Wednesday, September 8, 2010

ANAK DURHAKA DIKALA AIDILFITRI BAKAL TIBA

googled
Sepatutnya aidilfitri ini hari yg membahagiakan buat org tua kerana anak2 datang berkumpul tetapi tidak bagi seorg ibu ini.




Ibu terpaksa menyediakan juadah berbuka utk anak2 yg semuanya sudah dewasa.Mereka langsung tidak membantu.
Ibu dipaksa membersihkan rumah utk Hari Raya
Meminta2 dgn ibu sedangkan keperluan ibu langsung tidak diutamakan.
Mengherdik ibunya.



Bagaimana nak bagi pelajaran anak begini?

TARIKH AIDILFITRI 2010


Menerusi RTM dan TV3 penyimpan Mohor Besar Raja-Raja,Tan Sri Engku Ibrahim Engku Ngah mengumumkan tarikh Hari Raya Puasa jatuh pada ,Jumaat,10 September 2010.Sempena bulan mulia yg bakal menjelma ni saya mohon ampun dan maaf sekiranya tulisan saya di blog ini pernah menyinggung hati sesiapa.Mohon dimaafkan=)Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua.!

KEK LAPIS HARI RAYA

Seperti tahun2 lepas buat kek raya ni mcm dh jadi tradisi dh skrg.Walaupn tidak pro pn dlm pembuatan kek lapis ni tapi boleh buat nak hidang kat tetamu.So tahun ni kiteorg buat Kek Lapis Pesta Pay.Jangan tanya nape name kek tu jadi gtu.Saya buat jer ikut resepi.hehe

Kek Lapis Pesta Pay
Ni kek lapis kiteorg buat last year.


BILA SEMUA DISATUKAN

dh 2 hari tak update blog.Sibuk buat kek.auwwwww!!!Sekarang bersiaran langsung dari tanah kelahiran saya.
kampung saya ni berdekatan dgn gunung so sejuk ckitlah=)

Dah mula meriah sepupu semua dh start balik.Memandangkn saya cucu yg sulung,jadi sepupu2 yg lain tu kira masih kecik lagi.Riuh rendah  budak2 disini.Mak2 dieorg bz kt dapur budak2 ni buat bende lain lak.

sibuk main game.

yang ni pulak sibuk dgn citer korea dia dari malam tadi xstop2.

Inilah kerenah cucu2 Haji Sidi Matlias=P
Belum tgk aktiviti malam pulak.

tweet..

Followers