utk kembali ke zaman kanak2??Klu masa ni boleh pusing balik aku rasa nak jadi kanak2 riang jer sekarang.Semakin dewasa semakin banyak masalah semakin banyak tanggungjawab yg kadang2 terasa tak mampu nk handle.Itulah warna warni kehidupan.Yeahhhhh  semangat ckit!

Dek otak aku ni kurang rest agaknyer dh dua hari asyik pening2 jer plus rasa nak demam pun ade.Telan panadol  kurang ckitlah.


Klu kt kedai cucur cempedak aku pernah tgklah buah cempedak saiz besar2 gni.Tapi ni kt kebun keluarga aku kira aku terkejut jugaklah bfr ni kecik2 jer saiznyer.Siap tunjuk lengan tu compare.Sebenarnya pic ni aku nk kasi kt pakcik aku nak mms kt die sbb tulah nk kasi tau yg cempedak tu besor.Dh selamat pun jadi cucur cempedak^-^

QUICK UPDATE!!

Not feeling well darling.Will updates soon ya.=)

Tuesday, March 29, 2011

SINGGAH ULU YAM

Selepas ada drama jadik ok setuju ke cni.Gerak pun dh kul 5 ptg redah jelah.Sampai je tgk2 orang ramai lagi,last dtg ulu yam ni pun 3-4 tahun lepas.


So dh pg Ulu Yam aku nak tgk orang mancing jerlh.Dari dulu lagi aku dh bising2 nk mancing jugak kat cni.Takde joranlah umpanlah mcm2 jer alasan cik abe tu.

Mengadap matahari kooo.Dhlh mata aku ni silau jer bila tah aku nk kasi setting mata ni lagik.Dulu aku try ubat2 kasi kurang silau tak jugak baik.

Banyak tul pancing pakcik ni.Dekat anak die ade dlm 5 batang pancing.Uuuiii nak satu leh cik=P

Camping



Aku suka last pic tu yg aku tepek jugak walaupun anak orang.Hahaha.Lain kali aku nak dtg lagi mungkin kali ni bawak pancing pulak.Perangai aku yg satu ni ikut ayah.Kecik2 aku ikut ayah pg mancing udang,ikan kdg2  tu ambik anak udang yg kecik2 tu.Wahhh kenanagan sungguh!

Monday, March 28, 2011

CURRENT FAV PLACES!

I love nature!!!=)

Ulu Yam,Selangor

Jeti Sematan,Sarawak

SELERA ISNIN

Vavava aku rajin memasak hari isnin ni dah niat awal2 dh.Enggak bisa makan di luar jer gaji tak masuk lg kn kn awak=P Selera isnin aku nak udang and kerabu mangga.Dijamu bersama air laici kegemaran tekak aku.Apekah sejak dua menjak ni aku asyik order laici jer hilang sudah teh o ais limau aku.



Bfr makan aku dok melantak buah betik sejuk dalam peti ais tu.Argghh giler best panas2 makan bende sejuk.Last2 makan nasi ckit jer.Eh boleh turun berat badan aii niii=P

DATING WITH RANGO.

Korang dh tgk Rango?Ni seminggu lepas punye citer lah.Aku tgk Rango semata2 kerana Johnny Deep.Aku peminat setia Jonny Deep ni dari dulu kala lagi.Merong Mahawangsa aku tolak tepi dulu asyik full jer memanjang.

teruk giler pic camera ni.adoyai.
Masuk panggung jer seat dh ok dh citer pun dh start aku boleh tido lak 15 minit gtulah.Intro citer ni giler slow and boring.

Alah rugi jer aku pilih citer ni tadi.Ingat kan best sgt=(

15 minit pastu aku sedor balik jalan citer pun dh laju ckit dr tadi and kurang membosankan.Bagi aku Rango ni ok2 jer takde yg menarik sgt pun untk budak2 aku rasa depa enjoy jer.Aku bagi 3 bintang untuk citer ni.

Saturday, March 26, 2011

LADY GAGA PROTES LIRIK 'BORN THIS WAY' DISUNTING

Lady Gaga dilaporkan tidak berpuas hati setelah lirik lagunya iaitu Born This Way disunting untuk penyiaran di Malaysia.Lirik lagu yang memartabatkan kehidupan homoseksual itu ditapis bagi menggelakkan berkemungkinan akan berdepan dengan tindakan pihak berwajib.


