Wednesday, March 23, 2011

KENAPA HARUS BACA BLOG?

Ok 2 tahun lepas aku start blog with zerooooo.Tak tau ape2 ko.So aku mulakan dgn blogwalking dan exchange link dgn blogger lain.Time tu aku tak reti lagi mcmane nk blogwalking dgn betul tapi hasil dari blogwalking,aku dh dpt list fav blog yg aku kene baca hari2.Serius best okeh.

Semakin lama aku dh bijak ckitlah pasal blog ni and sampai sekarang aku lebih baca blog dr tgk tv sebagai sumber ilmu aku.Bangga giler bila geng2 gosip aku tanya ko dh dga citer ni?citer skandal si tua tu?Aku mulalah sengih2 pasal pe???Pasal aku dh lama tau dr depa.Dari blog juga aku dpt agak2 citer ni betul ke tak ke fitnah sesaje.News jangan cakaplah aku online jer.Kdg2 layan gak news kat tv tu(sambil kenyit2 mata=P)

Lagi2 pasal tempat makan yg best2 banyak blog yg buat review.Aku paling suka baca blog makan2 ni coz karg aku nak try jugak.Review pasal skincare,makeup2,fesyen semua jadi kegilaan aku.

Jadi kesimpulannya aku takleh nak hidup klu tak baca blog.=P

SELEPAS SPM NAK BUAT APE?

Result Spm dh kuar maka berduyun-duyunlah tawaran kolej dan universiti dan juga tawaran biasiswa yg datang.Akak nasihatkan adik2 pas SPM ni pilihlah kursus yg sesuai dgn adik2 semua.Lagi satu pilih jalan yg sesuai samada sijil/diploma/matrikulasi/Tingkatan 6.

Sebelum buat ape keputusan pls pls tanya dulu family adik or org2 yg ade pengalaman sebelum nya.Bukan ape akak taknak adik2 salah pilih.Tanya diri sendiri ape minat anda?Ape cita2 adik?Tinjau juga peluang pekerjaan yg ada selepas adik selesai kursus tersebut.Ape yang penting adik suka dan gembira dgn pilihan adik.Disinilah langkah awal untuk melangkah ke masa depan yang lebih cerah.Berdoa banyak2 semoga diberikan petunjuk oleh Allah.

Semoga berjaya semua^_^

PELAKON FILEM BATMAN MENINGGAL DUNIA.

Pelakon filem Batman,Micheal Gough yg memegang watak sebagai Alfred Pennyworth disahkan telah meninggal dunia.Micheal yg berusia 94 tahun dikhabarkan mengidap pelbagai jenis penyakit.

mystar

Dalam filem Batman tu die memegang watak seorang penasihat dan penjaga kepada Batman.Micheal Gough telah membintangi empat dari lima buah filem Batman sejak 1989 lagi.Sepanjang hayatnya die telah berlakon dalam 150 filem dan drama TV.

Aku layan gak filem Batman ni=P

tweet..

Followers