Tuesday, June 28, 2011

SUP EKOR & AYAM PAPRIK.


ayam paprik

sup ekor

Ini lauk malam tadi nak jugak tepek,saje nk bagi korang leleh  jap.Hahaha.Sup ekor tu comfirmlah aku beli belum layak nak masak sup ekor lagi.Lauk ni jugaklah makan tengahari aku cuma tambah sayur and ulam2 jer.Uii makan kat luar sekarang ni bukan main mahal kan.Terpikir dah nak buat kebun sayur kat belakang rumah.Opps korang dh lunch ke lum ni??P makanlah ape tunggu lagi.Selamat menjamu selera u olls!=)

Monday, June 27, 2011

JATUH MOTOR!

Hi korang

Macamane weekend?Best tak?Weekend aku habiskan kat rumah and jenguk kawan aku yg baru jer jatuh motor jumaat lepas.Nasib baiklah tak teruk sangat tetapi die dok bising sakit2 satu badan.Aku rasa biaselah kut lepas jatuh ni badan mesti rasa sakit2 kan.Dah pulih ckit nanti die p berurutlah tu.


sorry klu terseksi ckit

Ni je pun paling teruk.Luka2 ckit kaki,siku and jari kaki.Yng best tu badan sakit2 pun sempat lagi bwk motor gak.Ape2 pun aku doakan ko cepat sembuh dude!Jangan lupe tengok gadjet terbaru Samsung.

Hari ahad lak aku dok umah jer coz hujan lebat ko.Best tido=P

Friday, June 24, 2011

WHAT A GIRL WANT?

I love lipstick,lipbalm,lipgloss and segala macam yg berkaitan dengan lip.Setakat ni my fav is Lipice Sheer Color yg leh tukar color tu!So yg menarik perhatian aku sekarang ialah lipbalm Lip Smooth Color Bloom by Maybelline.Pasti akan aku rembat secepat mungkin=P Mari dapatkan Tiket ladygaga Live
google
Mane tau ade rezeki lebih nnt adalah untuk my readers yer.Selamat berhujung minggu semua!

Thursday, June 23, 2011

BERIBU SESALAN-JACKLYN VICTOR,NING BAIZURA & SHILA

Korang yang menonton drama Annissa di TV3 pasti tau lirik lagu ni.Layannnnnnn


Beribu Sesalan

Kususuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Disaat ku perlukan mu
Tertutup jua segalannya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi


Kekasihku di jalanan yang berliku
Disaat ku perlukan mu
Tertutup jua segalannya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini 
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri(2x)

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu Sesalan




DAPAT GRAPEVINE!!WEHOOO!!!

Dua hari lepas aku buka blog aku and tiba2 ada Grapvine beb.Aku perati betul2 macamane nak gune bende ni.Pastu aku reload balik takde pulak.Ok fine!Aku blogwalking lak,sampai kat blog Hanis Zalikha aku nampak Grapevine lagi.Tapi kali ni aku follow step yg depa bagi tu.

Dan tadi aku cek churp2 eh ade dualah and dapatlah 20sen.Sebenarnya aku blur macamane Grapevine ni berfungsi.Tapi takpelah taktau aku google jek nnt.


Aku budak baru belajar.Cara mudah dapat Samsung Galaxy?

Wednesday, June 22, 2011

LAJUKAN INTERNET.


Dalam sehari dua tiga kali benda ni jadi dahlah sekali jadi kadang2 sejam dua paling lama dari tengahari sampai ke lewat petang.Hampir setiap hari aku berdepan dengan bende gni.Aku ni nak kene cek email tiap masa.Kenapalah depa ni susah sgt nak bagi service terbaik sedangkan kita bayar ape.Alahai.Aku tengah dok usha hp terbaru macam best jer.

KEJADIAN AWAL PAGI TADI

Kejadian awal pagi 5 am tadi.Ye semalam aku and the gang tido lewat mengadap laptop.Walaupun aku ni selalu online tetapi ade masanya aku tertinggal satu dua info or senang citer LUPA.Ya Allah tiba2 aku cam org sasau jer

cepat!cepat!p tadah air!

Kan bermula harini takde air sehingga Jumaat.Tiga hari tu beb ni first time merasa selama tu.Ntah tak pasti selama mana aku bertahan,ade jugak yg mandi sungai ni karang.


Kami dah siap tadah satu baldi besar and 21 botol air.Sebenarnya aku pun tak pasti kawasan aku kene jugak or tak ni kira standbylah.Aku try web SYABAS nak carik info namun hampa web tu langsung takleh bukak.Nasib baik ade blogger yg buat post pasal lokasi2 yg terjejas.Boleh cek di SINI.Alhamdulillah kawasan aku tak termasuk pun.Boleh buat keje dengan senang hati^_^ Nak Ice Cream paling sedap?

