Monday, December 27, 2010

KEPUTUSAN FINAL(1st leg) PIALA AFF SUZUKI MALAYSIA VS INDONESIA.


Tahniah buat pasukan bola sepak Malaysia atas kemenangan 3-0 keatas Indonesia untuk 1st leg game di Bukit Jalil tadi.Tahniah juga buat jurulatih pasukan Malaysia K.Rajagopal kerana telah berjaya membawa skuad negara ke peringkat yg cukup membanggakan ini.

Dua jaringan telah disempurnakan oleh Safiee Sali minit ke-59' dan ke-71' manakala satu jaringan lagi oleh Ashaari pada minit ke-67'

Ape yg menarik nak citer ni korang perasan tak perasanlah kan 2 gol Malaysia adelah hasil  gerakan menarik yg disajikan oleh Norshahrul Idlan Talaha.Class tak class lah mamat ni.Dan hantaran cantekk dari Mahali membolehkan Safiee Sali menyumbangkan gol yg ke-3 buat Malaysia.Paling membanggakan defend Malaysia yg dibarisi oleh pemain2 muda telah berjaya mengekang kemaraan Skuad Garuda.

Dalam gembira ada juga yg kecewa pada penyokong Malaysia.Buat pe lah pegi tgk bola bawak laser and bunga api.Ko ingat pegi konsert kaaa???Disebabkan hal tu permainan terpaksa dihentikan seketika.Atleast player leh gain energy balik.Hasilnyaaaa 3 gollllllllllllllllllllllllllllll daaaaaaaaaa.=D Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

No comments:

tweet..

Followers