Friday, September 24, 2010

TURUN 1 KG!!!

Normal bila menjelang ramadhan kita ada pasang niat untuk mengurangkan berat badan terutamanya wanita.Bila dh tiba syawal saya lupa pulak nk timbang balik berat saya.2 hari sebelum saya fly back keluarga dan saya bermalam dirumah my auntie.Tb2 pulak my auntie bukak topik pasal berat badan ni.Kebetulan dirumahnya ade penimbang so apelagi satu family timbang berat.=P

googled

hasilnya berat saya turun 1kg!!hahaha bagi org2 bersaiz besar mcm saya ni turun 1 kg tu dh jadi pembakar semangat nak turun lagi beberapa kg.Walaupn hanya turun sedikit tetapi alhamdulillah berat turun secara sihat bukan dgn cara memakan pil2 pelangsingan.Biar lambat asalkn selamat=)Lagi mengejutkn my sis turun 5kg!!Rahsianya???Berhenti makan sebelum kenyang.

6 comments:

Putri_Aizat said...

wow....ni satu perkara luar biasa kita dengar time2 raya nih...yang lain sume naik berat...

Diarihatiku1976 said...

wahhh.. tahniah..tahniahhh

diana said...

berhenti makan sebelum kenyang..
tu cara yang paling berkesan..
tapi bile tengah sedap
boleh ke kita berhenti?
orang yang betul2 kuat je boleh buat..

delour said...

putri_aizat
yg turun tu sbb puasa jer..hehe..tang raya xtau pulak..

delour said...

diarihatiku1976
TQ kak..=)

delour said...

diana
mmg susah kne disiplin diri btul2..stop dulu karang dh siap proses mknan dlm perut tu leh mkn lagi..

tweet..

Followers