REVIEW:SUPER 8

Bila movie Kungfu Panda released aku awal lagi plan dalam hati nak tengok.Tapi alih2 takde masa,kwn2 ko tak free lah.Jadinya last weekend aku tetap nak tengk jugak sampai2 jer movie dh start dah.Next movie pulak 3/4 jam lagi.Maleh aku nak nunggu jadi settle dengan Super 8 sajo.


Interesting jugak citernya plus ade kelakar2 ckit.Super 8 banyak berkisar tentang kehidupan remaja and family yg tiba2 lak jadi adventureous.Oklah kami semua yg tengok tu puas hati tak sia2 jugak aku tak dapat tengok Kungfu Panda.Pastu masing2 melantak ice cream sedap giler ni.

Next catch Transformer!

Tuesday, June 21, 2011

LATA ISKANDAR WATERFALL

Sepanjang perjalanan ke Cameron tempoh hari kawan aku asyik citer tentang satu waterfall ni which is Lata Iskandar yang die kata sangat cantik.

''Kat tepi jalan jer jap g ko tengok yer''

Bila dh nampak sign board Lata Iskandar kat tepi jalan ,aku rasa teruja giler dah kawan aku kata sgt cantik.Sekali aku tengok wow!!Cantik btul ciptaan Allah ni.Aku tak pernah tengok waterfall secantik ni.Sampaikan aku tak ingat langsung nk snapkan photo waterfall tu.Jadi aku agak balik karang leh singgah jap nak ambik photo jer.

Ni photo sipi2 yg aku sempat snap dalam kete memandangkan kami tak singgah takut gelap pulak balik karang.Photo yg aku ambik ni langsung tak menunjukkan betapa cantiknya Lata Iskandar ni,so aku decide google image jer.

google

Ni photo yg aku google namun bagi aku photo ni tetap tak menggambarkan kecantikkan tu.Bila tengok secara live cantiknya berganda2.Wish one day aku dapat datang ke sini lagi.

KEA FARM & LADANG TEH

Selama seminggu jugaklah aku sepi dari berblog sebabnya keluarga aku datang so kene entertain depa dululah yer.Walaupun cuma 2 hari(3 hari depa p kenduri) jumpe atleast lepas jugak rindu kat mak aku.


First day berjanji tak agak2 jumpe kat Cameron Highland.Dengan aku yg tak pernah jejak kesana excited giler.Aku bajet Cameron tu ala2 tempat omputih gitu.Pening aku tengok jalan naik ke sana.Kul 2 ptg baru sampai ntah pape kwn aku bgtau tempat tu dekat bagi aku jauh giler.

Dah sampai nothing wow me lah=( Aku over excited kut.My first time experience ni tak hebat mane pun cuma ke Kea Farm and Ladang Teh jer.Tak menyempat yang oii depa dh nak balik.Kiteorg sampai lewat sgt.
Photo:Kea Farm


Aku ingat nak rembat beberape pasu cactus ni tapi bila difikirkan balik tak jadilah confirm aku biar jer cactus ni karang.Hangat-hangat tahi ayam jer.


1 for RM1 harus aku ambik untuk kawan-kawan jer.Aku tak layan sangat coz aku lebih suka fridge magnet.


Beberapa jam pastu kiteorang dah nak balik.Depa nak balik Kpg aku lak nak ke KL.Sebelum balik tu aku singgah jap kat Ladang Teh ni ha.

Cantik!Hijau!Fresh!


Ended at Tea House minum teh.

Besoknya depa balik KL.Jalan2 KL lak.=)

Sunday, June 19, 2011

OPEN ORDER CHOCO CORNFLAKES FOR HARI RAYA.MARI!MARI!

Nak buat adevertisment ckit eh..Sesape yg berminat nak order Choco Cornflakes hasil tangan aku lehlah majukan order korang kat email aku delour87[at]gmail.com .Murah jer dear 1 balang(40pcs) cuma Rm12.Dengan rasa coklat yg perghhh plus krupkrupkrup rasa rangup okeh.Tahun lepas aku ade ambik order cuma dari family terdekat jer so sekarang ni aku ade banyak masa free bfr raya jadi aku open order untuk readers aku.Jangan lupe yer nak order email je k=)


Saturday, June 18, 2011

ROTI KOSONG.

Saturday morning!Yeahhhh!!Awal pulak aku bangun dalam kul 7 gitu,selalunya klu hujung minggu alahai payah na nak bangun kecuali bila lori bawak tong gas sampai cepat jer mata aku celik.Korang sarapan apa tadi?Aku pekena teh tarik sama roti kosong 4 keping jer.Tu untuk 2 orang makan yer aku urang ckit melantak awal2 pagi ni.Cuba bagi aku makan time lunch oiii tak agak2!





