Tuesday, May 13, 2014

Idea@ cadangan Hadiah untuk Hari Guru.

Hari Guru akan tiba tak lama lagi.So mesti adik2 kat luar tu sibuk pikir nak bagi hadiah apa kat cikgu korang kan.Meh baca entry akak ni sampai habis so adik2 semua takyah pening2 kepala cari idea,akak sedia membantu bagi idea kat korang.Idea yang akak bagi ni badjet2 punye xdelah mahal pun sesuai untuk badjet para2 student..kehkehkeh..

Brooch
Ade macam2 pesen brooch kat luar sana.Tapi akak bagi cadangan yang special ckit lah.Handmade brooch macam dalam gambar ni.Murah pun murah.Kalau nak brooch macamni korang boleh dapat kat cni.



DIY Mug
Yang ni korang kene beli plain mug & permenant maker or permenant pen.Khas untuk student2 yang kreatif tu.Korang leh lukis/hias gambo2 comel kat mug tu.Biar jadi kebabommmmmm!



Card
Yang ni semua orang tau buat tapi ape yang jadikan die special adalah korang buat macam scrapbook tu.Tepek gambo korang n cikgu pastu hias cantik2.Kat bawah ni antara contoh yang ade.

Cookies/Cake/Candy in a Jar
Adik2 hanya perlu carik jar or ape2 je bekas yang comel.Contoh macam kat bawah ni.Kalu nak guna zakka tin yang vintage2 tu pun cantek jugak.Korang boleh dapat kt Mr DIY.


Zakka tin

Stationaries
Kalau adik2 bagi yang ni memang berguna sangat2lah.Cikgu2 ni kan banyak guna alat tulis so korang dah jimatkan belanja cikgu tuh.Kehkehkeh.



Akak harap ideas kat atas tu berguna utk adik2 sekalian.Selamat Mencuba!


No comments:

tweet..

Followers