Wednesday, September 21, 2011

Nak tengok durian kahwin??

Bangun pagi jer aku tengok Pak Usu aku angkut durian dari kete. Durian atok katanya,durian zaman batu!Yelah duri durian tu pelik jer jarang2 aku nampak.Haritu dapat tak sampai 10 bijik pun.Baik bawak balik terus karang adelah yg nak jadi pencurik tu.


Aku : Atok nape durian ni pelik jer durinya?
Atok : Tu durian kahwin.


Tu aku closeup kasi korang nampak durinya.Isi durian ni besau2 and lemak2 gtu.



Buah kelapa tu khas untuk aku.I need air kelapa lah sebab...nantilah aku bagitau.Makan durian sambil minum air kelapa!!!Segarrrr!!!=)


Ajaibnya Ashiteru..

Ashiteru by Zivilia Band


First time dengar lagu ni bulan Ramadhan haritu. Aku macam tak berap kesah dengar2 gitu jer. Started bila baby yang mak aku asuh tu datang umah. Yang peliknya bila baby tu nangis jer adik aku pasang lagu ni,dalam seminit dua gitu baby tu terus tido. Aikk dalam hati aku baby ni pandai tido pun kene ade music. Bila aku tanya adik aku die kata baby tu CUMA akan tido bila dengar lagu Ashiteru ni. Agaknya lagu Ashiteru ni boleh buat kita ngantuk kut.


Aku try sendiri.Wahhhhh aku pun tertido sekali=P


Inilah die baby yg mak aku asuh tu.Gelak2 ko yer baby amni betapa penatnya kne usung die kehulu kehilir sebab die bajet die dah boleh jalan!

Pengakuan Mamat(Sepah) dedah rambut Fida Ibrahim

Kes Fida dedah rambut tu heboh tul di internet sekarang yer cuma aku taknak tulis lagi sbb sebelum ni tak ade ulasan lagi dari pihak yg terlibat.Sekarang Mamat(Sepah) dah bersuara jadi kita boleh updatelah kes tu.Mamat dengan ikhlas hati mengatakan die bersalah meng'upload' gambar Fida di dalam Facebooknya sendiri.



Antara kata-kata Mamat:

"Saya mengakui itu adalah salah saya tetapi sejujurnya saya tidak berniat untuk mengaibkan nama baik Fida pada mata masyarakat. Dia adalah seorang gadis yang baik,"~Mamat.
Dah aib pun bang oiii. Satu Malaysia ni dah nampak.

"Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata.~Mamat.
Kene pakai cermin mata selalu yer and before update tu kene perati tenung gambar tu dulu.To Fida lain kali jangan pakai topi  sebab kebarangkalian rambut nak TERkeluar tu tinggi.

pic & story kredit to MyStar

Morning dose..



Morning korang?Dah breakfast ker??Aku breakfast meehon goreng makcik kedai bawah rumah aku ni jer.Sekarang perut dah diisi boleh start buat keje dengan gumbira=)

tweet..

Followers