Tuesday, January 24, 2012

Wajarkah AirAsia disaman di Australia??

Mengikut ape yg aku bacalah kan Air Asia disaman kerana gagal menyatakan tambang penuh perkhidmatan di laman webnya.Kira ade hidden fees lah gitu..


Ini personal opinion akulah kan sebab aku pengguna AirAsia.Ape yg aku tahu harga yg dinyatakan dalam iklan itu hanyalah harga tiket semata2 tidak termasuk Airport Tax,Fuel Surcharge,luggage dan cas2 yg lain.Seperti MAS semuanya sudah dicombine sekali dengan tiket (betulkan klu salah) bukan?

Jadi disini terpulang dengan pengguna itu sendiri.Pengguna boleh membuat perbandingan bila dah dapat harga sebenar tiket.Kalau mahal jangan bayar cari flight yg lagi murah.

Hidden fees dalam iklan tu tak dapat dielak hampir semua bisnes macam tu.Harga yg murah untuk pancing pengguna tapi tidak semestinya pembeli.

Jadi pandai2lah...

No comments:

tweet..

Followers