Komen gaga:

Adalah tanggungjawab peminat muda di Malaysia untuk menyuarakan hak bersuara mereka.Anda perlu bersuara dan tidak boleh mengalah begitu sahaja.Anda harus mengadakan protes secara aman dan baik.

Berikut adalah lirik yang disunting dari lagu Gaga.
'No matter gay, straight or bi, lesbian trans gendered life, you were born this way.' (Tidak kiralah sama ada gay, insan normal atau biseksual, lesbian atau kehidupan mak nyah, anda dilahirkan seperti itu).

Thursday, March 24, 2011

BURMA DILANDA GEMPA BUMI 7.0

Semakin banyak gempa bumi sekarang.Moga2 kita terselamat dari segala bencana alam yg berlaku ni.Aku dpt tweet yg mengatakan Burma dilanda gempa bumi.Aku taknak citer lebih korang baca cni TIME

ADEGAN 18SX

Pernah tak tgah korang duduk2 tgk tv tiba2 boleh pulak pelakon2 dlm TV tu kissing2 or touch2 yg ala2 18sx gtu and anak2/mak ayah korang pun tgah join sama.Ape yg korang buat?


a)buat tak tau jer
b)malu sambil cover baca majalah ke
c)korang bla dari ctu
d)tambah sendiri eh


Okeh aku pernah pegi satu kedai makan kt ni.Kira menjadi kebiasaanlah kan kedai makan pasang TV.Tgah2 makan adelah adegan 18sx ckit(banyak jugaklah) yg omputih tu buat.Time tu ramai tul orang yg makan kt ctu.Yg lelaki direct jer mata dieorg kt tv tu,yg pmpuan lak tunduk2,ade yg borak2 dgn kwn pmpuan die,tapi ade jugak yg join same tgk.


Klu kt overseas tu takde hallah depa pun tak kisah.Tapi kita dok kt Timur yg pentingkan adab sopan kn.Aku taknak bebel panjang k back to the topic ape yg perlu kita buat?


Klu akulah dalam keadaan gtu aku tunduk jer agak2 lama ckit baru aku angkat pale.Klu ade budak2 sebelah aku tutup mata depa mata aku lak bulat tengok.Hahaha.Aku gurau lerrr.=PTak pun aku tukar jer channel lain senang citer.=)

Wednesday, March 23, 2011

KENAPA HARUS BACA BLOG?

Ok 2 tahun lepas aku start blog with zerooooo.Tak tau ape2 ko.So aku mulakan dgn blogwalking dan exchange link dgn blogger lain.Time tu aku tak reti lagi mcmane nk blogwalking dgn betul tapi hasil dari blogwalking,aku dh dpt list fav blog yg aku kene baca hari2.Serius best okeh.

Semakin lama aku dh bijak ckitlah pasal blog ni and sampai sekarang aku lebih baca blog dr tgk tv sebagai sumber ilmu aku.Bangga giler bila geng2 gosip aku tanya ko dh dga citer ni?citer skandal si tua tu?Aku mulalah sengih2 pasal pe???Pasal aku dh lama tau dr depa.Dari blog juga aku dpt agak2 citer ni betul ke tak ke fitnah sesaje.News jangan cakaplah aku online jer.Kdg2 layan gak news kat tv tu(sambil kenyit2 mata=P)

Lagi2 pasal tempat makan yg best2 banyak blog yg buat review.Aku paling suka baca blog makan2 ni coz karg aku nak try jugak.Review pasal skincare,makeup2,fesyen semua jadi kegilaan aku.

Jadi kesimpulannya aku takleh nak hidup klu tak baca blog.=P

SELEPAS SPM NAK BUAT APE?

Result Spm dh kuar maka berduyun-duyunlah tawaran kolej dan universiti dan juga tawaran biasiswa yg datang.Akak nasihatkan adik2 pas SPM ni pilihlah kursus yg sesuai dgn adik2 semua.Lagi satu pilih jalan yg sesuai samada sijil/diploma/matrikulasi/Tingkatan 6.

Sebelum buat ape keputusan pls pls tanya dulu family adik or org2 yg ade pengalaman sebelum nya.Bukan ape akak taknak adik2 salah pilih.Tanya diri sendiri ape minat anda?Ape cita2 adik?Tinjau juga peluang pekerjaan yg ada selepas adik selesai kursus tersebut.Ape yang penting adik suka dan gembira dgn pilihan adik.Disinilah langkah awal untuk melangkah ke masa depan yang lebih cerah.Berdoa banyak2 semoga diberikan petunjuk oleh Allah.

