Monday, February 28, 2011

DUIT KEPING-KEPING

Bila dari kecik lagi mak pak kau dah ajar mcmana nak hidup bila besar cara tulah yg kau praktikkan.Jgn ade parents yg tersalah didik pulak anak-anak tu.Naya anak kau bila dh besar nanti.

Zaman aku dulu p tadika je kne bawak duit tabung,mak aku dh siap-siap letak dlam poket.Aku tak taulah sekarang ade lagi tak tabung-tabung ni.Kat rumah,parents aku sediakan sorang satu tabung utk anak2.Bukanlah tabung yg cute2 mcm budak-budak sekarang.Tin milo or buluh tulah yg depa kasi,karang dh penuh pun kne pecahkan jugakkan.So tak payah nk tabung cantek2.

Sampai sekarang ni hah aku non-stop menabung.Aku sumbat duit syiling aje,buat blanje aku gune duit kertas.Jgn sekali-sekali kau pandang mudah menabung ni karang susah-susah tabung tu jugak ko korek,itu jugaklh yg nolong kau.

Semalam aku jumpe bekas bedak yg saiz beso tu alah bedak Baby Johnson yg aku dok tepek2 kat muka tu apelagik tebuk aje kasi jadik tabung tak buang duit aku beli tabung2 bagai.Sebelum ni aku simpan duit syiling dlm handbag aku je kemain malas aku nk kuarkan,bila dpt syiling jer aku campak dlm handbag.Senang keje aku.Tabung bedak aku tu dh separuh dh tu lepas aku kutip duit2 syiling dlm 2 handbag aku tuh.Moga-moga bulan Mac ni dh boleh masuk bank=P

No comments:

tweet..

Followers