Monday, May 12, 2014

Tragedi Hari Ibu!

Dimulakan dengan Bismillahirahmanirahim..

Wah2 lama sudah aku biarkan blog aku terperuk kat bawah tempurung ni.Citer pun ntah ape2 tak betul dah susunnya.Maafkan aku wahai blog tersayang.

Dan dan kini aku kembali!Yay nak ceriakan balik blog yang dah lama membisu ni.Rasanya belum terlewat lagi aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu kat uolss semua.Moga2 happy lah semalam bersama ibu tersayang kan.Aku wish aje kat mak n mak mentua aku.Mudah gitu=P

Dah baca tajukkan?Hah kes jadi semalam dekat umah aku ni je.Bukan nak menyibuk tp dah depa jerit2 dari xtau jadi tau.Dari xtau nama depa jadi tau ko!Start pagi semalam aku dengar pompuan tu gaduh dengan adik beradiknya.Hal tu dah tak pelik bagi aku sebab hampir tiap2 minggu.Lali dah.Cuma semalam keras sangat bunyiknya and volume jeritnya pun makin tinggi gitu.



Tiba2 pompuan tu aku dengar lari kebahagian dapur pastu ambik pisau kau!Dia jerit nak bunuh diri!!!!"Biar aku bunuh diri aku ni baru korang puas hati".Macamana aku tau dia ambik pisau sedangkan aku tak nampak??Soalan yg bagus.Tu sume aku tau sebab aku dengar adik beradik die jerit "letak pisau tu"!Depa dok ulang2 ayat tu.Pmpuan tu aku dengar suara die makin sayu.Dalam hati aku takkan dah???Ya Allah aku doa mudah-mudahan tak jadi apa2.Hari ini kan Hari Ibu.Hati aku rasa macam nak tepon polis je.Yelah kalu ape2 jadi biar cepat ambik tindakan jangan lambat.

Pastu aku dengar pompuan tu menangis mak die pun sama nangis.Kesian aku dengan mak die kene mengadap masalah gitu hampir tiap minggu.Aku rasa dia dah lepaskan pisau tu sebab aku dengar suara pompuan tu dalam bilik tido dia.Menangis sambil die mengadu2 dengan mak die.Pastu Senyap!

Haaa senyap gitu je.Aku agak dah reda kut aku sambunglah buat keje kat umah ni.Rupa nya tak habis lagi.Pompuan tu dok jerit2 kat adik beradik die gaduh2 sesama mereka sampailah tengah malam tadi baru reda.

Tragedi sungguh Hari Ibu tahun ini.Mintak2 dijauhkan lah dari perkara2 begini lagi takut jadi perkara tak elok je.Eh panjang pulak coming post aku ni.Korang mesti bosan baca cerita aku xda gambar kan? so aku tepek jelah gambar pisau rambo tu kan ade kaitan jugak dengan citer aku kan.

gambar ambik kat google.

Bubye!

No comments:

tweet..

Followers