Semoga berjaya semua^_^

PELAKON FILEM BATMAN MENINGGAL DUNIA.

Pelakon filem Batman,Micheal Gough yg memegang watak sebagai Alfred Pennyworth disahkan telah meninggal dunia.Micheal yg berusia 94 tahun dikhabarkan mengidap pelbagai jenis penyakit.

mystar

Dalam filem Batman tu die memegang watak seorang penasihat dan penjaga kepada Batman.Micheal Gough telah membintangi empat dari lima buah filem Batman sejak 1989 lagi.Sepanjang hayatnya die telah berlakon dalam 150 filem dan drama TV.

Aku layan gak filem Batman ni=P

Tuesday, March 22, 2011

BUAT HATI AKU TERDETIK

Tgah masak,tv aku biar jer bukak,sunyi sgt karang takut aku.Hehe.Ade sorang ustaz tu tgah bercerita dgn kanak2 pasal topik usia.Mula2 aku tak ambik port sgtlah(tgah potong2 bawang).Ustaz tu kata umur kita ni paling kurang pun 60-70 jer.Klu lebih tu kira bonuslah.Yang meninggal sebelum tu lain citer.Bila aku pikir2 usia aku dh tua jugak.Sekarang ni masa makin cepat kan.Macam2 pulak yg berlaku dgn dunia kita sekarang.Korang pun boleh rasa ''waktu'' tu semakin hampir.Semoga kita sentiasa dibawah lindunganNya.

JIMMY CHOO MALAYSIA

Jimmy Choo yang kasutnya dipakai oleh kerabat diraja dan artis popular Hollywood rupanya bukan pemilik sepenuhnya jenama mewah itu.Baru aku tahu,aku ingtkan mmg syarikat tu die punyer.

Dalam tv Jimmy Choo cakap die nak ambik alih keseluruhan syarikatnya semula dan akan menjadikan Malaysia pusat utk Jimmy Choo mengembangkan jenama tersebut.Nilai syarikat itu kini adalah RM2.4 billion.Nak lebih korang singgah CINI


Koleksi kasut Jimmy Choo

QUICK UPDATE!!

Esok result spm kuar aku doa2kan adik aku dpt result yg die harapkan.Selama ni aku tgk die struggle giler2 time study hope semuanya berbayarlah dgn result nnt.Aku baru dapat online harini sehari aku tak mengadap lappy aku rasa cam takde nafas jer.

Aku dok srg2 jer kat rumah ni kawan2 aku baru jer balik kampung td.Tb2 bulu roma aku naik!

Monday, March 21, 2011

MEH CUBA PETUA CANTIK KILAFAIRY.

Aku taklah kenal sgt Kilafairy ni.Tau2 die ni anak Rohana Jalil,adelah iras2 Rohana Jalil tu.Kilafairy famous dgn jolokan ''Angelina Jolie Malaysia'' kerana bibir yg ala2 aris Hollywood tersebut.

Ape??tak nampak bibir Jolie nya tu?
Nah aku kasi pic close up.


Nampak tak??Klu aku xclear lagi kut kne btul2 closeup.Karang aku google.Kali ni Kilafairy nak kasi tips cantik.Trylah ikut yer.

->Klu jerawat banyak kurangkan makan berminyak dan bergoreng.
->makan 2 sudu nasi setiap kali menikmatinya.
->ambil fiber utk mudah buang toksik
->minum air putih
->lakukan sit up setiap hari

HARI INI HARI SAYA=)



smile
smile
smile
smile
=))

Friday, March 18, 2011

PRIHATIN KE?JOM PLEDGE!

Korang tahu 26 Mac tu hari ape?Takkan dh lupa kott ni aku ingatkan balik 26 mac setiap tahun 8.30pm-9.30pm adelah EARTH HOUR .Aku ingat lagi aku dok bergelap dalam hostel sorang2 kawan aku dh balik rumah.Pweeee nasib baik tak kuar citer seram.Kat hostel aku tu mcm2 versi ade.

Ok berbalik pada Earth Hour tadi,korang leh google la ape kebaikkannya kan klu shut down lektrik tu.Kita kan nak menyelamatkan bumi kita ni.Jangan lupa bumi kita ni dh terlalu tua kne jaga leklok.


