Wednesday, November 25, 2009

SUSPEK PENCURIK KETE

not me okeh=P
peristiwa ni jd ptg semalam
time hujan lebat
tgah three of us dok gosip2 kt depan umah
tb2 we all tgk ade sbuah kete waja(kaler silver)
stop kt dpn umah
kt dlm tu ade 2 org muda umo dlm linkungan 2o an cm gtulh
dok usha2 kete kt depan
1st kteorg ingt tu org nk ambik atok
so kteorg xksh
pas dieorg perasan kteorg kt depan
die gerakkn kete kt depan lg so kteorg xnmpak lgsg dh muka dieorg tu
10 minit gtu br dieorg bla
arrow kaler merah tu tmpat 1st kete tu stop
arrow kaler oren tu tmpat 2nd kete tu stop

then tb2 kteorg perasan kete tu stop kt sume umah org n usha2 kete
n nth mcmane terdetik hati ni kt tu mybe org ngh usha2 line nk curik kete
mintak dijauhkan
tp kn pencurik kete mmg ade time2 nk raya nih
wajib ada!!
n xdilupe pencurik motorsikal skali!

p/s-->xtido malam saya mcmni=(

3 comments:

IxoR@ said...

segalanya berkemungkinan...

tapi kalau nak tahu, sekarang ni...taktik org nak tarik kereta sbb dah berbulan tak byr kt bank pun...cenggitu la...

dari satu kereta ke satu kereta dorang akan check.... dlm keta dorang ada satu laptop yg link terus info ke bank... mmg dorang akan berhenti dari satu kereta ke kereta yg lain. dorang akan tahu status keta tu berpandukan no plate keta...

kalau org tak tahu mesti igt dorang ada sindiket curi keta....walaubagaimanapun, kita kena berhati-hati.... macam-macam boleh jadi..lagi2 bila tiba musim perayaan.

selamat hari raya aidiladha...

delour said...

ixora
thanks dear for ur info..=)
nasib baik dh bayor..hehehe..btw kte kne beringat gak takut menyesal xsudah nnt..=)

selamat hari raya tu u too...

CuTeMiUt78 said...

yup..betul kata Ixora tu.. sekarang ni macam2 tektik yg diaorg buat kan

tweet..

Followers