Tuesday, May 31, 2011

AKU DAN PENGKID.

Pengkid dalam bahasa Inggeris ape ye?Saje nak berkongsi dengan korang pengalaman aku ni.AMARAN!Jangan sesekali menuduh aku berhubungan dengan Pengkid.Aku STRAIGHTTT .Ok aku bagi nama si perempuan ni Meli(bukan nama sebenar).Mula2 aku kenal Meli dia normal lagi.Dah die sama sekolah dengan aku jadi aku taulah.

Semua benda ni bermula bila die start ade Boyfriend secara maya.Depa ni dh berhubungan selama setahun klu tak silap akulah.Meli sayang giler2 ah dengan boyfriend die.Namun hujan ditengah hari.Boyfriend yg die sayang2 sangat tu rupenye perempuan.Aku tak pandai nak citer betapa frust die time tu.Tengok muka dah tau.

Pastu Meli,aku and kawan2 yg lain dok hostel.Bermula dari situ rambut,cara berpakaian and cara bercakap die berubah.Seolah2 bercakap dengan lelaki.Dan die dah pegang tittle ''Perempuan paling hensem'' kat hostel.Memang tak dinafikan sesiapa yg kali pertama tgk Meli mesti korang ingat die lelaki.

Yang paling aku tak lupa satu hari die stuck kat luar hostel jadi die tepon kiteorang.Bila sampai je aku terkejut tgk dua perempuan gaduh pasal nakkan Meli.Terpaksa jugak kami bagi alasan warden OTW nk jumpe Meli.Terus dua budak pmpuan tu larik.Tetapi se''lelaki'' mane pun Meli tu depan kiteorang jugak die takleh nak tipu.Sifat perempuan die tu tetap ade lagi.Last aku berhubung dengan die 7 tahun lepas.Entah macamane rupe die sekarang.

SENSITIVE SKIN.

Klu kulit yang sensItif ni memang susah nak jaga kan.Kene guna lotion,body scrub,moisturizer and segala macam mak nenek beauty products.Aku salah seorang mangsa ''sensitive skin'' ni.Bila cuaca panas je kulit aku mula naik ruam dan mengelupas.Baru2 ni kulit aku mengelupas agakteruk dari biasa.Setiap 2 3 jam kene sapu lotion pelembap.


Bila mandi kene scrub2 nak buang sel kulit mati tu.Nasib baik jugaklah Olay body bath(recommended) aku tu untuk bagi moisture pada kulit. Jadi sepanjang dua minggu ni aku pakai long sleeve saje.NO 3 quater anymore,less expose to sunlight and put more moisturizer creams.Tak tahu brape lama baru ok,buruk na rupa kulit aku ni T_T



Bedak ni pun membantu jugak untuk hilangkan ruam.Mak aku katalah.

tweet..

Followers