Okeh korang sebagai rakyat Malaysia yg prihatin kan jom Live Green Pledge sebagai tanda korang memang support Earth Hour ni.Yg best nyer kali ni kita pledge ikut negeri lagi banyak org pledge dari satu2 negeri tu lagi cepatlah negeri ko on top.Aku nengok Selangor dh 500++ dh..Aku dh pledge korang bila lagi...apelagi jomlaaaa PLEDGE !

CHAMPION LEAGUE:CHELSEA JUMPA MANCHESTER UNITED PADA SUKU AKHIR

khas untuk peminat bola seperti saya yer=P Undian untuk suku akhir Champion league telah dijalankan.Inilah hasilnya.


Perlawanan suku akhir
->5 dan 6 April serta 12 dan 13 April 2011

Perlawanan separuh akhir
->26 dan 27 April serta 3 dan 4 Mei 2011

Final
->28 Mei 2011


ABANG P YANG HOTHOTHOT!!!!

Nak dijadikan citer aku dan kawan aku baru balik dari beli barang.Sampai kt bwah rumah aku kiteorg stoplah betul2 sebelah Abg P ni.Aku tak ambik tau apelah kan coz aku tak kenal die.Kat bawah tu ade deret2 kedai and ramai lah org coz ade kedai makan gak.

Dh parking sume tiba2 aku tersentak,aku dga suara Abang P ni herdik awek die kut.Serius suara mcm tu korang dga bila lelaki btul2 marah jer.

Ko nak pegi mane tu!!

Awek die terus jalan jer.Aku budjet depa ni gaduhlah.Takut aku tgk misai Abang P tu.

Ko tunggu ctu!!

Lagi suara jantan Abang P kuar.Si awek tu stop jugak smbil menahan malu.Dah suara mcm petir tu comfirm2 lah semua org dga dan tgk.Disebabkn seorang bro yg tgah hisap rokok tu tgk kat die tak pasal bro tu kne herdik sekali dgn Abang P.Bro tu diam jer buat muka selamba.

Ape tgk2!!Ko nak kene ke!Tgk org macam tu!!

Ade lagi dialog2 die tu tapi terus hilang dr ingatan aku bila suara mcm tu.Aku dh gigil takut jugak klu kiteorang  kene sound.Alhamdulillah takde pape jadi.Kawan aku bilang org tu duduk same level dgn kiteorg gak.Ah sudah!Jadi suara yg jerit2 aku dga dr rumah dulu msti suara Abang P ni agaknya.

Nak aku tepek pic Abe P kt cni?=P

KERANA KENE SERGAH OLEH ABG P!

Sampai rumah aku terus carik katil landing jap,terkial2 bukak tudung tulah banyak belit.Dalam setengah jam rasa semacam jer mata aku lah lupa buang mascara & eyeliner.Aku remove2 semua yg ada kat muka aku ni pastu terus mandi.

Tok tok tok!!

Sapa pulak lah yg ketuk pintu ni

Takde pulak dgr suara org aku diam2 jerlah.Takut aku nak bukak.Klu kawan aku msti mcm nk pecah pintu tu depa suruh bukak.Lima minit gtu terus senyap!!Dekat nak 10 minit jugaklah aku tercegat kt dlm bilik baru aku berani nk p kat pintu depan umah.Sampai kt depan pintu aku rasa nak lempang2 jer muka aku ni bila aku tgk pintu aku tak berkunci grill depan pun tak berkunci!!Kalau masuk dek org asing tu mcmane.Kne lebih berhati2 pasni.

P/s:Ke aku terus jadi lupa pas dga Abg P sergah awek die=P Nanti aku citer kes Abg P ni kt korang.

SOALAN INTERVIEW YG BIASANYA AKAN DISOAL

Aku ade interview job pagi tadi kelam kabut aku dhlah bangun lewat,nak pergi interviewnyer  9am SHARP!!Hah aku ingat lagi pmpuan yg tepon aku aritu ulang2 kali die bgtau.Aku jawab  je Yeyeye saya paham dkt nak sepuluh kali gak.Takut tul die.

