Thursday, August 19, 2010

DH TUA NI DAPAT DUIT RAYA TAK?

Bila dh meningkat usia(mcm saya=p) rasa2 dapat duit raya lagi tak??Ini hanya post mengimbau masa lampau.Iyerr zaman muda and slim gtu=P Kecik2 banyak jer yg sudi bagi duit raya.Xkisahlh berapa RM pn dlm tu klu kite cukup bertuah dptlah RM5.Dah cukup byk dh tu bg budak2. Nak dijadikan citer skrg turn kite pulak bagi duit raya.Anak sedara plus cousin yg kecik2 tu paling kurang nk kne RM2 sorang.Malu doh klu si kecik tanya ''maklong nk duet raya''.Larikk lebih2 lagi mak pak dieorg yg mmg ''hantu'' tu ckp kt anak2nyer ''P mintak duet raya kt maklong tu''Kne sediakn jgak even maklong korang ni study..Tapi xpe budak2 jgn dimarah pulak!






SENARAI DUET RAYA SELURUH NEGARA
0-7 tahun=RM2
8-12 tahun=RM5
13-19 tahun=RM10
20-23 tahun=RM20


klu puji si pemberi lebih ckit nescaya anda pun dpt duit raya lebih.
enjoice=D!
hanya sekadar hiburan.tiada kene mengena dgn yg hidup mahupn yg telah meninggal dunia.

9 comments:

diana said...

nenek2 sedara ..
mak pak sedara,ade la jugak yang bagi duit raye kat saye
yang dah cecah 30'an ni..
tu pun pasal jarang2 jumpa.
2,3 tahun sekali jumpa nak jugak dia orang berkongsi
rezeki kan..
mana la tau kot2 ni raya yang terakhir..

ozzy said...

wah..duit raya pun ada rate juga..mcm tol pulak ye hehe

akuzle said...

ah ah ah.... x ble blah btui senarai inik...kikikikik....

anazeyy said...

hoho... gler la ade rate duit raye.. hahaha, kalo da raye memg xleh lari dari hal yg mcm nie... nak xnk kne bg gak la... hehehe

delour said...

diana
ohh sungguh bertuah anda=)saya dh kne reject awl2..hehe..

delour said...

ozzy
ni tol raya ozzy..pack siap2 duit raya tu=P

delour said...

akuzle
duit raya ai siap2 yer..hehehe=P

delour said...

anazeyy
knknkn...=P jomlaaa jemaah g bank tuko duit kecik..hehe

Nur Fannun said...

wah..mkin besar mkin bertmbh nilai wit rya..bak kata hji bakhil bdk kecik xleh pgang wit byk2..hahha

tak kira tua muda dpt gak wit rya..
basically yg keje je yg xdpt..mse ank kcik mak ayh bg wit rye..ank dh bser mak ayh dh tua..ank pulak bg kt mak ayh wit rya

Menu berbuka dan bersahur : Tomyam dan Ikan Geli-geli

tweet..

Followers