Roti kosong 4!Ok siap!

QUICK UPDATE

Waaawaaa seminggu jugak aku tinggalkan blog ni tarak update langsung.Baru hari ni aku berkesempatan nak menulis balik tu pun aku update pendek jer ni..Next entry macam2 citer ade.Tapi aku tak update sekarang besok ptg mungkin.



Jumpe nnt yer=)


Saturday, June 11, 2011

PHOTO BERTUDUNG FACEBOOK LUCAH

Zaman sekarang semua org ade facebook even budak2 kecik pun.Bila dh ade fb tu mcm2lah photo yg diupload.Ape yg aku nk ingtkan berhati2 bila upload photo.Ko senget seksi ckit ko jeling seksi ckit kebarangkalian adalah sgt besar utk digunakan sebagai profile photo dlm fb lucah.Maknanya photo ko telah dimanipulasi dan mungkin akan memalukan diri ko sendiri.

Ada satu facebook akaun %@#@#% Haus tetapi photo perempuan bertudung tgh jeling manja.Comel mmg comel.Aku rasa kecomelan tu akan tarik banyak org jadi friends die.Bila tgk pic yg lain semuanya tak sama photo curiklah tu.Seolah2 depa buat mcm katalog.Aku agak ni jenis orang2 yg menipu duit orang ni.Dhlah owner account fb tu update status ayat2 lucah jer.Memalukan jer dhlah muka kita yg comel bertudung tu terpampang kt ctu.

Janganlah expose diri ko keterlaluan sgt bersepah org jahat kt luar tu tgk perhatikan korang.

Friday, June 10, 2011

PEARL HAYA SEMEMANGNYA MENGUJAKAN.

Ade peminat Pearl Haya kat sini?Sayaaa(sambil lambai2 tangan).Hehehe.Secara personal aku minat corak dan color tudung keluaran Pearl Haya.Tapi harganya buat mata aku kelip2 banyak kali.Yelah dah cantik ofcourselah harganya pun cantik.Jadik aku cuci mata jerlah.Lainlah gaji aku ni lima angka mau aku borong tudung depa.

Sebelum ni aku tgk jer tudung depa tapi ntah kenapa bila aku tengok Pearl Haya Sport Hood ni tiba2 mcm jatuh hati pulak.

.


photo belas ihsan dr PearlHaya

Cantik tak?

Harus tengok harga jugak.RM100++ .Mesti mak aku dok bising2 klu aku beli tudung mahal2.Tapi mak nak pakai time raya.....fikir2 kan..hahaha..

PIZZA TIME!

Selepas packing semua barang customer bahu aku rasa lenguh2 jer dua2 belah pulak tu.Sapu minyak panas and baring jap.Terus lena.

Berkat sedikit kesabaran alhamdulillah my biz going well.Walaupun taklah untung besar2 punya tapi dh nampak perubahan.Itu yang penting.Petangnya kuar nak postkan beberape parcel.Tb2 tekak terasa nak makan pizza.My friends too!Kali ni kami take away jer makan kt rumah.Malangnya kat pizza hut ni takde coleslow pun.Tak banyak pilihan=(next time order kt pizza restaurant terus jer.


Our pizzas!Tak sempat nk citer panjang2 semua ngap2 sekejap jer habis sebab kami sgt lapar=P Happy weekend darlings!=D

Wednesday, June 8, 2011

JULIA PEREZ BERBIKINI DI PANTAI.



Yeahhh Julia Perez famous kembali selepas gambarnya berbikini tersebar di internet.Gambar tersebut dikatakan diambil ketika Julia Perez sedang liburan di Pantai Firdaus,Sulawesi Selatan bersama kekasihnya Gaston Castano.Dulu nama Julia Perez ni famous kat Malaysia sebab dia bilang mau pakai coli lasernya semasa perlawanan Piala AFF Suzuki Malaysia menentang Indonesia.Ingat lagi tak?Korang nak lagi detail terjah SINI .

GAMBIT KENE TEGUR!

Seperti yg sedia maklum still heboh lagi pasal klip video PremaYin arahan Gambit yg mempunyai unsur2 yg kurang enak ditonton.Ramai dh yg bagi pandangan and agak tidak sesuailah dengan budaya kita.Semua org tahu ini Malaysia yg mengekalkan budaya bersopan santun.Tiba2 keluar video klip ala nak buat citer porn.Apalagi sentaplah kan.



