Tuesday, January 31, 2012

Aura Negatif pada Blog!

Bila bende negatif ni sesape pun tak suka ye tak.Lebih2 lagi kalau kita yg terkena tempiasnya.Pernah tak kalau korang masuk kat sesebuah rumah tetiba sampai depan pintu rasa seram sejuk???Berdiri bulu roma kau!Aha gitu jugaklah aura negatif ni bila sampai jer depan pintu tu dah terasa aura2 negatif tu.Hebat tak hebatlah!

Dulu masa mula2 aku dapat komen negatif kat blog ni asyik terbayang2 jer kata2 yg menyakitkan hati tu kat kepala aku.Dua tiga hari jugaklah.Dan boleh dikatakan mood untuk aku berblog tu menurun sedikit.Siap aku tak update blog tu!Jadi kat cni ada panduan sedikit dari rakan2 kita macamana nak menghadapi aura2 negatif ni.

-->Dari rakan2 blog biasanya akan nasihatkan jangan publish komen2 begitu kita taknak aura negatif tu lekat kat blog dan juga diri kita.

-->Diri kita tu sendiri kena bersedia dari semua segi kerana di luar tu tak semua orang suka akan cara kita,walau baik macamana sekalipun niat kita, tetap ada salah dimata mereka.

-->Anggap sahaja mereka itu tak wujud,kerana selalunya yg tulis komen negatif ni tak berani nak bagi nama atau link sebenar mereka.



Seboleh-bolehnya elakkan yg negatif ambik yg positif.Bila ada sifat positif dalam diri seolah-olah ada satu tenaga yg akan membantu kita untuk memajukan diri kita sendiri!

4 comments:

guest said...

oo..setakat ni alhamdulillah tak dpt lg komen negative..mungkin sebab tak ramai yg komen kat blog saya...ekeke

Cahya Qasehnya said...

sokong~ sa rasa semua akan menghadapi benda tuh. kena tabah lah. dari awal sebelum ber blog lagi. ngehe

delour said...

guest
lucky u..rasanya lagi ramai org komen kt blog pangkin4rest dari blog saya..=)

delour said...

cahya qasehnya
yup true dear..kene standby dari awal especially utk org2 yg cepat sensitif ni...hehehe

tweet..

Followers