Mane2 interview aku pg mmg bapak ramai yg dapat interview.Jawatan kosong adelah dlm 4-5 tapi yg dtg berganda2.Ramai tu better utk majikan lebih banyak pilihan.Tapi rata2 jobless.Aku akui mmg  payah nak dapat keje sekarang banyak pesaing.Ko ingt ko dh cukup baik rupanya byk lagi yg lebih baik dr ko.Kesimpulannya ko kne jadi yg terbaik.Jangan lupa rezeki itu anugerah Allah kita kene usaha dan selalu berdoa saje.

Meh aku kongsi sedikit soalan-soalan temuduga yg biasa aku dapat.
1)Ceritakan tentang latar belakang anda?
2)Kenapa anda berasa layak utk memegang jawatan tersebut?
3)Apa yg anda tahu tentang jawatan yg anda pohon?
4)Jelaskan kekuatan dan kelemahan anda?
5)Apakah kebolehan istimewa anda berbanding yg lain?

Diharap post aku kali ni dpt memberi serba sedikit ilmu kepada anda yg bakal menghadapi interview dalam masa terdekat ini.

Thursday, March 17, 2011

TERLEBIH NAFSU

Aku terlebih nafsu rajin masak dh sekarang.Bukan senang nak dapat woo kne seru slalu.Aku tahan jugak nak makan kt luar tu.Takleh lah tiap kali kuar jer kne singgah kedai makan kopak aku karang.Meh layan makanan yg menggiurkan ni.Kne scroll slow2 tau.

Ape tengok-tengok

ikan sambal

labu air masak lemak

singgang

sambal ikan bilis petai

Rase2 ade nak buat menantu tak?=P

Tuesday, March 15, 2011

HELA NAFAS

Sesak nafas aku makin kerap dtg tak mcm dulu sebulan sekali pun payah nak rasa.Degil nasihat mak aku lah tu.


EZANNY BUKA KILANG KICAP DAN BELACAN

Tahniah2 buat Ezany aku tak sangka artis mcm dia akan buat bisnes kicap dan belacan.Bila dh nama artis ni mstilah bisnes pun glamor jugak mcm tuan punya badan.Bijaklah ko Ezany buat bisnes makanan nampak mamat ni pikir panjang nyer.

Lah tak kenal ke Ezanny?

Yang berlakon drama Kemboja Putih tu.

mystar
Bfr ni aku terkejut gak bila artis Asraff Muslim tu involves dlm bisnes ternak kambing.Dh mkin banyak dganyer kambing2 die sekarang.Eloklah kan buat menjamin masa depan.

TAMAN HIJAU MINI

Mak dan aku berbeza dlm bab tanam2 ni.Mak penggemar tanam pokok bunga aku pulak soka tanam sayur.Jom cuci mata kat taman hijau mini aku ni.






Pokok cili and tomato aku tak snap coz mak kata tanam baru jer yg lama dh tak elok.Aku tanam yg mudah2 jer karang nak masak aku capai kt bwh tu tak payah nak beli dah.Aku ni gemar bertani  sampai cita2 aku pun nak jadi petani.Hahaha.

Tapi dok atas awan ni nak nampak tanah pun susah.

QUICK UPDATE!!



Belum cukup idea utk bercerita..hahaha..ada banyak benda nak settle karang aku updatelah.Chow!

Sunday, March 13, 2011

BHARIAN NAIK DI CNN

Ekoran sikap 'terlepas pandang' dr Bharian dalam kolum editor nama Bharian telah naik di CNN 'Malaysian Newspaper pokes fun at recent tsunami disasters''

Karikatur di Bharian

Karikatur itu telah mengundang pelbagai komen dari pembaca dan turut mendapat perhatian media2 antarabangsa.Namun Bharian telah memohon maaf atas kesilapan mereka tersebut.Apa kata anda?

SIMPLE DISH FOR WEEKEND


Sotong dh,udang dah,ikan dh ayam pun dh.Takde idea nak masak ape hujung minggu jadi aku masak ikan bilis kicap je.Sedap dimakan dgn nasi panas!Nyumnyum.Dalam family aku ikann bilis kicap ni lh jadi kegemaran.Mak aku tak payah nak masak lebih2 dh.Bila dh mudah gni aku tak payahlah nak tepek resepi bagai.Akak menyantap dulu yerr.=P

Saturday, March 12, 2011

MEMORI KARTUN?

Kecik-kecik dulu buka jer mata terus p depan tgk tv.Kartun tulah yg paling aku minat nak tgk.Dah nama pun budak2 mak aku layan jer asalkan tak ganggu dia buat keje.

