Tuesday, October 19, 2010

SERAM MALAM KEMATIAN DIA

Dah 8 bulan bende ni berlalu,masa kejadian,hari kedua selepas tuan rumah meninggal.Sebelum ni saya tak pernah rasa setakut itu.Malam kejadian kami sekeluarga(dalam 6 org) tido diruang tamu.Dalam pukul 10 mlm saya dan adik perempuan still lagi borak2 gelak2.Yang lain sume dah tido.

Paling best tempat tido saya kat hujung skali bersebelahan bilik tido arwah.Saya bajet mmg xde pape.Saya tak sedar yg adik saya dh tido dlm pukul 12 mcm tu.So saya je yg masih tak lelap mata.Saya tutup mata dgn bantal  ingt boleh tidolah kan.Tgah2 nak lena tiba2 bunyi bum!! kat ats bumbung rumah mcm bunyik benda berat jatuh.Saya tak ambik peduli lagi.

Selang seminit mcm tu saya dga bunyi katil dlm bilik arwah,seolah2 ada yg tido kat ctu,pastu diselang bunyi almari baju dibukak.Masa tu jantung saya mcm nak tertanggal je bukan main laju berdegup.Dalam otak saya takut klu ape2 je tb2 keluar dari bilik tu.Tu je saya takut.Tangan saya menggigil saya kejut adik tetapi dia xbangun pun.Selepas seminit bunyi tu stop.

Saya terus lari ke sebelah my mum.Ya Allah sorang pun tak sedar cuma saya je mcm tak tentu arah kat ctu.Sepanjang tu saya baca ayat2 ape je yg saya ingt tetapi xde satu pun yg saya habis baca.Tak taulah kenapa.Saya rasa setakat tu jelah dugaan malam tu namun silap besarlah!Saya dga bunyi tapak kaki org berjalan kat bawah,bunyi air dicurah.Kat bawah tu tempat org buang air lepas mandikan mayat.Lama  jugak saya dga bunyi2 tu bila my mum sedar bunyi tu hilang.Nak tau ape my mum kata?


''Dia dtg nak jenguk kakak tu.Sbb tu dia bagi bunyi2 supaya kakak tau dia dtg''

Saya langsung tak tido malam tu sampai subuh.Mesti ada yg kata tak thrill lah tak seram pun.Sbb citer saya citer sebenar bukan cerita mcm drama tu.

5 comments:

daisy said...

kalau aku dah mengelupurrrr kat situ

Amiey said...

mak ai!~ kal0 amiey lah.. dah lame jerit! bagi semua bang0n.. tak0t gilerr tuh!~
akk ni rapat ngan arwah kew mse die id0p?? smpi die dtg balik nak jeng0k akk?
seraaaam....

delour said...

daisy
yup!...plus menggigil...=P

delour said...

amiey
nak jugak akak jerit tapi mcm tak keluar suara tu..hehe..akak tak sempat jumpe masa arwah meninggal tu sbb tu kut mak akak ckp gtu..

suamihanyisterizuki said...

ishh mcm tu tak thrill lagik? kalu hany maunye meraung kt situ tau...ishhh

tweet..

Followers