Saturday, November 12, 2011

How to be a YouTube Superstar??

Michelle Phan,Rebecca Black,Ryan Higa,Kina GrannisYuna,Najwa latif dan banyak lagi!Anda pasti kenal antara nama-nama tersebut bukan?Mereka adalah di kalangan Youtube Superstar!!!Nak terkenal sekarang amat mudah dengan hanya postkan video dalam Youtube and people love it!Nah dah jadi terkenal dalam sekelip mata.

Saya nak share with all off you How to be a Youtube Superstar.Ini adalah pembacaan saya dalam sebuah majalah.Cecepat baca kalau nak famous=P



Kredit to Female Mag

Apa Yang Perlu Anda Lakukan Sehari Sebelum SPM??

Orang kata Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) adalah sijil yang paling penting untuk anda masuk ke alam pekerjaan.Sijil-sijil yang sebelumnya hanya sekadar untuk menilaian anda sahaja.Jadi adik-adik yang bakal menduduki SPM isnin nanti kene berusaha bersungguh-sungguh tau untuk mendapat keputusan SPM yang terbaik!



Jadi apa yang adik-adik perlu buat sehari sebelum SPM??

1. Pastikan alat tulis mencukupi seperti pensel 2B,pen,kalkulator dan lain-lain.

2. Adik-adik kene siapkan awal-awal Kad Pengenalan dan Kenyataan Kemasukan Peperiksaan.

3. Tidur lebih awal dari biasa supaya minda adik cukup rehat sebab esok kene fikir banyak.

4. Minta restu dari kedua orang tua supaya mendoakan kejayaan adik-adik.Doa ibu ayah ni berkat=)

5. Semasa solat mohon kepada Allah semoga hati adik-adik tenang semasa peperiksaan dan dapat menjawab soalan dengan baik.

6. Gosok baju sekolah awal-awal supaya esok tak kelam kabut ke sekolah.

7. Sebelum pergi sekolah seeloknya sarapan dulu supaya perut tak meragam semasa peperiksaan.Akak dah terkena dulu=P

8.Bertawakal.

Itu serba sedikit yang akak boleh kongsikan.Akak doakan adik-adik semua berjaya dalam peperiksaan Isnin nanti yer.Semoga Berjaya! 


Kehebatan Samsung Galaxy Note...




Tengok video Galaxy Note pun dah teruja kan???

Apa yang menarik tentang Galaxy Note...

1)5.3'' Large Skrin-Bila tengok skrin besar puas hati betul tak?Macam-macam anda boleh buat di situ.

2)World first 5.3'' HD Super AMOLED Display-Gambar yang kecik boleh dilihat dengan lebih besar macam guna kanta pembesar=)

3)Minimum Skrin Scrolling & Transition-Disebabkan skrin yang besar jadi anda tidak perlu nak sroll2 selalu dan kebolehan untuk mengalih skrin macam yang ditunjuk dalam video diatas.

4)S Planner - Tools untuk anda mengurus jadual harian anda.Boleh save segala maklumat berkaitan kerja atau tugas pada setiap tarikh.

5)S Memo-membolehkan kita merekodkan segala bentuk idea yg ada.Macam tulis atas kertas tapi lagi best boleh tambah gambar,rekod suara,texted type,nota tulisan tangan ataupun lukisan.Siap boleh edit dan crop.

6)S Pen-Saya kategorikan sebagai pen pintar.Anda dapat lihat kebolehan S Pen pada video diatas.

7)Camera belakang 8MP with LED Flash/Depan 2MP

Ada banyak lagi kehebatan Samsung GALAXY Note ni.Sesiapa yang berminat boleh lihat dulu spesifikasi Galaxy Note ni di SAMSUNG .

Cara Kurangkan Stress...

Kalau minda kusut nak lepaskan stress jom datang taman.Datang awal pagi jogging sebentar sesambil lihat keindahan alam.Taman di bawah ni terletak dekat jugaklah dengan rumah baru saya tapi saya tak pasti namanya yelah baru lagi pindah kan.


Bagi saya kawasan taman ni luas hijau je siap ada tasik boleh tengok burung2 terbang.Ohhh!!!Tenang....


Alamak gambar ni blur pulak!Ni gambar awal pagi sebab tu pegang camera pun gigil lagi.=P Kalau ptg taman ini agak sesak jadi saya tak berapa gemar.Lain kali saya datang lagi saya akan comfirmkan namanya yer utk korang yer.


tweet..

Followers