Zaman aku dulu manade astro so aku cuma tgk TV1,TV2 dan TV3 jer.Paling aku takleh lupa citer Power Rangers lah siap aku ingat watak2 dlm citer tu lagi.Semakin lama aku tgk Power Rangers dah makin merepek lalu aku tak tgk dah.=P Satria Baja Hitam,Dragon Ball,Sailormoon and byk aku dh lupa ah!

Sekarang lain ko budak2 tgk dvd jek ulang2 banyak kali pun takpe.Mesti citer barbie and Dora kan kan=PThe best is ade rancangan bersifat infomatif tu yg budak sekarang makin bijak kuttt.

UP TO 90% DISC!!!!!!

Pernah tak korang rasa cam boring sampai tak tau nak buat ape?Pernah tak korang rasa nak pecah otak pikir nk buat ape lagi coz sume bende korang dh buat?Lebih-lebih lagi hujung minggu kan.Klu aku takde aktiviti hujung minggu rasa nak lempang jer muka aku ni.Aku jenis tak tahan nak dok dalam rumah lama-lama takut2 berkarat pulak otak aku ni.

Jadinya aku browselah carik ape aktiviti2 best yg leh aku layan di tengah2 kotaraya ni..Meh korang terjah satu web ni namanya groupsmore mmg bguihh lah.Segala bende ade kat cni ko nak shopping,p spa,diving,swimming segala mak nenek sume tu ade.Mau tak melompat aku!

Lagi buntang mata aku bila setiap hari ade up to 90% disc.Jimat pun jimat enjoy pun enjoy.Tak boring dh hujung minggu aku.Korang try Groupsmore ni nescaya korang sokaaaa.Dh 10K rakyat Malaysia ni join takkan nk dok belakang lagi.Maimaimai!

LATEST JAPAN EARTHQUAKE 11 MAC 2011

This is an updates regarding on 8.9 earthquake in Japan.
7am
->Japan issues state of emergency at another nuclearpower plant after cooling system failure. 
->U.S. officials now say they offered to provide coolant to Japan for its nuclear plant, but nation declined.
->Up to 1000 victims-TV3
6am
->Tokyo Electric Power Co is reporting that they have lost control of the presure in their 1 & 2 nuclear reactor.
->Radiation 1000 times higher than normal detected at nuke plant-Kyodo News

Friday, March 11, 2011

APA SUDAH JADI?

Peperangan
Pemberontakan
Pemimpin yg tidak adil
Gempa bumi
Banjir
Tsunami
Penindasan yg kaya pada yg miskin
Maksiat

Aku sure korang sume perasan akan hal yg aku senarai kat atas tu.Semua tu telah,sedang dan akan berlaku.Apakah maknanya tu????

Nak IPhone??Meh CNI ada sesuatu utk anda

Thursday, March 10, 2011

'KEMBOJA PUTIH' DAPAT INSPIRASI DARI 'NANG NAK'

Aku tak tgk pun filem Nang Nak,kawan aku cakap seram.Terus aku padam niat aku yg dh lama terpendam tu.Yeahhh!!

pelakon drama Kemboja Putih

Korang tau tak drama 'Kemboja Putih' yg disiarkan kt TV3 pukul 4.30pm.Menurut kata pengarahnyalah,drama Kemboja Putih ni diinspirasi dari filem Nang Nak.Setakat aku tgk ni tak seram lagilah,boleh lagi bulat mata aku tgk TV tu.Tapi yg buat aku btul2 geram watak si Ezzany tu mmg kuang ajar tul.!

Word 'Putih' buat aku naik bulu romaaaaa..toleh kiri kanan takde orang!

****DIAM****

Dek kerana mata aku bangun seawal 4 am utk update blog sebab sebab aku tak boleh nak tido.Argh kawan aku sedap jer golek-golek sambil mimpi basah indah aku pulak perah otak nk update blog.Oh belogggg!!!

Lama sgt aku dok termenung atas katil tadi dh rasa lenguh kaki ni so aku nk kasi strech ckit.Kaki aku pulak sangkut kt wayar charger laptop aku ni jadi terus PADAMMMMMMMMMMMMMMMMM.