Klu korang bace tweet si Gambit tu korang dh tahu mamat ni perangai mcmane.Makin dilayan makin menjadi2 perkataan yg tak sepatutnya keluar.Baru2 ni SENIMAN ada tegur jangan nak bandingkan hasil karyanya dengan filem lain sebaliknya bertanggungjawab dengan apa yg dh die lakukan.Tindakan Gambit menghasilkan klip video tersebut  dianggap tidak bermoral dan mencemarkan imej negara WALAUPUN DIPASARKAN DI LUAR NEGARA.

Orang dh tegur tu terima jelah and lagi satu bila dh minta maaf tu biar ikhlas jgn makin banyak pulak songeh ko.Ke mamat ni nk publisiti jer.

Tuesday, June 7, 2011

ATOK CEPAT SIHAT.

Tadi aku call mak saje nak sembang2 and gosip2.Hehehe.Kebetulan mak and adik aku kat rumah atok jadi aku sempatlah nak borak dgn atok and nenek jap.

Masa borak dengan atok die bagitau die tak sihat.Dada and perut atok kerap sakit.Aduh!automatik jantung aku ni dupdapdupdap.Atok aku ade sakit jantung jadi sepanjang usia tua atok asyik ulang alik ke hospital jer.Aku dah start risau bila atok bagitau ''sampai bila lagi ntah atok leh hidup ni''.

Aku sentap giler2 ah=(



Doakan kesihatan atok aku.

Sunday, June 5, 2011

QUICK UPDATE!!

Sungguh huru hara ckit this week.Agaknya hormon tak berape nak seimbang kut.Hehehe.Seriously aku terasa nk p jalan2 makan angin jer.Tapi mcam takde kesempatan jer buat masa ni.=( Lagi 2 weeks mak aku akan datang melawat anakandanya kat cni.Tak sabaq aku! betapa rindu aku kt mak sampai termimpi2 tu.


Ni ade sekeping photo masa himpunan sejuta belia haritu.Yeee aku terjah jugak last day depa.Kat tepi tu aku dok berpanas sambil bebel2 nak payung.Tak lama pun,terus aku pegi KFC.Lapar dah perut aku dari pagi tak makan pape.Lagipun nak ambik kesempatan carik tempat sejuk.Ngeeeee.Oklah darling sume takde ape nak update lagi selamat berhujung minggu ya!

Wednesday, June 1, 2011

BLOGGER DITIPU BLOGGER

Tak baik tak baik**geleng kepala** Citer macamni tak sedap tul didengar kan.Ni kira gempar sebab ade kaitan dengan jumlah wang yg agak banyak.Lagi best si peminjam wang tu nampak seolah2 umat paling soleh didunia ni.Dikatakan Die telah gagal membayar semua wang yg dipinjamnya walaupun telah diminta membayar secara ansuran.Khabarnya ade beberapa orang lagi blogger yg terpesona dengan kata2 manis si Dia tu.

Aku bersimpati pada si pemberi pinjam tapi apekan daya semua dah terjadi.Diharap rakan2 diluar sana tidak mudah terperdaya dengan kata2 manis orang lain lebih2 lagi melibatkan soal kewangan.Peringatan ini bukan buat korang saje tapi diri aku sendiri jugak.Berhati2lah ye.

BAG OH BAG!

Bee-hoon goreng adelah pilihan kedua selepas nasi lemak untuk breakfast.Well Malaysian=)Terpaksa gaklah makan bee-hoon kosong ni sebab ni je yg kawan aku beli.Yang heran tu rasa leh sedaplah pulak.


Girls & Bag sememangnya tak boleh nak dipisahkan.Tell me girl mane yang takde bag even baby girl pun ade bag sendiri tau.


Cantik tak bag kat atas ni??Molek2 jer saiznya kan.Klu nak pergi shopping saiz begini memang aku recommend kat korang.Percaya atau tak klu aku bagitau korang boleh dapat bag secantik ini pada harga serendah RM39 ONLY!!!Murah kak oiii.Rasa2 nak grab cepat2 jenguk Trick-UP .


Ni photo aku cilok dari web Trick-UP.Color bag ni ala2 beige gtu.Opppss aku lupa nk bgatau beli bag di Trick-Up korang dapat  Free Shipping .PunggggPangggPunggPanggg.

CUTE GILER AHHHHH!!!!-bukan kucing

google

''Cute'' adalah subjektif sama seperti cantik dan kacak.Klu aku yang chinese look tu cute.Selalunya cute tu dirujuk pada wajah.

''Cute nyerrr diee''.
''Mata die cutelahhhh''
''Comel! mcm kucing''

Kadang2 ade orang cute tang matanya,hidungnya,mulutnya.Dan aku lak cute tang mata**mampuihhh kne slappp**Jadinya bila korang dah diiktiraf cute dimata orang lain mahupun diri sendiri jalan terbaik adelah dengan test kecomelan anda di SINI .

tweet..

Followers