Ok kita sambung balik dh okeh dh ni nasib baik dah save.Baru taip empat baris je punnnnng.Belek2 jap blog yg aku follow mane tahu ade info best2 tak.Aku follow banyak blog tau jd jgn segan2 follow blog yg lain tu.Bace infolah sgt aku sangkut kt blogshop Tie Rack pulak dh.March collection cantek2 jer aku nak yg ni yg tu yg atas tu and yg corak bunge kecik2 tu.Tiba-tiba

No money,No talk.

ok aku diammm..lalalalalala=P

merapu jap

Wednesday, March 9, 2011

GILER TRAFIK MASUK KAW2

aku klik-49
refresh lagi-90
lagi refresh-143

aku nangis terus tgk bilangan visitor mcmtu.Bukan ape nangis bila pulak aku nak dpt visitor sebegitu banyak.Dasat2.Jam tu bro tu post entry,minit tu jugak visitor die kaw2 masuk.Aku tul2 jeles arr.Jom kite sama2 giler trafik.!

Tuesday, March 8, 2011

4118

4118 ade macm nombor ekoq ka??

4118 tu bilangan kes org bunuh diri di Malaysia sepanjang 10 tahun.Klu diambik purata dlm setahun ade berapa org?Korang pandai kira kan,so kira sendiriklah.Bkn main banyak yg ambik nyawa sendiri.

Rakyat Malaysia ni byk stress ka??

Hargailah nyawa anda.Hidup tu sekali jer,bukan macam kucing ade 7 nyawa..=P


VIDEO DAN LIRIK OST MERONG MAHAWANGSA-SEDETIK LEBIH(ANUAR ZAIN)

Video OST Merong Mahawangsa




Lirik Sedetik Lebih-Anuar Zain(OST Merong Mahawangsa)


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu



SHAH ALAM BAKAL DILANDA HUJAN SALJI

Shah Alam bakal dilanda hujan salji mulai 19 Mac ini.Tak percaya??Fonomena luar biasa ini akan berlarutan sepanjang tahun mulai tarikh tersebut.Tak percaya jugak??Korang kene percaya gak.Kenapa?

Sebab mulai 19 Mac 2011 pengunjung i-City di Shah Alam berpeluang bukan sahaja menikmati suasana tetapi korang boleh menyaksikan sendiri bagaimana salji turun ke bumi melalui ''Laluan Salji'' yg telah dibina khas utk pengunjung2 i-City Shah Alam.

Bersempena dgn perasmian ''Laluan Salji'', i-City membawakan personaliti kartun Nickelodeon ''Dora the Explorer'' pada 19 Mac dan dijangka akan membawa satu lagi watak iaitu ''SpongeBob''(pada Jun 2011).Jadi mak pak semua sila mark kalendar anda yer.

Oh yer untuk harga tiket:
RM25-dewasa
RM20-kanak-kanak.

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA YG KE-100 TAHUN

Selamat Hari Wanita kali yg ke 100 tahun utk semua wanita-wanita di seluruh dunia dan wanita malaysia khususnya.Tema Hari Wanita kali ini adalah ''Equal Rights,Equal Opportunities:Progress for All.''




Hentikan diskriminasi dan penindasan terhadap wanita.Wanita harus diberi hak kesamarataan dalam pelbagai situasi.Samada dari segi pendidikan,pekerjaan dan penghormatan.Tanpa wanita siapalah anda^_^

Apa yg anda boleh lakukan utk menghargai wanita?
Memandangkan hari wanita 8 Mac jatuh pada hari bekerja apekata hujung minggu nnt sang suami mengambil alih seketika tugas2 wanita dirumah utk satu hari.Memasak,kemas rumah,buat laundry and jaga anak2.Sudi tak?=P

H.A.P.P.Y  W.O.M.E.N'S DAY!

KEJE or STUDY?

Hari ini dh Selasa eh sejak dua tiga hari ni dh nyanyuk kut hari pn dh lupa.Weekend aku kt Dataran Merdeka dan dan tido saje.Penat doooohhhh.On jer pc semalam dh pening pale.Hidup ni tak semestinyer indah2 belaka,thats real life beb.Klu happy jer mmg tipulaaaaa.

Otak aku cukup terbeban dgn keputusan aku baru2 ni samada nk keje /blaja balik.Ingat senang ke ni penentu masa depan ko..''Ditelan mati mak diluah mati bapak''btul ke ayat aku tu?

Penat aku carik pic aku muncung2 gtu nak tunjuk kt korang aku sedih p cam tak ade jer.Ke haku ni happy orgnyer..palehotakmu.=P


QUICK UPDATE!!

Super busy girl around???Nahhhhh...

will update soon ya^_^

Friday, March 4, 2011

KEK TO CAKE



Motif gambar ni??Aku perasan dlm minggu ni takde pic makanan dlm blog aku=P

Dh habis lunch aku terasa nak makan kek pulak dahhhh=P

Selamat berhujung minggu^_^

Thursday, March 3, 2011

SUKARNYA NAK BERUBAH

Bangun pagi jer aku terus senyum

Yg aku dgar pagi tadi tu masuk telinga kanan dan dh selamat pun keluar ikut telinga kiri.Malas aku nk ambik port dh.Dah diberi peluang namun tak berubah punggg.Bukan sekali tapi dh berkali2.

Peace^_^

Wednesday, March 2, 2011

KAYUH ATAS AIR JER LAAA....


Kat mane ni?kat maneeeeeee...????=P


Oppss ade paddle boatlah pulak=P

Aku kt bangku tepi tasik jer pung.Hehehe.Nengok2 depa naik paddle boat tu.Nak naik leh tapi aku malas tullah nak beratur panjang sungguh.Kasi passlh kali ni.


Eh mcmane aku boleh dlm boat ni pulak?Kwn aku kt sebelah ni hah bising2 nak naik jugak.

Hang nak sgt hang p beli tiket.

Satu paddle boat leh naik 2-4 person,harga tersgtlah murah Rm3 per boat for half and hour.Tu pasallh ramai org.


Gambar ni sudah di'crop' so nampak muka aku gedabak tu jerlah.Kwn aku kt sebelah tu ngak bisa gambarnyer ditaruk kt cni.Aku tahan panas actually dh mentari mancar2 jer kt muka aku.Dengan aku yg dah biase main air ni setengah jam aku rasa alahai cepatlah masa berlalu.Kwn aku kemain suka padahal paddle boat jer pun tu klu kasi sampan kuasa kuda atok aku tu mau tak balik die.


Nah iklan^_^
Anda berminat nak naik paddle boat??Jom terjah Tasik Titiwangsa.

Tuesday, March 1, 2011

DRAMA TRILOGI CINTA

Drama Trilogi Cinta terbitan Suhan Movies Trading telah berjaya melepasi sasaran 2 juta Penonton.Drama tersebut disiarkan di TV1 setiap Ahad hingga Selasa jam 10 malam.


Secara personalnya aku tak pernah tgk lagi drama ni.Aku tau pun dr mak aku yg bila aku tepon jer adik aku asyik ckap mak aku dok feeling nengok drama Trilogi Cinta.Drama ini diangkat dari tiga buah novel popular karya Sharifah Abu Salem yg semestinya hebat bg aku.SAS tu penulis hebat koo.Namun drama Trilogi Cinta tidak 100 peratus mengikut jalan cerita novel tersebut dan Rosyam Nor menganggap hampir 70 peratus jalan ceritanya 'menjadi'.

Antara yg terlibat menjayakan drama ini ialah Rosyam Nor,Fauziah Gous,Amyza Aznan,Yuswaizar,Aida Khalida dan Siti Fazurina.

ILMU BARU:BURUNG KASUARI DAN FIX TO FLEX



Gambar ini adik aku ambik masa satu family pegi ladang buaya kt kuching klu tak silap aku dlm tahun 2006.Aku ade je kt sebelah tu dok nengok menatang ni.Ape ke pelik sgt burung ni,beso tul badan die n bunyik die pelik semcm,naik bulu roma aku!.Aku dh carik tag nama die tp tak jumpelh pulak.Jadiknya semalam aku nengok satu documentari ni pasal menatanglah.Walaweiii menatang tu lh adik aku msg.Rupenyer menatang ni Burung Kasuari.Ade 1500 jek yg hidup kt dunia ni.Lebih2 info carik sendiri na.Kan dh dpt ilmu baru.=P


Depa kata ni senaman style baru.Aku nengok demo aa barulah ni tak pernah nampak lagi sape2 buat.Fix to Flex ni lebih lembut dan aku nengok depa gune something yg boleh strech mcm kain panjang.Leh buat kt rumah jugak  n utk ibu mengandung tanya doc dulu na.Lebih2 tanya pakcik google k.

tweet..

Followers